Vitalie Verejan – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Fondator Inamstro, Director Financiar;
Data și locul nașterii: 19.10.1974; s. Ciocâlteni, r-nul Orhei
Studii: Universitatea Tehnică a Moldovei, Inginer
Coordonare: Rodica Ciorănică
Foto: Arhiva personală

Să lași în urma ta o viață mai bună, înseamnă să reușești. Grație misiunii de a construi prin stil și calitate, proiectele semnate Inamstro au la bază necesitățile și visurile oamenilor, locul unde se valorifică fericirea și se păstrează clipe pentru generații. Cât înseamnă să ai un vis și să îi rămâi fidel, să prinzi momentul când trebuie să te pornești în lumea afacerilor și să înțelegi că se poate. Că și acasă SE POATE.
Vitalie Verejan este Omul Anului 2020 în lumea construcțiilor făcute cu gust și clasă.

MARELE MEU VIS DIN COPILĂRIE ERA SĂ DEVIN PILOT. Eram pasionat de nave şi de senzaţia pe care o ai când admiri lumea de la înălțime. Însă domeniul construcțiilor e la fel de fascinant. Aici poți lăsa o urmă vizibilă, un impact durabil pentru generațiile viitoare.

ÎN CULTURA CHINEZĂ CRIZA ÎNSEAMNĂ OPORTUNITATE. Acest an, 2020, poate fi comparat cu anul 2009, anul care a însemnat un început pentru noi, un an cu scopuri mărețe și cu deosebita posibilitate de a mări volumul de lucru. Cunoscuții spuneau că, în criză, banii se păstrează și nu se investesc în extindere. Totuși, nouă ne-a reușit nu doar să ne menținem activitatea, dar și să începem proiecte noi, care ne vor aduce și mai multe oportunități până la sfârșitul acestei pandemii. Trăind ambele experiențe, de a lucra peste hotare și acasă, mereu încurajăm oamenii care se gândesc să se întoarcă de unde au pornit și să încerce din nou, în special, în actuala situație de criză. 

DEȘI ANUL 2020 A FOST UNUL FOARTE COMPLICAT pentru toți și plin de incertitudini, Inamstro nu doar a păstrat numărul de angajați, dar i-a şi recrutat pe cei care au rămas fără locuri de muncă peste hotare și au decis să revină acasă.
De asemenea, am reușit să ne menținem obligațiunile față de beneficiarii noștri prin predarea în exploatare a proiectelor planificate pentru anul 2020. 

POT SĂ VĂ SPUN CĂ „AVENTURA” INAMSTRO A ÎNCEPUT ÂN CONTEXTUL CRIZEI MONDIALE DIN 2008, când pe plan internaţional volumul de lucru s-a micșorat semnificativ, iar noi, fiind peste hotare, am decis să revenim acasă. Eram convins că anume în criză trebuie să îți asumi riscuri și să începi o activitate nouă. Ştiam că după regres, neapărat urmează o creștere prodigioasă și este nevoie să simți când să dai startul, ca să reușești să prinzi valul de succes. Acasă am început totul de la zero, cu o idee ambițioasă și oameni în care pot avea încredere.

NOI SUNTEM CONVINȘI CĂ, DACĂ CONSTRUIEȘTI CU ACCENT PE CALITATE, poți reuși oriunde. De-a lungul timpului, ideea de a ne extinde peste hotare părea din ce în ce mai realizabilă. Astfel, pornind din filosofia de a evolua mereu și de a crește constant, ni s-a părut firesc să explorăm piețele străine, care oferă oportunități neaşteptate. 

AVÂND ÎN VEDERE TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN LUME, ceea ce știm cu siguranță despre anii care vin este că nu contează circumstanțele. Noi mereu vom aspira să facem lucruri bune și să-i încurajăm pe toți să facă la fel. Și, bineînțeles, vom avea rezultate direct proporționale cu efortul depus și vom fi acolo conform meritului. 

NICIO ZI NU ARATĂ LA FEL, cu excepția ședințelor cu echipa în fiecare dimineață. Programul este foarte încărcat și, pentru a reuși, concepem orarul de lucru săptămânal. Luni facem toate programările și planificăm întreaga săptămână. Ziua de marți este destinată exclusiv afacerii din România, facem naveta la Iași pentru întâlnirile importante și analiza activității. Miercuri și sâmbătă vizităm toate proiectele în construcție, pentru a determina progresul și a coordona procesul. Joi este ziua pe care o petrecem la uzina de producere a gresiei porțelanate „Keramo Rosso”. Ziua de vineri pentru noi este foarte plină, deoarece facem analiza performanțelor săptămânii curente. De asemenea, stabilim noi obiective, analizăm oportunitățile de dezvoltare și muncim la crearea noilor concepte pentru viitoarele complexuri locative, inclusiv arhitectura și designul. Duminica este ziua pe care o petrecem la biserică, apoi alături de familie. 

CEA MAI MARE REALIZARE A MEA SUNT COPIII. Fără nici o îndoială — copiii!

UN AUTOPORTRET? Într-o zi conștientizezi că a fi bun, blând, a iubi și a susține lumea nu este o slăbiciune, ci mai degrabă o stare interioară de manifestare a puterii.  Cert este că sunt un bun familist și cred că în viaţă poți face tot ce-ți propui, dacă ești susținut de familie și dacă faci totul cu credință.

O LECȚIE VALOROASĂ ESTE SĂ NU ÎNCERCI SĂ FACI TOTUL SINGUR, este important să te bazezi pe echipa pe care ai creat-o și să lucrezi cu oameni de încredere.
De aceea, afacerea noastră este una de familie și se bazează pe loialitate și devotament. 

CU CINE MI-AR PLĂCEA SĂ POVESTESC DESPRE VICTORII ȘI GREȘELI LA O STICLĂ DE VIN BUN? Acest lucru nu este posibil din două motive: în primul rând, nu mai consum alcool și, în al doilea, tatăl meu e decedat. El ar fi cel cu care aș discuta despre toate dorințele, ambițiile și realizările mele şi, credeţi-mă, deseori mi-aș dori să-i cer sfatul și părerea…

Abonează-te la articolele

Vip Magazin