Veronica Dragnev Sacara: Bunătatea și empatia nu sunt pierdute în această lume.

Empatia care mișcă lucrurile la Hospices of Hope Moldova izvorăște direct din inima acestei femei. Proiectele ei de strângere de fonduri seamănă cu drumul spre Golgota, iar voluntarii – cu samariteanul legendar din Biblie. Și totuși, Veronica e ca o lumină de speranță…

Funcția: Director Executiv Hospices of Hope Moldova

Data, anul, locul nașterii: 24.11.1983, or. Chișinău

Bunătatea și empatia nu sunt pierdute în această lume.

În 2024 mi-am iubit copiii. Am contribuit la consolidarea comunității noastre prin dezvoltarea și acordarea gratuită a îngrijirilor paliative pentru persoanele ce suferă de diagnoze cumplite, precum cancer sau alte maladii grave. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără de echipa medicală cu care am onoarea să lucrez în cadrul organizației pe care o reprezint, Hospices of Hope Moldova. Am pornit un proiect personal foarte drag sufletului meu și curând urmează o lansare frumoasă.

Eu, cea de azi. Am crescut din fetița cea neîncrezută într-o femeie ce-și recunoaște potențialul pe care l-am construit în timp prin multă muncă și dedicație. Resping cercuri de femei ale căror focus este pe bârfe și piedici. Sunt pasionată de alergare și vârfuri montane.

Am un mare noroc să am în cercul meu de comunicare femei ce inspiră și mereu tind spre noi realizări și înălțimi. Îmi doresc să avem cât mai multe asemenea exemple, pentru ca fetele tinere să aibă modele demne de urmat.

Povestea mea. După ce mi-am luat licența în Relații Internaționale și Politică, la Londra, am urmat un program de doi ani de masterat la Universitatea MGIMO de la Moscova, specializându-mă în Drept Internațional și Dreptul Uniunii Europene. Aceste experiențe internaționale mi-au deschis perspective noi și m-au pregătit temeinic pentru o carieră în diplomație.

Astfel, am avut privilegiul de a lucra timp de 11 ani în sistemul diplomatic, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În acest timp, am fost detașată în două misiuni diplomatice – la Bruxelles și Washington D.C. Aceste experiențe m-au învățat ce înseamnă să promovezi interesele naționale în raport cu parteneri internaționali, inclusiv despre negocieri și mediul complex al politicii internaționale.

Revenind la Chișinău, am simțit nevoia de a oferi comunității care m-a format. Am început să fac voluntariat la Hospices of Hope Moldova, implicare ce s-a transformat în Fundraising Manager, iar, ulterior, membrii de board împreună cu fondatorul organizației m-au invitat să preiau rolul de Director Executiv – o funcție pe care am acceptat-o cu inima deschisă și cu o mare dorință de a contribui la dezvoltarea îngrijirilor paliative în țara noastră, a echipelor medicale, la asigurarea prestării acestor servicii cu titlu gratuit, promovarea acestei priorități la nivel de autorități naționale.

Nu e ușor, recunosc că durerea altora mă afectează. Acceptarea vulnerabilității mele îmi permite să simt aceste emoții fără a încerca să le evit. Consider că una dintre cele mai constructive modalități de a trăi durerea altora este prin acțiune. Mă implic în proiecte și inițiative care sprijină comunitatea și ajută persoanele aflate în dificultate. Acest lucru îmi oferă un sentiment de împlinire și mă ajută să canalizez durerea pe care o simt în direcția unor schimbări pozitive.

Cel mai frumos compliment primit vreodată? Că am o energie asemănătoare cu cea a lui Marylin Monroe.

Dacă sunt fericită? Da! Cu semnul exclamării vă rog!

Coordonare: Rodica Ciorănică, Foto: arhiva personală

#speranță

Abonează-te la articolele

Vip Magazin