Pavel Sidorenco – despre MBA și dezvoltarea antreprenorială

  • CEO și proprietar al agenției de publicitate Promotion Group & OOH.md
  • Vicepreședinte al Asociației de golf RM
  • Director reprezentant City Business School în Moldova
  • Studii: Superioare, licențiat în management, studiază MBA
  • Parcurs profesional: publicitate, educație
  • https://e-mba.md
    https://golfmd.md

A urmărit cu interes City Business School din Moldova, încă din 2015, iar astăzi o reprezintă cu mult succes. Prin promovarea MBA, Pavel Siderenco deschide minți și orizonturi pentru cei care vor să le cucerească, oferind lunar și un schimb de experiență pentru comunitatea de studenți pe care a creat-o. Scopul său este de a ajuta antreprenorii să pună lucrurile în ordine în capul lor și apoi în companiile pe care le administrează, oferind o formare profesionistă și un insert european la diploma de Master of Business Administration (MBA).

Valoarea MBA constă în abordarea sistematică a formării managerilor și antreprenorilor. Primim date de la studenţii noștri precum că ei, trecând modulele de formare, le implementează imediat în companiile lor. Pentru mine personal, acesta este un fel de echilibrare de cunoștinţe a creierului și experienţă în domeniul creării afacerilor, așezarea tuturor datelor pe rafturi și curăţarea excesului. Am aflat că deţin date false asupra unor aspecte, iar prin antrenament am scăpat de ele. De exemplu, așa am aflat că există trei tipuri de conflicte, iar unul dintre ele – un conflict cu privire la subiectul litigiului – are un efect foarte favorabil asupra dezvoltării proiectelor și companiilor. Înainte de asta, am încercat să le evit. Totuși, unul dintre formatorii de afaceri a avut dreptate, după ale cărui cuvinte mi-am făcut și principiul – este necesar să nu judeci o persoană, dar să încerci să rezolvi problema. Adesea ajută la negocieri.

MBA, în primul rând, este un instrument important de formare pentru liderii de companii și antreprenori. Adesea, în realitatea noastră, sunt unii și aceiași oameni. De asemenea, aceste cunoștinţe vor fi utile celor care plănuiesc creșterea carierei și schimbarea nivelului social. Peste tot în lume, astfel de specialiști sunt plătiţi mai mult la început și sunt avansaţi de bunăvoie pe scara carierei. Cel mai important lucru este că abilităţile și cunoștinţele sunt fundamental profunde și sunt sistematizate într-un singur loc. Individual, multe dintre ele nu pot fi găsite.

Programul este format din 12-13 module și puteţi afla mai multe despre ele pe site-ul nostru www.e-mba.md. Pe scurt, sunt studiate materii precum:

– Conducere

– Strategie

– Management

– Economie și finanţe

– Mediul de afaceri

– HR – management

– Marketing

– Vânzări

– Măsurători și riscuri

– Tehnologii digitale

– Antreprenoriat

– Un modul la alegere (am ales Management și Vânzări)

– Una din cele 16 specializări (am optat pentru Marketing Management)

Specialiștii noștri sunt peste 1.200 de vorbitori – lideri, antreprenori și business traineri. Fiecare dintre ei are propriul mod de a transmite materiale și propria carismă. Prefer să-i ascult cu o viteză de x1,5-2,0, în funcţie de viteza vorbirii lor.

Absolventul își depune teza și primește o diplomă rusă de recalificare profesională și un insert european la diploma de Master of Business Administration (MBA) (Asociaţia Europeană de Învăţare la Distanţă, EDLEA) – o asociaţie de peste 800 de experţi europeni de nivel internaţional în domeniul învăţării la distanţă, online și flexibilă »edlea.org

Aici, în Moldova, am desfășurat mai multe evenimente. Printre care am susţinut în toamnă turneul de golf City Business School Golf Cup 2021, pe care îl vom repeta în primăvară, dar într-un format pentru HR. Am creat și o comunitate de studenţi, City Business School din Moldova și ne vom întâlni în mod regulat pentru un schimb de experienţă lunar.

Urmăresc această companie City Business School din Moldova din 2015 (funcţionează din 2008). Am primit acces demo. Tot aici mi-am cumpărat mai multe produse. Și când s-a deschis fereastra de oportunitate, nu m-am gândit mult – am semnat un contract pe 4 iunie. Una dintre ideile principale pentru mine a fost dorinţa de a ajuta antreprenorii și liderii noștri să pună lucrurile în ordine în capul lor și apoi în companii, să crească și să se extindă. Și pentru manageri – pentru a face o carieră și a crește în venituri.

Eu sunt foarte încântat să cunosc studenţii noștri – toţi sunt personalităţi realizate, foarte puternice și interesante. Consider că întreprinderile sunt în slujba societăţii, creează locuri de muncă, înnobilează teritoriile din apropierea birourilor, creează bunuri și servicii utile. Și, prin formare, companiile cresc și se dezvoltă, au mai multe resurse pentru a investi în societate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin