Prânzul știrilor de la PRO TV cu Iuliana Maranciuc

A schimbat microfonul de la emisiunea „O Seară Perfectă” pe studioul știrilor. Iuliana Maranciuc, prezentatoarea jurnalului de prânz de la PRO TV trăiește intens fiecare buletin, oferind informaţii la cald telespectatorilor dornici de produse media de calitate. Saltul a fost unul uimitor – de la evenimente mondene, la reportaje în spitalele cu profil COVID, de la interviuri cu interpreţi, la prezentarea unei realităţi actuale nu tocmai roz. Însă experienţa prompterului o prinde bine pe Iuliana. Avem și dovada în acest material!

Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Alexandru Vasilos

ÎN LUNA NOIEMBRIE 2021, ÎMPLINESC DEJA TREI ANI de când PRO TV și oamenii de aici chiar au devenit pentru mine o familie. Petrec toată ziua la PRO și uneori, seara, mă întreb dacă nu ar fi mai bine să-mi aduc o pernă la lucru ca să dorm aici. În 2018 am venit la un interviu de angajare. Eram proaspăt absolventă la jurnalism și mi-am spus că ar fi bine să încep a cunoaște domeniul deja din perspectivă practică.

„O SEARĂ PERFECTĂ” A FOST EMISIUNEA MEA DE DEBUT. Acolo am cunoscut cei mai frumoși, talentați și inspirați oameni. Mereu mi-a plăcut să descopăr persoanele de artă de la noi din țară, iar la PRO TV am avut această oportunitate. Nu mă visam la pupitrul știrilor. Eram împotriva acestui pas. Însă destinul a avut alte planuri. Pandemia ne-a determinat să ne unim forțele și să muncim la știri pentru a informa telespectatorii noștri. Când a venit timpul să revin la divertisment, am refuzat!

RITMUL DIN REDACȚIA ȘTIRILOR E UNUL DEOSEBIT. Ai subiecte sociale, personaje de tot tipul… Și aici mai obosesc, recunosc! Vestea că voi prezenta jurnalul de la prânz a venit ca un șoc. Nu realizam ce schimbări mă așteaptă. Era un sentiment frumos pentru că tu știi că nu stagnezi și că schimbările se produc periodic. Această experiență mi se asociază cu focurile de artificii de Revelion, nu mai știu din care parte vor apărea altele noi, mai spectaculoase!

FIECARE PREZENTATOR VREA SĂ AJUNGĂ ÎN INIMA TELESPECTATORULUI. Doar încrederea și dragostea oamenilor ne dă puterea să ne facem bine treaba. Dacă ar lipsi aceste sentimente, care ar mai fi rostul să ieșim zi de zi în direct?

AȘ VREA MULT SĂ AM ÎN CALITATE DE INVITAȚI în studio demnitari și autorități publice pentru a le adresa întrebările ce le refuză reporterilor, acestea fiind cam incomode sau evită să răspundă la telefoane sau mesaje, sau se eschivează când văd camera de filmat. Dar, în direct, din studioul știrilor PRO TV nu cred că vor putea ieși!

AVEAM MOMENTE CÂND OBOSEAM ATÂT DE MULT, ÎNCÂT ERAM GATA SĂ RENUNȚ, să mă deconectez de la tot și toți. Dar sunt o persoană responsabilă, după noapte vine o nouă zi. Dimineața uitam de oboseală și mergeam la muncă. Probabil viziunile se vor schimba cu anii.

LA ÎNCEPUT, CÂND NU ȘTIAM NIMIC DESPRE COVID-19, era foarte stresant. Îmi făceam griji pentru cei dragi în acea perioadă. Mai toți erau acasă, iar eu alergam prin spitale și monitorizam cum evoluează pandemia. Seara mă vedeam cu cei dragi. A fost o perioadă când m-am izolat de toți și am fost mai mult singură. Recunosc, necunoscutul sperie. Nimeni nu știe ce te așteaptă mâine. A fost greu mai mult din perspectivă emoțională. Cât suntem acum în pandemie, percepția mea la tot ce se întâmplă e alta. Încă mai merg în spitale cu profil COVID, dar știu exact ce să fac pentru a fi în siguranță, inclusiv cu oamenii care intru în contact.

SUNT MULTE ȘTIRI CARE M-AU EMOȚIONAT, unele – doar le-am… citit. Poveștile oamenilor cu venit modest, care muncesc de dimineață și până-n seară pentru a supraviețui la propriu sunt cele mai grele și sensibile pentru mine.

VESTEA CĂ VOI PREZENTA JURNALUL DE LA PRÂNZ A VENIT CA UN ȘOC. ERA UN SENTIMENT FRUMOS PENTRU CĂ TU ȘTII CĂ NU STAGNEZI ȘI CĂ SCHIMBĂRILE SE PRODUC PERIODIC.

UN PREZENTATOR DE ȘTIRI TREBUIE SĂ AIBĂ EMOȚII. Evident, să fie bine stăpânite și moderate. El nu va trezi niciun interes pentru telespectatori dacă va vorbi ca un robot. Cred că toate știrile trebuie trăite și simțite.

NU AM UN MODEL CARE MĂ INSPIRĂ, nu am un ideal pe care aș vrea să-l am ca exemplu. Mă inspiră oamenii în general, oamenii care fac ceea ce fac cu multă dragoste, pasiune și dăruire. Acest gen de persoane mă inspiră. De exemplu, acum lecturez din jurnalul Annei Frank și de aici îmi notez diverse gânduri. E o lucrare captivantă, se întâmplă să adorm cu ea târziu în noapte!

ORICE VIS ARE NEVOIE DE MUNCĂ pentru a deveni real. Știu că multe studente de la jurnalism tind să devină prezentatoare celebre, iar acest lucru nu e imposibil. Contează implicarea, dăruirea și pasiunea pentru ceea ce-și doresc să devină. Nu pot decât să le doresc multă baftă!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin