Tatiana Țîbuleac a primit „Ordinul Republicii”: „Cel mai greu este să fii iubit acasă” (Foto)

Președinta Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în Franța. Președinta a profitat de această ocazie și i-a oferit scriitoarei Tatiana Țîbuleac, care este stabilită la Paris, cea mai înaltă distincție a statului, „Ordinul Republicii”.

La Paris, am avut onoarea să-i înmânez scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecută, ea fiind una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri – și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a menționat președinta Maia Sandu.

Tatiana Țîbuleac a transmis și ea un mesaj de mulțumire și apreciere:

Cel mai greu este să fii iubit acasă. Sunt onorată să primesc această distincție din partea Moldovei, de la o președintă pe care o respect. Medalia e a cărților, a traducătorilor și a editorilor care au crezut în poveștile mele.

Tatiana Tîbuleac este jurnalistă și scriitoare născută în 1978 la Chișinău. Tatiana este liceanțiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Mulți dintre noi o cunoaștem o dată cu anul 1999 când a intrat în echipa PRO TV Chișinău, unde era reporter, redactor și prezentatoare.

Cărțile pe care le-a publicat până astăzi sunt:

2014 – Fabule Moderne

2017- Vara în care mama a avut ochii verzi

2018 – Grădina de sticlă

Abonează-te la articolele

Vip Magazin