Vlada Boțan, despre BAC: „Terapeutul mi-a zis că la mine s-a implementat o traumă de genul că dacă înveți ajungi să fii sărac”

În acest an, interpreta Vlada Boțan nu a susținut bacalaureatul și majoritatea internauților au venit cu fel de fel de impresii. Cum a fost afectată familia ei, motivul de ce crede că nu a susținut examenul – sunt doar câteva subiecte pe care Vlada le-a povestit în podcastul Sincer cu Tine.

Vlada Boțan

„Acest subiect pe moment cred că este cel mai picant din viața mea. Când venea vorba de temele pentru acasă, tata stătea lângă mine ca să învăț și eu eram gata să fac orice numai să nu fac asta, protestam la maximum. Când a venit perioada cu Coronavirus chiar eram fericită, zic gata numai plec acolo și aveam cumva repulsia asta. Părinții cumva văzând și încercând și impunându-mă: „Vlada tu înțelegi că asta e important, trebuie să faci asta.” Prin o grămadă de discuții aproape zilnice, eu oricum protestam.

Și am început atunci a cânta, a face orice activitate care mie îmi place. Părinții erau pe deoparte nefericiți, încercau și să mă susțină în lucrurile pe care eu le încercam să le dezvolt pe atunci. Tot timpul acesta a fost cumva complicat pentru mine. Încercam să leg relații bune cu profesorii, ceea ce în liceu m-a ajutat mult și chiar sunt fericită că am avut parte de profesori foarte buni, le sunt recunoscătoare la fiecare în parte. (…)S-a început apropierea de bacalaureat unde eu am început să fac meditații, doar că probabil eu eram axată pe alte lucruri,” a povestit interpreta.

Vlada a menționat faptul că terapeutul i-a zis că la ea s-a implementat o traumă de genul că dacă înveți ajungi să fii sărac. Aceasta avea frica să nu treacă prin momentele prin care au trecut părinții ei.

„Protestând atât de mult, încercam să învăț, dar nu îmi ieșea. Eu de fire sunt foarte ambițioasă și dacă am un scop, îl realizez. Absolut ce îmi doresc eu, iese din prima, și, eram șocată cum mie asta nu mi se primește din prima. Stau și citesc o anumită informație la geografie sau la franceză de 10 ori și mie nu-mi intră în cap. S-a apropiat acest timp și am luat-o pe indiferenta, mă duc și va fi cum va fi, principalul eu să trec. Stăteam și mă gândeam că mie personal aceste acte nu îmi trebuie, însă părinții tot anul fugeau după mine ca eu să învăț. Eu credeam că poate o să mă ajute Dumnezeu, însă nu a fost așa, rezultatul și consecința a fost negativă. (…) Școala este foarte importantă, atitudinea ta față de profesori e foarte importantă, respectul față de părinți,” spune Boțan.

Starea ei pe moment și prin ceea ce a trecut a fost una foarte complicată pentru Vlada. Și, dacă ar reuși să dea timpul înapoi, aceasta spune că probabil ar pune un stop la toată atitudinea și la ceea ce a trăit, doar ca să-și ia acest timp ca să învețe pentru a nu trece prin ceea ce a trecut.

„Când s-a întâmplat momentul dat pentru mine a fost așa un pic șocant, mai mult momentul cu presa. Chiar eram supărată pe ei pentru că mereu toate reportajele erau doar bune despre mine, Vlada Boțan, fetița inteligentă care cântă ș.a.m.d. și brusc s-a schimbat totul deodată, fata care nu a dat bacul. Ceea ce mai mult m-a durut cred că a fost să văd suferința prin care au trecut părinții mei. Ei puteau să iasă în oraș cu sora și fratele meu și oamenii ziceau, iată părinții la fata care nu a dat bacul. Ei sunt un pic mai sentimentali și când am văzut prin ce durere trec ai mei, mama și tata au slăbit foarte mult. Atunci am înțeles că e foarte important să avem grijă de stările părinților noștri. Mă gândeam chiar era așa de greu să mă axez un pic și să susțin”, a comunicat Vlada Boțan.

Această noutate negativă, Vlada spune că a aflat-o de la tatăl ei. Acesta a fost cel care a plecat și i-a comunicat rezultatele de la bacalaureat.

„Am scris până m-am săturat și nu am completat absolut tot și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost într-o stare foarte proastă aveam impresia că am omorât pe cineva. Am ieșit din această depresie când am înțeles că e ok să greșești. Două le-am susținut, iar alte două nu le-am susținut. La Limba și literatura română am susținut și Istoria la fel, la Geografie și la Franceză nu le-am susținut. Și, cred că nu le-am susținut, pur și simplu din atitudinea pe care am avut-o, nu că nu aș fi putut să scriu. Asta a fost consecința prin care a trebuit să trec ca să ajung la concluzia de acum,” a mai spus Vlada Boțan.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin