COVER STORY | NATALIA GORDIENKO: „I will survive”

NATALIA GORDIENKO

Interpretă

LA ÎNCEPUT A FOST BUNICA ȘI-MI DORESC SĂ O AM ÎNCĂ MULT TIMP ALĂTURI. E știut deja că părinții au divorțat când eram micuță și, de la 12 ani, am rămas cu bunica. Este femeia care mereu a încercat să-mi ofere atenție și să mă implice în tot felul de concursuri. Aceste momente au dezvoltat activ parcursul meu în muzică. Ea este Rac, eu Săgetător, apă și foc, ne-am contrazis deseori, dar recunosc că implicarea ei în viața mea a fost esențială. Uneori zic că eu nu am avut copilărie, deoarece participam la fel de fel de preselecții, dar numai așa am astăzi ceea ce am. La 18 ani am pierdut-o pe mama pentru totdeauna. Tata a apărut mai târziu în viața mea. Toate la un loc, sunt povestea destinului meu.

AM ÎNȚELES CĂ ZIUA DE MÂINE DEPINDE DOAR DE MINE. Eu sunt emotivă și empatică, chiar dacă fiecare zi mă învață să fiu mai rece și să nu acționez pe emoție. Uneori parcă îmi învăț lecția și încerc să nu cred atât de mult în oameni, să nu cred în iubire, să fiu mai rațională sau să iau decizii fără grabă, oricum îmi deschid mereu inima și sunt sinceră.

PUTEREA ȘI PERFECȚIONISMUL CARE MĂ DEFINESC, UNEORI SUNT ARME CARE SE ÎNTORC ȘI ÎMPOTRIVA MEA. Mereu vreau mai mult și duc o luptă permanentă pentru identitatea și originalitatea proiectelor mele. Ele mă consumă mult, dar nu-mi pot permite să apar altfel. Muncești ani întregi pentru imagine și într-o zi se ruinează totul.

DACĂ IUBESC, SE VEDE DE LA DISTANȚĂ. LUCESC TOATĂ. RADIEZ. ZÂMBESC. CÂND SUNT ÎNDRĂGOSTITĂ EU VREAU, FAC, CONSTRUIESC, DEZVOLT IDEI, PROIECTE, dar când mă dezamăgesc, trec greu peste asta. Sufăr mult. Plâng. Mă retrag, dar nu dezvolt niciodată suferința mea în muzică. Nu vreau să transmit oamenilor durere. Eu mă simt bine când oamenii se simt bine lângă mine. Am înțeles că uneori trebuie să învăț să mă gândesc mai mult la mine și să contez mai mult, dar deseori dau prioritate altora și după mă gândesc și la mine.

PROBABIL M-AM „COPT” ÎN PERIOADA DIVORȚULUI. Atunci când rămâi singură, înțelegi că dacă nu te scoli și mergi mai departe, rămâi în urma trenului pierdut. Dar cred că niciodată nu suntem prea copți…Toată viața ne plămădim și căutăm lumina perfectă.

ÎNTOTDEAUNA AM FOST MEGA RESPONSABILĂ ȘI AM RISCAT PENTRU CEVA MAI DEOSEBIT. Nu mi-a fost niciodată frică să fiu deosebită. În cariera artistică mereu ești la risc. Dar dacă să vorbim despre sensibilitate și vulnerabilități, de când a apărut Christian, nu mai sunt atât de categorică. Poate am început să zic mai des da decât nu și să fiu mai loială și înțelegătoare.

SĂ MĂ BAG ÎN POLITICĂ, SĂ PLEC DIN ȚARĂ, SĂ-MI SCHIMB PROFESIA PENTRU MAI MULTĂ STABILITATE – AM AVUT MULTE PROPUNERI ȘI PROVOCĂRI, dar am ales să nu mă trădez pe mine și am dat prioritate sufletului și aspirațiilor mele. Fiecare alegere ne aparține.

NU VORBESC DESPRE DURERI. OAMENII, ÎN LOC SĂ TRĂIASCĂ ȘI SĂ ÎMPARTĂ UNEORI EȘECURILE, SE BUCURĂ SĂ TE VADĂ MICUȚĂ ȘI NEAJUTORATĂ. Recent am căzut de pe cal. Am fost la un pas de a rămâne prinsă doar de un scaun cu rotile. Am tăcut și am trăit această poveste doar pentru mine și câțiva oameni apropiați. Eram la filmări, când calul m-a aruncat și am căzut de la trei metri înălțime direct pe spate. A fost o minune. Dumnezeu există. Mă bucur că azi e bine. Contează să avem grijă de noi.

„Orice călătorie spre tine are mai multe căi, contează să nu te rătăcești și să rămâi fidelă viselor tale. ”

Natalia…

Care este cea mai interesantă experiență culturală pe care ai avut-o și cum te-a influențat?

Fiecare experiență este o lecție. Dacă e să vorbim de Eurovision, acolo este un amalgam de emoții, stări, frici. Nu contează locul, contează ce acumulezi din toată școala aceasta. Cred că aș fi putut să dau mai mult la acest concurs…

Ce loc din lume consideri că este cel mai frumos și de ce?

Ce mai frumos loc din lume este lângă băiatul meu. El este liniștea și timpul cel mai prețios. Da, mai vreau copii. Vreau weekend-uri cu familia, toți în jurul mesei. Visez. Dar asta se poate întâmpla doar când ai un om potrivit lângă tine.

Ce crezi că este cel mai important în călătoria de autocunoaștere și dezvoltare personală?

Important să nu te pierzi pe tine și să nu faci niciodată rău. Mereu am încercat să fac bine și sunt sigură că totul funcționează pe legea bumerangului. Orice călătorie spre tine are mai multe căi, contează să nu te rătăcești și să rămâi fidelă viselor tale.

Dacă ai putea petrece o săptămână fără nicio responsabilitate, ce ai face cu timpul tău liber?

Aș alege o călătorie în Africa sau India, acolo ei trăiesc fericire pură. Acolo nu se gândesc la salarii, mașini, vecini, statut. Fericirea lor e diferită de fericirea noastră. Doar trăiești și te bucuri. Simt că uneori aș evada acolo, doar pentru suflet! Acolo totul are suflet și mai puțin interese ascunse.

Povestește despre întâlnirea ta cu VIP magazin, ce colaborări au urmat și ce au însemnat pentru tine?

O, ce vremuri frumoase și interesante. Am apărut pentru prima dată pe coperta VIP magazin când am fost laureată la Festivalul de la Jurmala în 2007, dar înainte de asta am trecut prin proiectul Dezgolite frumos. Eram cu o cosiță lungă peste sâni. Îmi amintesc că mă chemase directorul școlii la „covor”. Eram clasa a XI-a. Era o perioadă solicitată, atunci înfloream. Perioada mea de cunoaștere și de glorie.

Ce ai vrea să cunoască, să țină minte lumea despre tine?

Vreau să rămân în mintea și inima oamenilor tot așa luminoasă, bună, deschisă. Nu vreau ca lumea să mă țină minte doar datorită pieselor, dar ca un om bun, receptiv și senin.

Dacă ar fi să scrii o carte despre viața ta, care ar fi titlul și care ar fi mesajul principal pentru cititori? Altfel spus… oferă un titlu Poveștii tale de copertă.

Dacă ar fi să scriu o carte, aș numi-o „Eu voi supraviețui”. Cu această piesă „I will survive” am și câștigat primul meu concurs din Jurmala. Mă reprezintă și nu-mi dă voie să cedez. Mesajul acestei cărții ar fi: „Doar moartea te poate opri, în rest nimic nu te poate întoarce din drum… Mă ridic eu, te ridici tu, s-au ridicat bunicii noștri din greutăți, de ce nu o poate face o lume întreagă?

Abonează-te la articolele

Vip Magazin