Tatiana Lefter: Tainele micropigmentării și gestionare unui salon în Republica Moldova (Interviu)

Toate femeile visează să poate ieși din casă timp în record,dar să arate de parcă au petrecut ore bine în fața oglinzii. Micropigmentarea este acea procedură care face posibil acest lucru. Cu ajutorul câtorva proceduri te poți alege cu sprâncene perfecte și cu buze pline și colorate.

Tatiana Lefter este o moldoveancă care după mai mulți ani în care a muncit în Italia a decis să revină acasă și să îți deschisă aici un salon de frumusețe. Am discutat cu Tatiana, despre ce e presupune micropigmentarea, cum să îți alegi specialistul potrivit și care sunt tendințele acestui an.

Tatiana, primul lucru curios despre tine este cu siguranță revenirea ta acasă. Ce te-a împins să lași salonul de la Roma și să o ei de la capăt în Moldova?

În realitate eu îmi doream demult să revin acasă. Și după 12 ani locuiți în Italia am găsit curajul să realizez această dorință. Nu a fost deloc ușor să las tot, mai cu seamă să mă reintegrez aici, acasă. În deosebi pentru băiatul nostru de 9 ani (atunci). Dar necătând la toate am găsit forță în mine și noroc în oameni și am început de la capăt. Salonul de la Roma continuă să activeze, uneori mă întorc pentru programări sau pentru cursurile pe care le organizez acolo. În timp, am reușit să mă detașez și să mă concentrez mai mult pe activitatea din RM.

La ce etapă este afacerea ta din Moldova?

Inițial nu știam de unde s-o încep, eram conștientă că nu mă așteaptă aici „câinii cu colaci în coadă” și nici nu aveam „îndrumători”. Din acest motiv am deschis un studiou de Micropigmentare în Chișinău pentru a putea efectua cursuri și tratamente de frumusețe. În același timp am deschis o afacere pentru prestări servicii unde activează soțul meu de naționalitate italian, pentru a-i oferi posibilitatea de a se lansa pe piața Republicii Moldova.

Cum sunt italiencele în comparație cu moldovencele, la capitolul preferințe în materie de machiaj?

Primesc des această întrebare (râde). În această privință, ele sunt mai minimaliste, apelează mai rar la serviciile de înfrumusețare, iar dacă o fac, aleg doar procedurile indispensabile. În mare parte, ăsta a fost motivul dorinței mele de a schimba țara.

Sunt multe femei care încă au o teamă față de micropigmentare. Totuși, este această tehnică pe viață sau trece în timp?

Ai perfectă dreptate! Deseori clienta nu este bine informată în privința acestei proceduri. Dat fiind faptul că micropigmentarea este asociată TATUAJULUI, femeile au frică de consecințe. Micropigmentarea însă (dacă este efectuată CORECT) se prezintă în mod diferit. De regulă arată mai natural și mai rafinat. Micropigmentarea este de calitate dacă se decolorează gradual în timp și nu lasă amprentă pe viață.

Foarte multe femei își doresc buze mai mari. Micropigmentarea ne ajută să obținem un efect de volum?

Un pic! De regulă, este interzis să ieșim din bordul natural al clientei, dar deseori acesta este puțin vizibil. Cu ajutorul culorii și a umbrelor putem reda volum buzelor, iar colorând bordul natural al clientei acestea par vizual mai mari și mai conturate.

Astăzi sunt în vogă sprâncenele naturale. Poate micropigmentarea să ne ofere un rezultat cât mai natural?

Desigur! În asta și constă scopul micropigmentării moderne. Iar prin aplicarea umbrelor în mod corect, putem obține o colorare foarte realistică. Similară machiajului de zi.

Pe piață sunt o mulțime de specialiști în acest domeniu. Cum îl alegem pe cel potrivit?

Este important să vedem și lucrările cicatrizate (cum se prezintă în regenerare). Dacă culoarea nu migrează în timp, dacă forma este individuală și dacă se prezintă ca un make-up, micropigmentarea poate fi considerată de calitate. Dar cel mai bine ar fi să faceți o consultație gratuită cu specialistul ales.

Sunt dureroase aceste proceduri?

Astăzi se lucrează mult mai superficial (în epidermă), iată de ce procedura este confortabilă și pentru client și pentru specialist. Deseori, la procedura de micropigmentare a sprâncenelor clienții mei dorm.

Ce proceduri de frumusețe vor fi la mare căutare în acest an?

Dacă vorbim de micropigmentare, atunci tehnica „fir cu fir” (cu aparatul). Este una foarte realistică, de reconstrucție a sprâncenelor, fiind foarte utilă după chimioterapie, în absența totală a firelor de pe sprâncene.

Crezi că o femeie frumoasă poate „deschide mai multe uși” sau cât de important este fizicul pentru o femeie?

Este foarte important! M-am convins de multe ori că, frumusețea și aspectul îngrijit, însoțit de carismă pot deschide nu doar ușile închise ci și multe oportunități.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin