E mai mult decât o performanță să reziști 33 de ani într-un domeniu, mai ales în cel al sănătății. Iată că se poate, totuși.
CME SANCOS demonstrează în fiecare zi devotamentul său pentru pacienți, pentru știința lui Hippocrates, indiferent de intemperiile vremurilor în care trăim.
Spectrul de servicii medicale a fost extins, fiind suplinit și stocul de utilaje: dermatoscopul de ultimă generație, Canfield Intelli Studio, mamograful pe bază de ultrasunet-Invenia ABUS care exclude utilizarea de raze RÖntgen, spirograf, aparat pentru ultrasonografie Voluson (are o precizie maximă, ce permite vizualizarea în regim 3D a părților examinate).
Orice afacere are nevoie de implicare, investiții, de servicii de ultimă oră, iar ele sunt imperative în special în domeniul sănătății. CME SANCOS în fiecare an aduce clienților săi cele mai bune soluții la problemele lor de sănătate. Tehnologiile informaționale la fel au fost îmbunătățite în mersul lucrurilor la clinică, pentru a fi mai aproape de pacienți și pentru a facilita comunicarea cu ei.
Anul 2020 a fost desigur marcat de criza globală provocată de COVID-19, iar domeniul medical a fost cel, care, indubitabil, s-a confruntat cu cele mai mari provocări. Efortul conjugat al fiecărui membru din echipa SANCOS a fost o piatră de temelie la păstrarea echilibrului în mersul lucrurilor la clinică. Să ții sub control indicatorii financiari pozitivi, să primești vizita a peste 109 mii de pacienți pe parcursul acestui an e chiar o performanță. Timp de două luni, cu tot setul de măsuri restrictive, activitatea clinicii a fost sistată. Și totuși, s-a reușit păstrarea angajaților, achitarea salariilor și acoperirea tuturor cheltuielilor de întreținere. Nu au fost neglijate nici obligațiunile pentru achitarea creditelor, fără a se acumula penalități.
Situația neobișnuită cu care se confruntă acum omenirea a schimbat enorm modalitatea de lucru a medicilor, protocoalele și normele sistemului sanitar au trecut și ele prin diverse metamorfoze. Și perspectivele de viitor ale mediului de afaceri medical privat sunt supuse incertitudinii, însă vor rezista cei mai buni.
La moment, medicii și pacienții SANCOS apelează majoritar la telemedicină pentru a reduce expunerea la COVID-19. Aceste consultări virtuale sunt eficiente pentru partea de îngrijire, asigurarea de ghidare absolut necesară în diverse situații și chiar oferirea de suport emoțional.
Personal, ca manager am avut scopul nu doar să fac față provocărilor financiare, dar în primul rând să am grijă de oamenii mei, să adopt toate măsurile de protecție, să le monitorizez starea de sănătate și să limitez maximal expunerea de la locul de muncă. Aceste măsuri au ridicat considerabil costurile de întreținere care, în situația de criză, a reprezentat o încărcătură suplimentară pe bugetul companiei, în circumstanțele în care statul, cu toate că a făcut unele promisiuni, nu a întreprins nicio măsură de susținere a businessului mic și mijlociu, ne-am pomenit în situația de a fi absolut pe cont propriu.
Pe de altă parte, pandemia, din punctul meu de vedere, poate fi văzută și ca o oportunitate de a face un salt tehnico-științific considerabil și de a schimba total percepția socială față de medicină.
Mai pregătim multe surprize, dar nu deschidem prea multe paranteze, le lăsăm pentru o ediție viitoare a decernării premiilor Dvs., unde avem certitudinea că neapărat ne vom regăsi!
Valeriu Oglindă – Director General, Clinica Sancos
Lasă un răspuns