Nicolae Apostu, Trainer la Orange Moldova

Am o relație amoroasă cu lecturile. Ce-i drept, uneori, această dragoste e „la distanță” și asta e greu. Mai ales, e dificil când cartea nu este în format fizic. Or, mie îmi place să îi ating filele cu mâinile și să îi simt mirosul, formatele digitale nu au reșit să mă cucerească.

În primii zece sau unsprezece ani de viață, îmi era mai greu să găsesc plăcerea în lectură, dar apoi, într-o vară, ceva s-a schimbat și am început să-i descopăr pe toți cei care mă captivează până în prezent: de la Creangă până la King, de la Exupéry până la Druță.

Dacă ar fi să încerc să definesc un top 3 de cărți, acestea cred ar fi: „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry – pentru că a fost prima carte care m-a făcut să mă gândesc că lumea matură e diferită de cea a copiilor; „Adam și Eva” de Liviu Rebreanu – pentru că mi s-a părut uimitoare dragostea care poate dura mai mult decât o viață. Iar a treia… Nu cred că am citit încă a treia carte care ar fi definitorie pentru mine și sper să nu o găsesc prea curând.