Un film autohton a fost înaintat la Oscar!

Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș a fost înaintat la cea de-a 95- a ediție a premiilor Oscar, la categoria „International Feature film” (Lungmetraj Internațional). Decizia a fost adoptată de către membrii prezenți ai Comitetului din Republica Moldova pentru selectarea și înaintarea filmelor la categoria „International Feature Film” a Premiilor OSCAR, transmite IPN.


Membrii Comitetului de selecție sunt: Vlad Druc, regizor; Dumitru Olărescu, scenarist; Mihai Poiată, scenarist; Andrei Dumbrăveanu, regizor; Ana Maria Plămădeală, critic de film; Valentina Iusuphodjaev, producător; Maxim Ciorbă, regizor; Eugen Doga, compozitor; Leontina Vatamanu, regizor, scenarist; Valentina Plugaru, secretar; Virgiliu Mărgineanu, producător și președinte al Comitetului. De asemenea, din Comitet fac parte și Matveevici Nadejda, producător; Turea Larisa, critic de film; Valeriu Cașcaval, compozitor; Petru Hadârcă, actor, regizor; Zinaida Timofti, actriță și Victoria Cusnir, jurnalistă.

Acțiunea filmului „Carbon” are loc în Moldova anului 1992 în apropiere de zonele fierbinți ale conflictului de pe Nistru. Producția ne prezintă povestea lui Dima, un tânăr tractorist, care încearcă să își construiască o viață normală alături de iubita sa.

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată după ce Dima face o descoperire sinistră. Protagonistul se lovește de multe situații penibile, de indiferența și prostia oamenilor din jurul său. Tânărul tractorist ajunge la concluzia că în viață cel mai important este să fii om.

Filmul în regia lui Ion Borș a fost lansat pe 5 septembrie, dar premiera națională va avea loc pe 4 octombrie la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Susține producția moldovenească și mergi la premiera filmului. AICI vei găsi bilete.Abonează-te la articolele

Vip Magazin