Top Monden Iunie 2016

În această ediție, am ales patru evenimente care s-au remarcat de la începutul anului 2016 până în prezent, iar unul dintre ele abia urmează să uimească.

Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF

Din anul 2001, capitala noastră devine un adevărat cinematograf al filmelor documentare. Pentru câteva zile, devoratorii de cultură au tot tacâmul celor mai bune proiecţii din diferite colţuri ale lumii. E o trambulină de lansare pentru tinerii cineaşti de la noi care tind să cucerească marele ecrane. Cronograf nu înseamnă doar filme, ci şi mese rotunde, conferinţe cu personalităţi marcante din domeniu, evenimente offline şi ecranizări în afara concursului. Vestul întâlneşte Estul în cadrul acestui festival, eliminând meridiane politice, dar şi geografice prin intermediul camerelor şi al sălilor de cinema.

+ un festival tot mai curios în plan internațional

–  bugetul lui e încă limitatcronograf-1

OMUL ANULUI by VIP magazin

Este evenimentul numărul unu al mondenităţii autohtone. Organizată de revista „VIP magazin”, gala „Omul Anului” aduce un omagiu tuturor celor care au avut performanţe deosebite în domeniul lor de activitate. Afaceri, cultură, sport, societate civilă, presă, industria modei sau educaţie sunt doar câteva categorii pe care le premiem în cadrul celei mai așteptate seri din capitală. Acești oameni au tot respectul societății pentru faptul că încearcă să miște lucrurile înainte, iar noi nu putem decât să le apreciem efortul.

+ e unul dintre cele mai grandioase evenimente din Republica Moldova

–  categoria „Politicianul anului” a fost exclusă din ediția acestui an

din-inimaChișinău Fashion Days Din Inimă

Prezentările de modă sub egida „Din Inimă” sunt cele mai așteptate evenimente din industria modei autohtone. O resuscitare a fashionului din țară a permis trezirea spiritului de solidaritate pentru susținerea a tot ce e produs la noi. An de an descoperim colecții superbe ale celor mai cunoscuți creatori de modă din Republica Moldova. Poți fi stilat și în trend inclusiv cu ținute create „din inimă”. A devenit o tendință nescrisă purtarea a ceva realizat aici, acasă. E un fel de mândrie pe care poți să o „accesorizezi” cu mult stil într-un look made in Moldova.

+ un proiect frumos de susținere a industriei fashion autohtone

–   prețuri exagerate la majoritatea brandurilor

IA MANIA by Klumea

O „horă” de ii și tradiții se adună la Holercani, Criuleni, în cadrul festivalului IA MANIA. Anul acesta evenimentul va susține comunitatea femeilor ucrainene din Moldova, dar va continua și promovarea tinerilor creatori de modă în cadrul competiției Mândria. Liniștea Nistrului, splendoarea câmpiilor de la Holercani, obiceiuri ce se trezesc precum pasărea phoenix –  toate se contopesc într-o zi dedicată frumosului autohton. Târguri de artizanat, expoziții de ii, dar și multe alte distracții vă sunt pregătite de organizatori la evenimentul din 9 iulie curent.

+ unul dintre puținele evenimente din țară organizate fără cusuR

–  departe de capitală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin