TATIANA ROTARU: „Inima susține ritmul vieții, muzica îi dă savoare și emoții frumoase”

PROIECT: FEMME BIJOUX

Sclipitoare, atrăgătoare, scumpe… Bijuterii! Au suportat toate etapele de prelucrare a Sinelui: tăierea și topirea metalului interior, presarea stereotipurilor, filigranarea laturilor grosiere
de caracter, șlefuirea prejudecăților și baterea la cald a clișeelor.
Au lucrat cu tehnici speciale de gravare a lecțiilor de viață, pe inimi…

FEMME BIJOUX, femei ce s-au lăsat ghidate de propria inteligență și imaginație pentru a deveni bijuterii veritabile.

Savurați-le!

TATIANA ROTARU

Funcție: MEDIC CARDIOLOG
INSTITUTUL DE CARDIOLOGIE; INTERPRETĂ

Bijuteria preferată: CERCEI

„Inima susține ritmul vieții, muzica îi dă savoare și emoții frumoase”

„Săraca inima mea, Iar începe a mă durea”. Aceste cuvinte sunt, la propriu și la figurat, auzite în fiecare zi de medicul cardiolog Tatiana Rotaru. 

Pacienților săi nu le cântă în cabinetul medical, ci de pe scenă.
Pe lângă pastile, în rețeta ei cu parafă umedă, ar mai adăuga
și muzică. „La inimă este-un leac, Cetera și omul drag.”

Îmi place să simt aroma de cafea, dimineața. La fel, sunt îndrăgostită de gelul meu de duș. Când ies din baie, trag un halat scurt și mă scufund în reflecții. În gând – îmi fac planuri pentru o zi, pe foaie – compun sau adaptez versuri.

Mama este prietena mea adevărată. E valabil pentru orice femeie… în rest, cum ți-e norocul. Încă mai cred în prietenia dintre femei, astăzi m-ar surprinde lipsa de invidie.

Femeia de fier sau cea romantică? Eu cred că sunt cea romantică, deși mi s-a spus că arăt ca o floare cu un nucleu destul de dur.

M-aș îndrăgosti de un bărbat care să-mi înțeleagă necesitățile și pasiunile și să se implice în viața mea. Îmi place să fiu curtată și surprinsă plăcut.

„Tind să îmi asum mai multe sarcini decât pot realiza.”

Sunt prea deschisă și încrezătoare în oameni. Văd, ca regulă, mai mult partea luminoasă și mult prea des ajung să mă dezamăgesc. Dar în același timp am un atu, sunt perseverentă. Eu nu renunț.

Vestimentația este foarte importantă pentru mine. Ador îmbrăcămintea și mă despart cu greu de articolele îndrăgite. Fiecare ținută poartă un caracter și ador aceste transformări emoționale pe care ți le poate oferi o haină. Am o garderobă destul de impunătoare și variată.

„Sunt un adevărat fan al brandurilor autohtone.”

Ador piesele de la Morphine, Doris, Evadeya, Nikita Rinadi, Moon Mood. Am avut cândva și situații hazlii – spre exemplu, am mers la shopping în Italia, iar când m-am întors la hotel, am depistat că ținutele cumpărate erau Made in Moldova.

Pentru o carieră de medic, aspectul fizic este mai puțin important, este suficient să fii îngrijită. Contează alte calități – empatia, atenția, dedicația, cunoștințele acumulate. Rețeta mea de întinerire este simplă. Pe lângă faptul că fac sport din studenție, mă alimentez echilibrat, beau suficientă apă, călătoresc, cunosc oameni interesanți și apelez, uneori, la proceduri cosmetologice… nu îmi doresc să îmbătrânesc! Cine-și dorește? Dar la un moment dat sper să mă retrag undeva pe malul mării, într-o țară cu mult soare, alături de un soț iubitor.

„Cea mai mare pasiune a vieții mele este muzica.”

Muzica vine din copilăria foarte fragedă. Însă mi-a părut o profesie cu prea multe nesiguranțe, de aceea am preferat medicina. Interpretez piesele care îmi plac, dar nu sunt eu autorul. Versuri am mai scris și frecvent schimb câte ceva în textele care mi se oferă.

Muzica induce o stare de bine, de vindecare.

Muzica poate alina o suferință, dar dacă vorbim despre tratament – nu aș compara-o cu un remediu medicamentos. Atunci când este vorba despre o suferință organică, este nevoie de intervenții substanțiale, cu remedii capabile să acționeze la nivelul mecanismului ce a produs boala.

Dumnezeu m-a înzestrat cu imaginație. Am lansat acum un an un proiect de autor în care încerc să îmbin imaginația, știința medicală și arta și prin care sper să contribui la crearea unui mediu mai sănătos în țara noastră. Se numește Academia Inimii cu Tatiana Rotaru. Urmăriți-mă și veți primi răspunsurile treptat.

Am profiluri și pagini pe Facebook și Instagram, sunt mai puțin activă pe TikTok. Sper că sunt vizibilă, deși activitatea mea profesională zilnică lasă destul de puțin timp pentru postări, mai ales că eu mă strădui să generez un conținut interesant și calitativ. Mă pregătesc de postări citind, vizitând locuri, participând la evenimente și mă strădui să fac poze frumoase, care ar reda emoția sau ideea.

„La moment, privesc viața ca pe o călătorie, un drum ce se deschide pas cu pas.”

Planuri de viitor. Oportunitățile vin singure și într-un număr destul de mare, astfel încât uneori îmi e frică să nu le fac față. Prioritatea mea numărul unu astăzi este susținerea tezei de doctor în medicină, după asta mă voi gândi la noi provocări.

Inima din mine cântă

Coordonare: Tatiana Pătrunjel

Foto: Elisabeth Cujba-Zhiltsova

Styling: Diana Serejnikov

Abonează-te la articolele

Vip Magazin