SunStroke Project, trupa anului 2017, potrivit revistei „VIP magazin”

Sunt trei şi au adus locul III pentru Moldova la unul dintre cele mai cunoscute concursuri din domeniul muzical – Eurovision Song Contest 2017! Băieţii din Sunstroke Project au reuşit o performanţă uriaşă pentru Republica Moldova, nu doar prin mobilizarea pe care au făcut-o în rândul conaţionalilor noştri, dar şi prin faptul că au demonstrat că „nasc şi la Moldova oameni”.

Cum aţi caracteriza anul 2017 pentru Sun Stroke Project?

Cea mai mare realizare a anului 2017 a fost, desigur, şansa de a ne reprezenta ţara, din nou, la Eurovision Song Contest, precum şi obţinerea unui rezultat destul de bun, în opinia noastră – Locul III. În acest an, am mai obţinut şi premiul „Vocea Astanei”, dar şi titlurile de: „Cea mai bună trupă muzicală”, „Cea mai bună piesă” şi „Cel mai bun Come Back”oferite de ESC Radio (radioul Eurovisionului). A fost şi este o onoare pentru noi. Suntem flataţi!

Cum credeţi că a influenţat activitatea dvs societatea?

Dacă e să ne referim la impactul trupei noastre în societate, cred că aici am putea menţiona şansa unică de a uni şi mobiliza cetăţenii ţării noastre în procesul de voting şi de susţinere la Eurovision. Este foarte plăcut să auzi de la conaţionalii tăi din întreaga lume că sunt mândri şi că au avut emoţii pentru noi.

Cum aţi caracteriza cariera voastră şi care sunt reuşitele voastre cele mai importante?

Am putea menţiona aici posibilitatea de a scrie muzică şi de a o oferi ascultătorilor şi fanilor noştri. De asemenea, ţinem să vă reamintim că recent am deschis şi un music label, „Ragoza Music”, prin intermediul căruia încercăm să ajungem şi să aducem creaţia noastră mai uşor către ascultătorii noştri.

Ce aţi schimba în vieţile voastre dacă aţi avea ocazia să reveniţi în trecut?

Epic Sax Guy: Dacă aş avea această ocazie, aş fi acordat o atenţie mai deosebită studierii limbii engleze în copilărie. Dar, în rest, nu aş schimba nimic.

Cum definiţi SunStroke Project?

Este un colectiv unic în care se combină perfect o vioară lirică, un jazz saxofonic şi o voce excepţională împreună cu muzica electronică.

befunky-collageCe este muzica pentru voi?

E tot ceea ce iubim. Este ceea ce ne hrăneşte familiile, dar e şi ceea ce ne face să ne simţim bine, pentru că ne permite să ne manifestăm aşa cum suntem.

Cum vi s-a părut concursul Eurovision 2017?

A fost ireal de frumos, dar şi emoţionant. Timp de şapte ani am visat să revenim şi să „încingem” din nou atmosfera pe scenă la această sărbătoare a muzicii şi a vieţii.

Cine vă inspiră?

Inspiraţia noastră vine din noi şi din vocaţia de a compune muzică frumoasă. Ne mai inspiră echipa noastră şi, desigur, familiile noastre, care ne sunt mereu alături.

Care este mottoul vostru?

Вперед и с песней!

Ce aşteptări aveţi de la 2018?

Am vrea să fie la fel de productiv ca şi anul 2017 şi vrem ca toţi conaţionalii noştri să fie mândri de ceea ce facem.

Fişier

Anton Ragoza (6 ianuarie 1986) violonist, compozitor

Serghei Stepanov (3 septembrie 1984) saxofonist, compozitor

Serghei Ialovițki(18 februarie 1987), vocal, compozitor

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: Arhiva Personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin