Trilogia de design by Alexandrin Buraga

Creaţiile lui implică o filosofie profundă și se conturează în jurul unor elemente inspiraţionale unice, dar, întâi de toate, a personalităţii beneficiarului… astfel complexitatea vieţii moderne și lumea interioară a fiecărui om în parte se reflectă în lucrările de design și arhitectură ce poartă semnătura lui Alexandrin Buraga. O semnătură rafinată care, pornind de la viziunea personală, a devenit misunea echipei cu numele AB +Partners.

Impresionaţi de mesajul fiecărei lucrări AB+Partners, prezentăm, în această ediţie, trei proiecte complexe – o trilogie de design ce respiră artă, fiecare în tandem cu comentariul lui Alexandrin Buraga.

abpartners-bw_opt„Orice sfârșit depinde de început, or acest principiu este invers proporţional aplicat în cazul oricărei activităţi. În lumea mea, totul are o formulă matematică perfect încadrată în tot ceea ce mulţi numesc „cotidian” ori „rutină”. Altfel spus, absolut tot ce fac, în muncă ori în viaţa de zi cu zi, este rezulatul unei decizii calculate și analizate la rece, fără emoţii de orice fel. Aţi întreba „De ce la rece?”. Și vă răspund: succesul implică sacrificii și detașarea de confortul psihologic, chiar și în cazul în care concep un proiect. Produsul meu trebuie să răspundă cerinţelor utilizatorului acelui spaţiu și să poarte semnătura proprietarului, misiunea mea de arhitect și designer fiind ca eu să descopăr acea semnătură și să o formulez astfel încât să îi creez clientului „propria formulă matematică” perfect ajustată stilului său de viaţă.”

 

Eden

17

Un proiect desăvârșit abordat în trei stiluri: loft, contemporan și clasic. „Eden” este o antiteză cu personalitatea utilizatorului acestui spaţiu, clientul fiind un om excentric și rebel de fire. Formulând o atmosferă sobră cu elemente clasice, proiectul exprimă contrastul perfect între „bine și rău”, între ceea ce este „permis și interzis”, sugerând un limbaj stilistic inagresiv. Eden, în acest proiect, sugerează limbajul stilistic modelat într-o formă non-agresivă, dar sobră.2_1_opt

Elemente inovatoare: Fragment din sculptura lui David realizată de Michelangelo, imprimat pe plăci de beton.
Acest simbol este un element-cheie în definitivarea conceptului de design, David fiind considerat „un erou androgin cu o frumuseţe de efeb”, un mascul feroce devenit o încarnare a virtuţilor. De aici și asocierea cu proprietarul acestei locuinţe.

Stiluri:loft, contemporan, elemente clasice.

Sursa de inspiraţie: personalitatea utilizatorului acestui spaţiu – o fire rebelă și nonconformistă.

Personalitatea beneficiarului: Visător, făuritor al propriului destin, mărinimos, pozitiv, charismatic.

Tipul materialelor utilizate / facturi: Beton aparent cu sistem de iluminare și electricitate integrat, parchet, lemn natural.

Devenire

devenire… oamenii lasă amprente, eu îmi las o semnătură în arhitectură prin proiectul Complexul multifuncţional „Hybrid”, nemaiîntâlnit în arhitectura locală, un nucleu urban care va întruni toate necesităţile umane într-o singură locaţie. Acest proiect este începutul istoriei de succes a ceea ce astăzi se numește „AB+Partners” și a lui Alexandrin Buraga. Primul complex hibrid din

Republica Moldova este o coagulare într-un singur loc a funcţiilor și a activităţilor utilizatorilor de spaţiu. Clădirea este amplasată în centrul orașului și va înfăţișa o panoramă nemaipomenită din toate unghiurile în care se va afla utilizatorul. În plus, ne-am propus să construim o pistă pentru bicicliști care va înconjura tot perimetrul ansamblului. Specificul hibridului constă în edenpotenţialul acestuia de a se adapta la contextul urban. Cât despre aspectul exterior, conceptul este o combinaţie dintre un spirit „tech” și elementele futuriste. Complexul „Hybrid”, unic prin natura sa în Republica Moldova, va fi un nucleu urban amplasat și structurat astfel încât să răspundă tuturor necesităţilor oamenilor.

Sursa de inspiraţie: Necesităţile umane, arhitectura din Occident.

Tipurile materialelor: structură de beton armat, faţadă – cortină, panouri LED multimedia, BCA.

Personalitatea beneficiarului: Un dezvoltator care a decis să depășească limitele și să spargă tiparele prin realizarea unui proiect exemplu pentru orașul Chișinău și pentru dezvoltarea infrastructurii și a calităţii vieţii oamenilor.

 

Viziune

viziuneÎmbinarea perfectă între clasic și contemporan, lux și rafinament. Acesta este proiectul flag-ship al biroului de arhitectură și design „AB+Partners”, realizat pentru un vizionar cu personalitate. Ce ar fi dacă procesul de comunicare dintre beneficiar și arhitect ar depăși înţelegerea standard a spaţiului? – Răspunsul se regăsește în acest proiect în care filozofia materialităţii pătrunde în adevărata percepţie senzorială. Luxul redat prin folosirea materialelor excentrice cum ar fi Onixul de Iris, boiserie!? din nuc african, stucatură stucco-veneţiană cu foiţă de aur, reprezintă o parte din experienţa boemă a utilizatorului.

terasa1_opt

Stil: Clasic și contemporan

Sursa de inspiraţie: Personalitatea puternică a beneficiarului

Tipuri de materiale: Marmură, Onix, lemn-, mobilier exclusivist marca Roberto Cavalli, Baxter, Longhi, Masiero.

Caracterul beneficiarului: Vizionar, pragmatic, excentric, disciplinat.

Contact:

Alexandrin Buraga

Arhitect, directorul general
al AB + Partners

+40 757 033366 RO

+373 69 033366 MD

www.alexandrinburaga.com

www.abandpartners.net

E-mail: [email protected]

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin