Vezi cum este sărbătorit Crăciunul în familiile Guțuleac, Vizant și Gherganov

E timpul poveştilor de Crăciun. E momentul potrivit pentru a sta lângă bradul împodobit sau la gura focului ascultând străvechile colinde de Crăciun. Iubirea şi armonia sunt cele mai frumoase cadouri pe care Moşul le poate aduce în sacul lui magic, daruri pe care noi le-am „simţit” intrând și în universul unui cămin fericit. Familiile Guțuleac, Vizant și Gherganov ne-au primit cu mult drag în acest univers, în care și copiii, și părinţii mai cred în farmecul sărbătorilor și, de fiecare dată, ard de nerăbdare să vadă ce le-a adus Moşul.

Veaceslav și Lucia Guțuleac
și fiii, Robert, David și fiica Ana-Maria

_mg_1886_optcover

După ce curăţenia generală e făcută, bradul şi casa sunt împodobite cu globuri albe şi roşii, iar scrisorile către Moşul sunt expediate, se face meniul de sărbătoare. Se pregătesc bucate tradiţionale, cozonac, răcituri şi salate și se bea un vin bun de casă. În familia noastră există o tradiție specială de Crăciun, ca toata familia să se reunească la masa de sărbătoare.

fotorcreated

Veronica, Valentin Vizant şi fiul, Valentin

_mg_0240_optcover

Adorăm Crăciunul pentru că este o sărbătoare casnică, de familie, cu miros de brad și daruri frumoase. Iar noi sporim misterul şi emoţia sărbătorii prin pregătirea bucatelor, împodobirea bradului și primirea cetelor de colindători. Acest Crăciun va fi și mai deosebit pentru noi, deoarece îl vom chema pe Moș Crăciun în vizită la micuţul Valentin. El a ajuns la vârsta la care deja știe cine este Moșul și chiar îl așteaptă cu nerăbdare. De curând, am început să învăţăm și poezia dedicată Moșului. Am dori ca, de sărbători, să ningă, căci datorită ninsorii, aceste momente devin feerice și mai memorabile.

fotorcreated2

Dorina, Nicolae Gherganov

şi fiicele, Vanessa şi Asea

1

În primul weekend din decembrie, mergem să admirăm Pomul de Crăciun din centrul capitalei, acolo facem poze cu personajele de poveste, mâncăm dulciuri. Apoi intrăm în febra cumpărăturilor, începem numărătoarea inversă, când fetele îi scriu scrisori Moşului, împodobim bradul acasă, decorăm apartamentul şi pregătim masa de sărbătoare. Pomul nostru de Crăciun este artificial, aşa că îl putem păstra până trec toate sărbătorile de iarnă, inclusiv pe stil vechi. Le urăm tuturor sărbători de iarnă aşa cum şi le doresc!

fotorcreated3

 

Concept artistic şi text: Daniela Caraiman

Foto: Mirell Rosh

Coafură şi machiaj: Salonul „Diva-D”, Loc: Éclair, Patiserie: Restaurantul „La Contessa”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin