Viorel Mardare, OMUL care a mobilizat o societate întreagă

„2018 mi-a oferit ziua în care am aflat că sunt bolnav. Era o zi frumoasă de vară, la o clinică din Germania. Eu cred că boala asta este o loterie, doar că eu am cumpărat cam multe bilete. Nu pot decât să sper că este una dintre lecțiile când profesorul își dojenește elevul favorit, pentru că până acum Bojica a fost prea bun cu mine și cred că m-am cam relaxat.

Am învățat că toate lucrurile trebuie făcute aici și acum, că nu ai dreptul să amâni nimic, că nu ai dreptul să spui „lasă că voi face la anul”. Acest „la anul” s-ar putea să nu vină niciodată. Și nu-i vorba doar de proiecte mari, grandioase, planuri pe viitor, e vorba de chestii micuțe, să spui cuiva te iubesc, să spui mulțumesc.

Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur. Poate Bojica mi-a trimis năpasta asta ca să holbez oleacă ochii. Și să vă văd pe toți așa: frumoși, cu suflet mare. Și să vă mulțumesc din suflet pentru toate, tuturor. Sau poate Bojica a greșit destinatarul, o simplă eroare birocratică în ceruri. Despre erori am să vă povestesc când prind oleacă la puteri. Vă sunt recunoscător. Și vă iubesc.

Mulțumesc-ul spus la timpul potrivit este una dintre lecțiile pe care le-am învățat de la această boală.

Într-o zi, Sergiu Prodan mi-a zis un lucru foarte prețios, că „nu trebuie să vrei să nu mori, trebuie să vrei să trăiești”. Și cred că acesta este cel mai important lucru care trebuie gândit permanent. Trebuie să vrei să trăiești. ”

Idei preluate de VIP Magazin din emisiunea Iubește viața la TV8 și pagina de Fb a lui Viorel.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin