Lumea afacerilor nu îi este străină. Îi descoperă secretele în fiecare zi şi le aplică în munca sa. Să gestionezi activitatea a trei localuri nu e o joacă de copii, e mai mult decât responsabilitate şi grijă faţă de consumatori. Călin Vieru este un nume respectat în rândul oamenilor de afaceri de la noi din ţară, iar acest lucru se datorează localurilor cu tradiţii pe care le conduce şi, mai nou, chiar le extinde.
În anul 2017 s-a aventurat în deschiderea sau, mai bine spus, în redeschiderea restaurantului Bourbon chiar în inima capitalei. Provocările abia încep pentru domnul Vieru, dar acest lucru nu înseamnă că nu pot fi depăşite. „După succesul restaurantului Mojito din centrul capitalei, am deschis unul similar şi în sectorul Râşcani. Am canalizat eforturile şi atenţia în aceste două localuri”, spune domnul Călin Vieru.
Nu s-a aventurat să aplice noi tehnologii pentru că are deja experienţă ce ar fi păcat să nu fie exploatată. Dar, pentru anul 2018, ambiţiile sunt mari, cel puţin pentru restaurantul Bourbon, omul de afaceri doreşte să pună în practică anumite tactici şi strategii inovative.
„Serviciile produse de noi fac parte din micile plăceri ale vieţii. Bine, la prima vedere sunt mici şi neimportante, dar fără acestea viaţa ar fi una inertă, ştearsă, fără culori şi fără sevă”, e de părere domnul Vieru.
Spune că detaliile sunt elementele vitale din componenţa oricărui mecanism. Este imposibil fără ele. Lipsa acestora nu va face decât să aducă debusolare şi incertitudine. „E la fel ca și cu automobilul – cutie pentru motor, cutie pentru bagaj, cutie pentru pasageri, acestea sunt niște elemente comune, iar diferența între Ford și Bentley rezidă în detalii. Pentru noi e la fel: cameră pentru bucătari, cameră pentru barmeni, cameră pentru oaspeți, cameră de baie ș.a. Detaliile – numai ele contează”, menţionează omul de afaceri.
Regretă faptul că dispar „speciile” mari şi nobile şi că se înmulţeşte „plevuşca”. Acest lucru se întâmplă cu oamenii ce ne înconjoară. „Nu mai există integritate, onestitate, cumsecădenie. Nu mai sunt la modă calităţile frumoase şi valorile moştenite cu atâta trudă şi luptă. Iar noi, ultimii dintre mohicani, avem două opţiuni: ori ne adaptăm, ori vom pieri. Dificilă alegere.”, crede domnul Vieru.
Are planuri şi aspiraţii mari. Îşi doreşte să treacă din cadrul competitiv al afacerii sale într-un cadru creativ, să încline mai mult spre meditaţie şi intuiţie decât spre canoane precum planificarea, marketingul agresiv sau managementul clasic. Vrea să dechidă noi orizonturi, iar noi nu putem decât să îi urăm succes!
Fişier
Om de afaceri
Data şi locul naşterii: 29 iunie 1965, or. Chişinău
Studii: USMF „Nicolae Testemiţanu”; studii juridice USEM
Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Mihai Duca
Lasă un răspuns