Fișier
Funcție: Antreprenoare și Coach Profesionist, Fondatoarea Restaurantului Cipasso, Roma
Data și locul nașterii: 20. 06.1990, S. Cîrpești, R-nul Cantemir
Studii: Facultatea de Drept, 2 Mastere în Comerț și în Management (Italia), Certificări în Life și Business Coaching (Germania)
Coordonare: Rodica Ciorănică
Foto: Arhiva Personală
Cuceritoarea Romei
Aurica Danalachi și Oleg Grossu, cuplul de moldoveni stabiliți în Italia imediat după liceu, au reușit să creeze un restaurant care a ajuns pe locul 10 într-un top de 10 de mii de restaurante din capitala Italiei. Da, știm că o să mergeți încolo după ce citiți asta. Merită! Locația este fabuloasă, iar cei care lasă parte din sufletul lor acolo, în fiecare zi, merită toate aprecierile.
Anul 2021 a fost anul WAW, un an foarte greu și foarte frumos în același timp, un an provocator atât pe plan personal, cât și profesional. Mi-a demonstrat o dată în plus că „chi la dura vince” . Acest proverb italian spune că persoanele care rezistă și luptă zi de zi pentru a-și atinge obiectivele pe termen lung vor avea succesul pe care și l-au dorit. Chiar și pe timp de pandemie au avut succes cei care și-au fixat bine obiectivele și au lucrat pentru ele, iar toți ceilalți au avut o foarte bună scuză „este pandemie”.
Pe plan profesional am dat start-ul cu succes celui de-al doilea restaurant din centrul Romei și am obținut mai multă performanță grație sesiunilor de coaching cu angajații noștri. CiPASSO și în 2021 a reușit să se clasifice în top 10 de restaurante din peste 10 mii de restaurante în Roma. Iar pe plan personal am reușit să petrec mai mult și mai frumos timpul alături de familie, să cultiv dragostea, seninul și respectul în casa noastră. Cred că asta și este cea mai importantă reuşită a vieții – mi-am dorit foarte mult să am o familie fericită.
Povestea CiPASSO este o poveste de dragoste în primul rând, iar mai apoi de business. CiPASSO a fost conceput de mine și soțul meu Oleg Grossu, în 2018, ajutați și sprijiniți de familiile noastre. Marea pasiune a lui Oleg pentru HORECA m-a făcut să mă îndrăgostesc de acest domeniu deloc ușor. Experiența și tenacitatea au stat la temelia primului local CiPASSO din centrul Romei, la câțiva pași de cele mai importante atracții turistice.
Am îmbinat și valorificat cu succes experiențele noastre. Oleg a venit cu abilități tehnice din HORECA, iar eu, ca jurist, am adus experiența mea pentru a ne orienta în mreaja birocrației italiene.
Succesul a venit pe neașteptate, după doar 3 luni de la deschidere aveam cozi foarte lungi, oamenii asteptând ore în șir să mănânce la noi. În plină pandemie, în noiembrie 2020, am deschis și cel de-al doilea restaurant CiPASSO, care la fel a fost imediat apreciat de clienții noștri, dar și de criticii din domeniul HORECA.
Lasă un răspuns