Viața bate filmul! Povestea incredibilă a lui Brendan Fraser

Brendan Fraser este omul momentului în industria cinematografiei. După ce a luat Oscarul la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din „The Whale”, toată lumea este curioasă să afle povestea de viață a actorului.

Să știți că ar fi multe de povestit…

Reușita lui Brendan Fraser la cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar marchează intrarea lui în clubul select al câștigătorilor de Oscar, asta după ce a dispărut pentru o perioadă de zece ani.

Filmul care l-a făcut celebru

Cariera lui Brendan Fraser a început în anii ’90, când a fost distribuit în filmul My old school (1991). Au urmat mai multe roluri în producții mai mici, asta până în 1999, când Fraser a primit rolul principal în filmul Dudley Do-Right.

Producția care l-a făcut cunoscut este „Mumia” (1999). Filmul a fost un succes și a fost urmat de două continuări. Brendan Fraser a mai avut rolul principal în filmul „George, trăsnitul junglei”. Totuși, după această perioadă de glorie, Fraser a dispărut subit. Abia în 2018 actorul a povestit motivul.

Într-un interviu din 2018, Brendan Fraser a spus că Philip Berk, un fost președinte și membru al Hollywood Foreign Press Association (HFPA) – asociația care organizează Globurile de Aur, l-a pipăit și agresat sexual la un eveniment din 2003. Berk a negat acuzațiile lui Fraser, dar cu toatea acestea, i-a cerut scuze actorului.

Brendan Fraser a spus că incidentul „l-a făcut să se retragă”, scrie GQ. Experiența fiind traumatizantă pentru el. O dată cu interviul din 2018, actorul a spus că s-a simțit eliberat, dar declarațiile lui nu au rămas „nepedepsite”.

Actorul a spus că i s-a părut că HFPA l-a ignorat după ce s-a întâmplat și nu a mai fost invitat la Globurile de Aur după 2003. „Nu știu dacă incidentul m-a adus în disgrațiile HFPA, însă liniștea era asurzitoare”, a declarat Fraser, potrivit People.

Problemele din familie

Pe lângă impedimentele din carieră, actorul a avut și multe obstacole în viața personală.

Prima lui căsnicie s-a destrămat și unul dintre copiii lui a fost diagnosticat cu autism.

„Griffin a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului. Așa că are nevoie de mai multă dragoste din partea oamenilor, pe care o și primește – la fel ca și frații lui, încă din copilărie”.

Fraser a mai povestit și că rolurile pe care le-a interpretat i-au cauzat multe probleme de sănătate. Fizicul de invidiat pe care îl avea în filmul „George, trăznitul junglei” a rămas istorie. Actorul a declarat că a petrecut aproape șapte ani prin spitale și a suferit mai multe intervenții, inclusiv una la corzile vocale.

Revenirea

Începând cu 2018, Brendan Fraser a revenit cu o serie de roluri în mai multe producții TV, printre care Doom Patrol pe HBO Max.

Anul 2022 a venit ca o binecuvântare pentru actor. Acesta a primit într-un sfârșit un rol prin care și-a putut demonstra talentul.

„The Whale” descrie povestea unui profesor de engleză care suferă de obezitate morbidă și încercarea sa de a relua legătura cu fiica lui adolescentă, înainte să moară.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în septembrie 2022 și a fost foarte lăudat de critici. Pelicula regizată de Darren Aronofsky a fost la fel de bine primită la Festivalul de Film de la Toronto, unde Brendan Fraser a fost si premiat pentru rolul său, dar și la Festivalul de Film de la Londra.

În ianuarie, Fraser a primit prima sa nominalizare la premiile Oscar pentru „The Whale”, iar duminică a primit râvnitul premiu pentru „Cel mai bun actor” la cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin