O știm fată cuminte, mereu în rochițe și cu zâmbetul pe față. Dar Rasputin.md a decis să v-o prezinte în această vară cu totul altfel. Diferită, ba chiar rebelă și rea. Sorina Obreja este cea care a zis „Da” pentru ceva nou și a acceptat provocarea noastră de a o transforma în grunge girl. Cu ce se „mănâncă” asta, aflați savurând câteva poze de la o ședință foto mai puțin obișnuită. Voi decideți cât de bine s-a descurcat frumoasa prezentatoare, dar, până atunci, citiți un material „fierbinte” cu răspunsuri fără ocolișuri.

 

În gândurile unei femei… nu ar trebui să existe loc pentru lucruri urâte, pentru ură, invidie sau uneltiri și nici pentru oameni perfizi. Ele își lasă amprenta și pe chip și, apoi, viața noastră e prea scurtă și prea prețioasă ca să lăsăm aceste gânduri să ne umbrească zilele. În schimb, ar trebui să ne umplem mintea și sufletul cu dragoste, cu visuri frumoase, cu oameni buni.

Cel mai des visez… cu ochii deschiși. Visez ca într-o bună zi o să ne mândrim cu țara în care trăim – pentru că va fi o țară curată, cu drumuri bune, nu va exista birocrație și corupție. Funcționarii ne vor respecta, iar autoritățile vor lucra pentru noi, nu pentru ei. Poate și Prutul va fi doar un râu, nu o barieră. Visez ca măcar copiii noștri să trăiască așa, dacă noi nu vom mai ajunge să vedem asta.

Nu suport la alte femei… lingușeala și lamentarea.

Pudoarea e o noțiune… pudoarea e foarte sexy când știi cum să o porți.

Nu iert… nu există ceva ce nu aș putea ierta. Mai greu sau mai ușor, mai devreme sau mai târziu, iert totul. Fac asta pentru mine, pentru că nu vreau să trăiesc cu ură în suflet și nici nu vreau ca între mine și alți oameni să existe tensiune.

Superstiția în care să cred… încă nu a fost inventată. Îmi merge mai bine atunci când fac exact invers decât dictează celebrele superstiții. (Hm, poate o fi și asta o superstiție.)

Dacă siliconul nu s-ar fi inventat… multe femei ar fi fost mai fericite și s-ar fi plăcut așa cum sunt.

Nu sunt de acord cu proverbul… nu sunt de acord cu multe proverbe românești, născute din prostie sau violență – cele cu „femeia nebătută e ca și casa nematurată”, „unde dă mama, crește” au alimentat secole la rând infracțiunile în familie și o mentalitate bolnavă. Cu „graba strică treaba” nu sunt de acord când e vorba de știri. „Nu haina îl face pe om” totuși nu mai este actual – acum realitatea e ca așa cum ne îmbrăcăm – așa gândim și așa trăim.

Stereotipurile despre femei… sunt inventate, în cea mai mare parte, tot de femei. Mie nu mi s-a întâmplat să fiu disprețuită, discriminată sau discreditată pentru că sunt femeie.

Evit întrebările despre… viața mea personală, cred că asta mă privește doar pe mine și nu cred că este interesant pentru alții.

Cărțile care m-au marcat… „Cel mai iubit dintre pământeni”, de Marin Preda –  pentru că a fost primul mare roman pe care l-am savurat în adolescență; „Veronica se pregătește să moară”, de Paulo Coelho – pentru că mi-a dat o lecție despre cât de frumoasă e viața atunci când o trăiești pur și simplu; „Memoriile unei gheișe”, „Anna Karenina”, „Ion”, „Mara” – pentru drama și condiția femeii din diferite societăți și timpuri; lucrările lui Osho – pentru că te pun pe gânduri și răstoarnă tot ce știi sau crezi că știi despre tine și omenire.

Dimineața perfectă… e cea când toți sunt acasă și ne facem planuri pentru o zi întreagă petrecută împreună.

Între tigaie și ciocan… numai o femeie din Moldova poate fi – femeile noastre, mai ales cele de la sat care le pricep pe toate și le fac pe toate. Pe umerii lor și pe răbdarea lor se țin familiile, gospodăriile, satele.

Când o femeie vine în zori acasă… și se strecoară în pat fără nicio grijă și fără reproșuri înseamnă că e o femeie liberă, înseamnă că are parte de încredere și deci e iubită și fericită.

Dacă aș fi bărbat… mi-aș dori să redevin femeie.

Când bărbatul plânge… femeia ar trebui să-i ofere umărul său.

Un sex bun…e unul nebun, cu iubire și pasiune.

Fericirea este… peste tot, trebuie doar să știm să o pescuim. Fericirea e într-o cană de cafea savurată alături de cele mai bune prietene. Fericirea e acasă cu cei mai dragi oameni. Fericirea e în trandafirii care cresc în curte, în aerul proaspăt de dimineață. Dacă fiecare ar profita de toate momentele frumoase pe care ni le dă viața, ar spune fără rezerve „Da, sunt fericit!”.

Ultima mea săptămână de viață ar arăta… ca toate celelalte de până acum – dormită puțin, trăită intens, totuși – mai mult acasă, lângă cei dragi.

Țara cu care mă asociez este…. Franța, pentru că-mi place eleganța, dar mă asociez și cu Italia – conservatoare și primitoare.

Niciodată… nu voi înceta să visez, să mă autocritic și să tind să fac lucrurile mai bine.

Televiziunea este…  cea mai mare pasiune a mea.

Să fii mamă este… fericire pură.

Fiica mea… este cea care îmi dă cea mai mare poftă de viață, ea m-a învățat ce înseamnă răbdare, cu ea am descoperit că poți să fii copil indiferent de vârsta pe care o ai, și asta e minunat.

PRO TV este… echipa mea, este locul în care pot să creez, să visez la un viitor mai bun. Este singura televiziune din Moldova care te încurajează să gândești liber și e singura de la care poți să afli adevărul nemachiat.

Dacă nu PRO TV, atunci… nicio altă televiziune.

Dacă aș fi președintă… aș promova o lege foarte aspră cu privire la corupție care să le taie cheful tuturor să mai ia sau să dea mită.

Cel mai mult regret faptul… nu port regretele cu mine. Mă străduiesc să le uit cât mai curând sau să le înfrunt. Niciodată nu e prea târziu să rezolvi problema care te-a făcut să regreți ceva – să-ți ceri scuze de la oamenii pe care i-ai jignit, să mergi acolo unde nu ai fost, să-ți refaci cu totul viața dacă regreți calea pe care ai ales-o. Mie îmi place să tratez așa regretele, iată de ce nu le am.

Frica mea cea mai mare… este legată de sănătatea celor dragi și de lucrurile neprevăzute care li s-ar putea întâmpla.

Moldova… are nevoie de o schimbare de sus până jos. O schimbare a clasei politice, a mentalității tuturor funcționarilor, dar și a oamenilor de rând. Moldova are nevoie să fie protejată și respectată de cei de sus și iubită de cetățenii săi. Dacă asta nu se va întâmpla, nu putem spera la o țară mai bună.

Despre experiența provocării lansate de Rasputin.md, citiți și în ediția din luna iunie a revistei VIP magazin!

Foto: Vadim Jantîc

MUA: Tatiana Plesh

Concept style: Iuliana Mămăligă

Text: Svetlana Tataru