Sergiu Sobuleac – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Co-Fondator, Director Executiv al OCN „SEBO CREDIT” SRL;
Data și locul nașterii: 03.04.1979, or. Glodeni
Studii: Facultatea Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice a Moldovei
Coordonare: Svetlana Tataru;
Text: 
Sabrina Gubadov
Foto: Arhiva personală

Să deservești peste 150 000 de clienți într-un an precum a fost 2020, e o performanță demnă de admirat. Și asta doar datorită lui, unui manager, care știe cum să-și aducă businessul în TOP 3 companii de micro-finanțare din R. Moldova. Cu peste 240 de angajați în cele circa 40 de oficii de pe întreg teritoriul țării, Sergiu Sobuleac a demonstrat că poți să faci și să menții o afacere pe timp de pandemie.

 

MUNCĂ, MUNCĂ ȘI IAR MUNCĂ. Cred că această frază mă descrie cel mai bine. Sunt o persoană care iubește să muncească mult, primește plăcere de la asta, dar care, totodată, nu mereu poate să se odihnească. Pe lângă asta, m-aș caracteriza drept un introvertit, care greu își exprimă emoțiile și foarte tare își iubește familia.

ANUL 2020 a fost un an imprevizibil. Un adevărat challenge. Perioada dată m-a învățat cum să iau decizii în situații mai puțin obișnuite, pe alocuri chiar situații pline de haos. De aceea, sunt sigur că anume abilitatea de a lua decizii rapid, fie la lucru sau oriunde altundeva, este cea mai importantă realizare.

NICIODATĂ NU AM CONSIDERAT că sunt unul dintre cei mai buni, mereu este ceva spre care să tind și pe parcursul timpului am văzut oameni mult mai profesioniști. Probabil, mai corect ar fi să mă numesc diferit, decât cel mai bun. Experiența acumulată și posibilitatea de a colabora cu oameni preponderent din străinătate m-au ajutat să capăt o altă viziune asupra lucrurilor și m-au învățat să gândesc altfel. Cred că anume asta îmi asigură succesul pe domeniu.

FIIND UN INTROVERTIT, nu obișnuiesc să îmi exteriorizez fricile, dar ca orice om le am și eu. Una dintre acestea o constituie frica de instabilitate, care este comună pentru mai mulți. Însă, în pofida faptului dat, am învățat să văd doar partea pozitivă și aici. Fricile mă ajută să cresc, să mă dezvolt, să fiu mai bun pe zi ce trece.

MEREU AVEAM O PASIUNE APARTE pentru cifre, calcule, formule, rezolvări și consider că anume acest fapt m-a influențat în alegerea carierei.

PANDEMIA M-A AFECTAT NU DOAR PE MINE, ci întreaga lume. Afacerea a fost afectată în primul rând, deoarece SEBO face parte dintr-un grup internațional, care depinde în mare parte de finanțarea externă. În momentul în care s-au impus restricțiile și s-a instaurat carantina, finanțarea a fost stopată. Am fost nevoiți să luăm decizii rapide, să găsim soluții, să alegem cea mai bună metodă de a continua activitatea într-un mod normal.

CE ȚINE DE NIVELUL PERSONAL pot spune că mai mult a avut de suferit starea mea emoțională, decât cea fizică. Am observat că deseori răspund și reacționez nu întocmai cum ar trebui, fiind influențat de emoții. De aceea, înainte de a face vreo acțiune, de a spune ceva, încerc mai întâi să analizez bine situația.

FAMILIA E CEA CARE MĂ INSPIRĂ, îmi oferă energia necesară, e oaza mea de liniște și odihnă. Băiatul meu Sebastian și emoțiile lui pure, sunt cele care mă învață și mă motivează zilnic.

AM O PASIUNE DEOSEBITĂ FAȚĂ DE FOTOGRAFII. Înainte de a începe afacerea actuală, eram implicat mai mult în această activitate, având tot echipamentul necesar și chiar o colecție personală de poze. Însă din cauza lipsei timpului, în ultimii patru ani practic nici nu am luat aparatul de fotografiat în mâini, fapt de care îmi pare foarte rău.

EU CONSIDER CĂ O DECIZIE poate fi numită „grea”, doar atunci când mai târziu a cauzat o părere de rău, un regret. Practic toate deciziile pe care le iau sunt bazate pe intuiția mea și o analiză profundă a situației, ceea ce mă ajută să nu regret niciodată alegerea pe care am făcut-o. Orice decizie este o decizie bună.

POSIBIL SĂ PARĂ PREA IDEALIST însă aș vrea să existe o zi în care oamenii să nu aibă careva așteptări, să le șteargă pe toate, să se bucure de orice clipă trăită și să fie fericiți.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin