Cine eşti tu?

Pentru toţi sunt Cristian Sochircă, însă în lumea artistică sunt cunoscut sub pseudonimul de Fresh Sly. Dar este şi ceva ce uneşte aceste două nume: plăcerea de a face muzică.

Cum ai caracteriza muzica pe care o scrii, într-o frază?

Autobiografie audio, semi-imaginară, redată în nouă capitole fără prefaţă şi cuprins.

Atunci când asculţi muzică…

Deseori sunt atent la diferite detalii din aranjamentul piesei, la componentele melodiei, fie o tamburină ascunsă undeva pe fundal, o schimbare de ritm sau o linie melodică fără de care piesa nu ar suna la fel.

Ce melodie te reprezintă?

„Parliament – Flashlight”. Piesa face parte dintr-un album conceptual al trupei de funk „Parliament”, e despre Sir Nose, un personaj de ficţiune care nu vrea să danseze, dar când nimereşte în lumina unei lanterne funky, aude piesa şi începe să danseze.

La fel ca Sir Nose, nu obişnuiesc să dansez, chiar dacă în copilarie am avut o pasiune pentru breakdance, dar piesa îmi trezeşte emoţii pozitive şi amintiri plăcute. Aşadar, „Flashlight” e lanterna mea.

Ce înseamnă muzica în viaţa ta?

Evadare din cotidian, din probleme şi griji. Cred în terapia prin muzică şi nimic nu se compară cu plăcerea pe care o simt atunci când ascult un album bun pe vinil după o zi încărcată.

În ce stil e muzica pe care o scrii?

Nu îmi place să o etichetez, dar dacă ar fi să o fac, e o combinaţie de hip-hop, funk şi jazz.

A fi muzician înseamnă…

Înseamnă foarte mult pentru mine. În primul rând, aspiraţie, dar şi pasiune, devotament, răbdare şi entuziasm.