Vlad Larin – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Co-founder @zeroqode;
Data și locul nașterii: 14.10.1988, or. Samarkand, Uzbekistan
Studii: Facultatea de Telecomunicații la Tuit, or. Tashkent, Uzbekistan
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

E născut într-o țară, a crescut în alta, locuiește în a treia. Vlad Larin e un romantic incurabil și un student veșnic, dar care a adus numele Republicii Moldova în lumea IT internațional datorită platformei -#zeroqode. Aceasta permite lansarea de noi aplicații, startup-uri sau alte produse de până la 10 ori mai rapide decât cele tradiționale. #zeroqode e nr. 1 la capitolul șabloane de aplicații fără cod, iar printre ele se numără cele similare cu AirBNB, Uber, Trello, Slack Product Hunt, LinkedIn, Instagram și multe altele.

ANUL CE A TRECUT mi-a dat mult timp liber pentru meditații. A fost un an de cotitură pentru mine în mai multe privințe, și chiar domenii ale vieții mele.
Am conștientizat că nimic nu are loc întâmplător în această viață. Nici oamenii pe care îi întâlnești sau ceea ce faci, sau ți se întâmplă nu apare pur și simplu. Totul are o logică.

SE SPUNE CĂ PENTRU A AVEA SUCCES în domeniul IT trebuie să poți crea și vinde! Am avut norocul de partenerul meu de afaceri, care îmi este și un bun prieten – amândoi creăm și vindem bine. Ne consolidăm abilitățile unui altuia, care coincid și se susțin reciproc acolo unde lipsește ceva.

SINCER SĂ FIU, părinții mei au insistat să aleg o carieră în domeniul IT. Eu am căutat mereu drumurile mai scurte și ușoare, dar le sunt foarte recunoscător acum.

MAMA MEA ESTE MUZICIANĂ și toată viața și-a dorit să mă vadă cum cânt la saxofon. În copilărie, relația mea cu această artă nu a mers și am abandonat școala de muzică după patru ani de studii. La acel moment, am perceput asta ca fiind starea supremă de fericire și libertate absolută. Acum îmi dau seama că muzica este grozavă și sunt sigur că voi avea timp să îi îndeplinesc visul mamei.

2020 A FOST ANUL celor mai mari urcușuri și coborâșuri pe care le-am avut în același timp. Pe de o parte, interesul pentru ceea ce facem de la începutul pandemiei și carantinei a crescut de câteva ori și, de atunci, am continuat să creștem și să ne dezvoltăm rapid. Pe de altă parte, am văzut cât de mult au suferit rudele și prietenii mei din cauza acestui virus și cum încă multă lume încă se teme de el, iar asta nu e atât de simplu. Și eu am trecut prin el, în august 2020,
dar pentru mine boala a fost aproape asimptomatică.

MOLDOVA ESTE O ȚARĂ -OGLINDĂ. O persoană entuziastă și ambițioasă, care caută oportunități, le poate găsi anume aici. Aici va găsi o locație convenabilă, o viteză excelentă la internet, prețuri accesibile și multe altele. Dar un om mai puțin optimist va vedea mereu o mulțime de neajunsuri, de la o economie instabilă, o piață mică de desfacere la drumuri rele, vreme urâtă, limbă grea de studii, și așa mai departe.

AM O ABILITATE NEOBIȘNUITĂ. Și probabil termenul de incongruent mi se potrivește cel mai bine la acest capitol. Pot fi cel mai activ muncitor, dar să fiu leneș în cele mai simple acțiuni sau lucruri. Pot petrece ore întregi interacționând cu oamenii și să mă bucur de asta, dar mă simt destul de confortabil și atunci când sunt singur mai mult timp. Sunt atras de natură, dar ritmul marilor orașe mă fascinează, și așa e în toate. E paradoxal, nu?

ESTE UIMITOR CÂT DE MULT  înveți despre tine când încerci să crești un omuleț pe care îl iubești necondiționat. Copiii mei mă motivează în fiecare zi să fiu cea mai bună versiune a mea. Poate pare banal, dar mi-aș dori să fiu menționat undeva prin cărți drept un tată bun pentru ei. Este puțin probabil ca anume copii mei să scrie despre asta undeva prin manuscrise, dar în timpurile noastre, faima este din ce în ce mai des o problemă, decât o realizare. Așa cum a spus-o cândva un înțelept, este mai bine să fii fericit și necunoscut, decât nefericit și popular, eu lucrez anume la acest capitol.

SUNT SIGUR CĂ 2021 VA ADUCE și mai multe schimbări modului nostru de viață decât 2020. Dacă sunt bune sau rele, depind doar de acțiunile noastre, dar eu sunt optimist. Cu siguranță, totul va fi bine!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin