Viitorul modei? Prima rochie lichidă, creată în 15 minute (Foto)

Nu e modă dacă nu e ciudată…

Moda a devenit o modalitate de a șoca și de a ieși din tipare.

Recent, am fost martorii unei deosebite inovații – prima rochie lichidă. Bella Hadid a fost norocoasa să poarte o astfel de creație, la Săptămâna Modei de la Paris.

Bella Hadid a intrat pe scenă doar în lenjerie intimă și acoperindu-și sânii cu mâinile, pentru ca, 15 minute mai târziu, după ce doi bărbați au pulverizat un lichid pielea ei, să fie îmbrăcată cu o rochie inovatoare.

Fotomodelul a adoptat poziții elegante în timp ce se lăsa „îmbrăcată” în rochia făcută din spray alb, mulată cu umerii lăsați și cu decupaj pe picior. După purtare, rochia poate fi îndepărtată și transformată înapoi într-o soluție, gata de reutilizare.

Povestea rochiei lichide datează din anul 2013, când designerul Manel Torres a susținut că poate crea o spumă. „A fost un moment Evrika”, a declarat el la acea vreme. Avea în minte ideea unor tricouri lichide (gândiți-vă la o pânză de păianjen, a spus el), dar nu deținea cunoștințele necesare pentru un astfel de produs.

Așa că a mers la Colegiul Imperial din Londra cu propunerea sa, iar cei de acolo i-au pus la dispoziție resursele: un laborator și materialele cu care să se joace. După doi ani de teste, rezultatele au apărut și sunt surprinzătoare. Astfel, Torres a creat Fabrican, o fibră lichidă, susținută de polimeri, bio polimeri și solvenți ecologici, care se evaporă când sunt suflați peste o suprafață – în cazul de față, peste corpul Bellei Hadid. Potrivit creatorului de modă, materialul este asemănător cu pielea întoarsă.

Oare în curând ne vom ținele hainele în tuburi? 😄

Abonează-te la articolele

Vip Magazin