Tatiana Rabovilă: „Să fii femeie de afaceri înseamnă să te menții mereu în topul acțiunii, ceea ce nu e deloc ușor.”

O ființă cu verticalitate și principii bine determinate, Tatiana Rabovilă conduce cu iscusință o școală de limbi străine și este implicată în proiecte de caritate, pe care le gestionează cu succes.

1.Fericirea nu poate fi redată printr-o definiție și înțeleasă ca ceva universal valabil. Dar, într-un final, concluzia miraculoasă este că definiția fericirii este însăși viața!

2.Femeia e fericită și împlinită când este iubită cu adevărat.

3.Oriunde s-ar afla, orice domeniu de afaceri ar administra, femeia este privită cu o oarecare suspiciune. Să fii femeie de afaceri înseamnă să te menții mereu în topul acțiunii, ceea ce nu e deloc ușor.

4.Când ne gândim la muncă, avem tendința să considerăm banii și motivația ca fiind unul și același lucru. Dar adevărul e că ar trebui să adăugăm în ecuație multe idei și valori care ne motivează, care nu au legătură cu banii, precum creația, identitatea, demnitatea, competiția, puterea și multe altele. Oamenii cred că trebuie multe lucruri pentru a fi mulțumiți, dar în realitate nu este așa. Este vorba doar de acele mici lucruri care ne aduc satisfacție în viața de zi cu zi.

dsc_7715_opt
Director, proprietara școlii de limbi străine și a biroului de traduceri Business Language Training Center, bltc.md Data nașterii: 26 februarie 1977

5.Viaţa fericită se clădeşte pe găsirea unui echilibru cât mai natural. Pe de altă parte, a căuta să rămâi mereu într-un echilibru foarte stabil poate conduce la stagnare. Omul, prin natura sa, trebuie să fie dinamic, să fie într-o continuă dezvoltare şi acest lucru îl scoate periodic din starea de echilibru stabil.

6.Succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără a-ți pierde entuziasmul. Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplină şi multă muncă. Dar, dacă nu eşti speriat de aceste lucruri, oportunităţile sunt mereu foarte mari.

7.Încerc, prin diferite metode de promovare, caritate, voluntariat, sponsorizare a unor centre pentru copii cu probleme de sănătate, să ajut lumea din jur. Cu mult noroc și inspirație, încerc să fac o lume mai bună. Totuși, sensibilitatea nu îți e mereu de folos în afaceri. Pentru un succes garantat, este nevoie de principii etice stabilite și definite corect.

8.Trebuie să evaluăm cu atenţie situaţiile în care facem compromisuri şi să ne asigurăm că știm foarte bine în ce condiţii putem ceda, astfel încât să nu ne compromitem viaţa profesională sau personală. Sigur că apar situaţii în care suntem nevoiţi să mergem într-o anumită direcţie o perioadă, însă este important momentul în care conştientizăm că un compromis nu mai este acceptabil şi începem să acţionăm pentru a face o schimbare.

9.A fi părinte înseamnă responsabilitate, dragoste, căldură, dar și lecții de viață. Ești responsabil, ca părinte, de tot ce acumulează puiul tău. El are nevoie de tine în cea mai bună versiune a ta. Doar așa poate ajunge și el un adult responsabil, înțelept, adaptat și drăgăstos. Am stat și m-am gândit care ar fi câteva lecții de viață pe ar trebui să le „predăm” copiilor. Iată: poți să fii criticat, nu e o crimă; acceptă schimbarea, iubește-te, fii cooperant; ai dat-o în bară? recunoaște, nu te baza mereu pe ajutor.

10.O femeie puternică este aceea care își acceptă sentimentele, căreia nu îi este frică să și le exteriorizeze. Este vulnerabilă, dar optimistă. Indiferent căror greutăți o supune viața, o femeie puternică va ști că mâine va fi mai bine. Așa cum trăiește la maximă intensitate clipele de bucurie, le trăiește și pe cele mai triste. Autenticitatea îi este cheia, iar puterea îi vine din interior și de la Forța Divină. O femeie puternică este, întâi de toate, curajoasă și adevărată.

Text: Virginia Braga

Foto: Dana Parvan

Abonează-te la articolele

Vip Magazin