Autoportretele generației alfa!

Eroii acestei ediții, cei care azi fac primii pași prin viață, sunt generația care va revoluționa lumea.

Părinții lor erau ca ei când s-a născut revista noastră. Iar ei sunt cei care peste 20 de ani, atunci când VIP magazin va ajunge (nu știm în ce formă) la 40, vor fi o generație de puternici, de temerari, figuranții unei lumi smart pe care s-ar putea să n-o înțelegem atunci până la capăt.

Provocarea noastră e să îi ajutăm să se cunoască și să se prezinte acestei lumi așa cum sunt astăzi. Cu talentele lor, cu gândurile lor, cu visurile lor. Cine vor fi peste 20 de ani,
nu știm cu exactitate. Dar haideți să aflăm cine sunt azi.

Coordonare: Eugenia Cujbă, Tatiana Pătrunjel

Foto: Vasile Platon, Dumitru Furdui

Stilizare: Alina Carauș

Vestimentație: Benetton

Locație: Eco Resort Butuceni,
mulțumim dlui Anatol Botnaru pentru ospitalitate

Petruț Catan

Data și locul nașterii:

14 septembrie 2018, Chișinău

La toamnă voi face 6 ani, iar părinții mei Anastasia și Victor îmi vor dărui un frățior. Abia aștept! Dar până atunci, merg diminețile a grădiniță, iar seara – la îndrăgitele mele „Picături Muzicale”. Cred că talentul meu cel mai mare este să cânt și să dansez, dar îmi place și să învăț limba engleză. Peste 20 de ani aș vrea să fiu un om fericit, în primul rând, și împlinit. Să îmi pot realiza toate visele, bineînțeles prin multă muncă și efort. La moment, îmi doresc să devin medic, polițist, aviator, pompier și, pe lângă toate, să continui să cânt și să dansez. Cred că mai târziu îmi va fi clar cine voi deveni cu adevărat, dar acum vreau doar să fiu un copil exemplar și să fac ce îmi place.

Alisa-Melissa Baran

Data și locul nașterii:

20 noiembrie 2018, Chișinău

Părinții mei se numesc Nicolae și Mihaela, îi ador. Frecventez grădinița, merg la „Picături Muzicale”, fac ore de canto, dans și concertez. Cred că talentele mele sunt muzica și dansul, talente descoperite datorită profesoarelor mele Iulia și Julia Sandu. Peste 20 de ani vreau să mă văd pe scenele mari, cântând și dansând. Vreau să devin un coregraf profesionist și, desigur, să cânt.

Ionela-Patricia Munteanu

Data și locul nașterii: 24 aprilie 2015, Chișinău

M-am născut primăvara, în familia Zinaidei și a lui Ion Munteanu. Mai am și două surioare: Andreea-Cezara și Zehra Nur, mezina. Îmi place să mă joc, să ies afară cu prietenii, să cânt, să dansez, să am grijă de surioara mea. Ador dansul și muzica, iubesc la nebunie să pictez,
să colorez. Când voi avea 20 de ani, aș vrea să fiu mai încrezută în sine și să fiu vestită.Mi-aș dori să ajung o mare cântăreață până atunci. Să mă admire publicul, iar eu să-l încânt cu vocea mea melodioasă.

Andreea-Cezara Munteanu

Data și locul nașterii: 12 decembrie 2017, Chișinău

Sunt eleva studioului „Picături Muzicale”. Mai am două surioare Ionela – Patricia și Zehra-Nur. Îmi place să privesc ceva la televizor, cânt, dansez, mă joc cu surioarele. După joacă mergem să ne facem temele, când suntem în perioada școlară. Învăț să scriu, să citesc. Eu cred că menirea mea e să fac actorie și să cânt, dar îmi place și sportul, și dansul. La vârsta de 20 de ani aș vrea să fiu mai deșteaptă, mai înțeleaptă, mai puternică și să ajung artistă sau medic.

Aida Chicu

Data și locul nașterii: 6 februarie 2018, Chișinău

Cred că sunt o fetiță bună, iar Alina și Sergiu Chicu sunt părinții mei. O zi din viața mea arată cam așa: grădiniță, distracții, prieteni, familie, mă joc, dansez, cânt. Sunt talentată la dans și canto. Iubesc la nebunie să defilez pe podium și să dansez. O fac și în fața oglinzii. Am început deja și o carieră în lumea modei, alături de agenția LUXURY MODEL AGENCY. La 20 de ani aș vrea nespus de mult să fiu înaltă, ca să ajung un model renumit.

Rebeca Moiseenco

Data și locul nașterii:

14 august 2012, Chișinău

Hello, sunt Rebeca! Sunt născută în zodia Leului, iar Liuba și Vladimir Moiseenco sunt părinții mei. Am și doi frați mai mari – Matei și Ion. O zi obișnuită din viața mea începe cu rutina de dimineață. Iau micul dejun și plec la lecțiile mele extrașcolare, iar pe la prânz revin acasă. Mănânc, mă odihnesc un pic și ies la joacă. Seara iau cina cu ai mei și mă pregătesc de culcare. Talentul meu este să cânt. Îmi place pianul, să mă joc cu prietenii, să merg la piscină,
să călătoresc. La 20 de ani mi-aș dori să fiu mai încrezută, mai independentă, mai deșteaptă și să am realizări frumoase. Mi-aș dori să ajung o artistă cunoscută și celebră.

Valeria Gargalîc

Data și locul nașterii:

24 martie 2012, Chișinău

Părinții mei sunt Natalia și Vitalii Gargalîc, am două surioare – Maria și Sofia și un frate Dmitri. Sunt o persoană extrem de energică și îndrăgostită de viață. Îmi place să mă joc cu sora cea mică, să exersez la canto, să fac ciclism. Eu cred că talentul meu cel mai mare e să cânt și să defilez pe podium. La vârsta pe care o am eu sunt absolventă a școlii de modeling „Io models” by Inga Ojog. Cu ea am participat la proiectul Bucharest Fashion Week 2018, Odessa Fashion Week, Miss Mini Lady 2019-2020 în care am luat primul loc la categoria de vârstă de 8 ani. Îi datorez totul mamei mele care sacrifică enorm de multe pentru mine, care mă susține în
fiecare început. La 20 ani, sper să fiu deja un model și cântăreață apreciată
în Moldova și în străinătate. Aș vrea să fiu înțeleaptă, puternică, renumită și profesionistă în ceea ce fac acum.

Otilia-Maria Babîra

Data și locul nașterii:

19 februarie 2016, locuiește în orășelul Codru

Sunt o fetiță cochetă, cu ochii verzi, frumoasă, altruistă și talentată, cu un caracter rebel.
Exact ca Otilia din „Enigma Otiliei”, personajul care mi-a inspirat părinții în alegerea prenumelui pe care îl port.

Familia mea este formată din mama Dulghieru Diana și Babîra Viorel. Cu părere de rău, nu am frați sau surori, însă familia este completată armonios de cățelul Bro, cățelușa Maya, pisicile Carlos și Mișu. Recent ne-am ales cu încă un membru, ieduțul Cipi, care zilnic este alături de bunelul Ilie și merg împreună să strângă iarbă.

De obicei, am zilele destul de colorate, în dependență de activitățile pe care le fac. Sunt elevă în clasa a II-a, din Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Nicolae Sulac”, deci, fac o clasă muzicală. Alături de obiectele de studiu generale mai studiez solfegiu, canto, corul, iar instrumentul meu preferat este pianul. Seara, după ore, frecventez studioul muzical–coregrafic „Picături Muzicale”.

Eu cânt toată ziua, la școală, acasă în fața oglinzii și la „Picături Muzicale”. Alături de profesoarele mele, Iulia și Julia, am reușit să înregistrez două piese solo. Am participat și în cadrul proiectului musical TV Star, în anul 2023, unde am înregistrat o piesă în trei.

Deoarece muzica este toată viața mea, studiez pianul ca să mă pot singură acompania.
Îmi place enorm să dansez.

Marius Cherdivară

Data și locul nașterii:

11 iunie 2017, Chişinău

Bună, sunt Marius, copilul lui Radu și al Lidiei Cherdivară. Am o surioară pe nume Amelia, care acum a împlinit două luni.  Fiecare zi obișnuită din viața mea poate să-mi aducă ceva nou, ceva curios și captivant spus de tata, un sfat dat de mama, uneori cu dojană, că sunt mare deja. Îmi plac cărțile, la început, în fiecare zi, le răsfoiam. Apoi, ca să-mi fie interesant, învățam câte o literă nouă. Și sunt liniștit că, deși abia în septembrie merg la școală, știu deja să citesc și să scriu. Sunt sociabil, așa îmi zic cei care mă cunosc. Comunic cu ușurință și interes cu oamenii din jur. La vârsta de 5 ani am frecventat cursurile Academiei TV, unde am filmat prima mea emisiune „Interviu cu cei dragi”. Recent, am participat la „Ascultă-mă” cu Sanda Porubin, unde am realizat cu succes episodul șase al emisiunii. Vă invit să îl urmăriți. În cadrul concursului școlar internațional „ComPer” și la matematică, și la limbă română am ocupat locul 1. La concurs au participat mii de preșcolari. Îmi place să cânt. Frecventez studioul „Picături Muzicale” de la vârsta de 4 ani. Pe lângă activitatea cu grupa, am și melodii în interpretare individuală: „Hai să ne distrăm”, „Mambo”, „Deșteaptă-te, române”, „Jamaica”. Am participat la multe concerte și concursuri. În colecția mea am multe cupe și diplome. Am obținut  locul 1 la secțiunea vocal în cadrul concursurilor internaționale de artă „Constelația talentelor” și „Crystal Pearl 2024”.

Fotbalul. Este sportul meu preferat și îl practic de un an. La fel, îmi place foarte mult și cunosc istoria fotbalului și a jucătorilor de clasă internațională. Îi surprind pe amatorii de fotbal că eu cunosc biografiile fotbaliștilor vestiți din toată lumea.

Îmi place să petrec timpul cu familia, de obicei vizităm destinații interesante și creăm amintiri frumoase. De ziua mea, la 11 iunie, când am împlinit 7 ani, am fost cu tata la Roma. A fost un cadou minunat de la părinți și bunici.

Ador cărțile. La moment, cel mai mult îmi plac cărțile despre planetele din sistemul solar, domnitorii Moldovei și curiozități despre plante și animale. Îmi place să mănânc gustos. Bucătăria italiană este preferata mea. Nu îmi place să strâng jucăriile, să leg șireturile.

La 20 de ani vreau să fiu un tânăr sănătos, curajos, actor de film, cântăreț, om de afaceri și fotbalist. Pentru a fi așa cum îmi doresc, îmi dau seama că trebuie să învăț bine, să fiu cuminte și să ascult părinții.

Darius Lupu

Data și locul nașterii:

9 februarie, 2015, Chișinău

Am o familie mare. Sergiu și Ludmila sunt părinții mei, iar Lucian, Ianis și Fabian – frățiorii pe care îi ador. Împreună cu Ianis mergem la „Picături Muzicale”. Sunt mândru de el, este un curajos!

O zi din viața mea e plină de responsabilități. După ce mă trezesc dimineața, îmi fac patul, mă spăl, iau micul dejun cu familia mea. După ce frățiorii mei pleacă la grădiniță, eu merg în camera mea la orele de engleză, după care ies cu bicicleta și mă plimb pe afară, uneori fac amiaza, alteori citesc cărți. Seara îmi aștept frățiorii de la grădiniță și mergem cu familia la țară, unde împreună cu verișorii mei ne jucăm. Seara mergem acasă, facem baie și ne culcăm. Astfel, trece o zi obișnuită din viața mea, precum și o zi de vară însorită!

Talentul meu cel mai mare este să cânt și să dansez. Îmi place să ascult muzica, mai ales muzica sugerată de dragele și scumpele profesoare de canto: domnișoara Julia și doamna Iulia de la „Picături Muzicale”. Mai şi citesc cărți, îmi place să joc fotbal și să dansez.

La 20 de ani aș dori să fiu un băiat de succes, foarte vestit prin cântecele mele. Vreau să muncesc, pentru că știu că prin muncă o să devin cel adevărat. La 20 de ani vreau să ajung un mare artist și să conduc propriul business, ideal ar fi să-l încep cât mai devreme.

Ianis Lupu

Data și locul nașterii:

8 noiembrie, 2019, Chișinău

Am cei mai minunați părinți – Ludmila și Sergiu. Dar și cei mai dragi frățiori: Darius, Lucian și Fabian, pe care îi iubesc foarte mult.

Cel mai mult îmi place să desenez și să mă joc cu plastilina. După ce dormim, ieșim afară, unde ne jucăm și aștept părinții să vină să mă ia. Seara mergem la plimbare în oraș sau la țară unde îmi văd și verișorii.

Talentul meu cel mai mare este să cânt și să dansez, să merg pe role.

La 20 de ani, aș vrea să fiu un băiat înțelept, de încredere, curajos, independent, vreau să fiu interpret și medic.

Matei Aydan Josan

Data și locul nașterii:

11 noiembrie, 2019, Los Angeles

M-am născut în SUA, iar părinții mei sunt Neofit și Lucia. Mai am doi frați și o soră – Lucian, Dumitru și Evelina. Încă merg la grădinițiă, fac muzică și engleză, iar la „Picături Muzicale” învăț să cânt și să dansez. Mai merg la înot și fac șah, dar în zile diferite. Sâmbăta și duminica sunt zilele care îmi plac cel mai mult, pentru că mă joc și mă scald toată ziua. Îmi mai place să mă plimb cu bicicleta, să mă joc, să învăț cântece, rugăciuni.

Eu aș vrea să fiu la 20 ani ca tata, să fac mulți bani, să fiu businessman și să călătoresc mult.

Mia Grișan

Data și locul nașterii:

11 martie, 2019, Chișinău

Alexei și Liliana Grișan sunt părinții mei și am o surioară Alexia. O zi obișnuită din viața mea e mai mult despre grădiniță – cu activități, mese și gustări, plimbare, poezii, lucruri importante despre lumea care ne înconjoară. De câteva ori pe săptămână merg la „Picături Muzicale”, unde învăț să dansez și să cânt.

Îmi place să scriu, să mănânc, să desenez, să merg la activități, să mă joc de-a dansurile și muzica și să fiu profesoară ca domnișoara Julia.

La 20 de ani nu știu cum voi fi, dar aș vrea să devin cântăreață și profesoară de muzică și dansuri.

Ema-Lucreția Spătaru

Data și locul nașterii:

9 februarie, 2018, Floreşti

Am părinţi minunaţi: tatăl – Spătaru Gabriel-Daniel şi mama Rotarciuc Olesea.

O zi din viaţa mea este plină de emoţii pozitive şi mereu îmi aduce surprize neaşteptate. Dis-de-dimineaţă şi până seara târziu sunt implicată în diverse activităţi care mă încântă.

Sunt discipola studiolui „Picături Muzicale” și ador să vin aici. Am posibilitatea să fac ore de canto, să dansez, să aflu lucruri pe care nu le pot afla din altă sursă. Îmi plac orele suplimentare pentru dezvoltarea memoriei şi să mă întâlnesc cu prietenele şi colegele.

Consider că talentul meu este să cânt şi tind să devin o mare vedetă. Îmi plac diferite personaje din cărţile pe care le citesc şi învăţ multe lucruri interesante. Pictez cu drag, culorile mă inspiră să văd viaţa mai strălucitoare.

Milena Crețu

Data și locul nașterii

2 noiembrie, 2017, mun. Chișinău.

Părinţii mei sunt Radu Cezar Creţu şi Cristina Şontea. Mai am şi un frate cu numele Darius Creţu.O zi obişnuită din viaţa mea începe cu dispoziție bună, când în cameră apare mămica mea pentru a mă trezi, după care mergem, împreună cu frăţiorul, la instituţia de educaţie timpurie, unde am foarte mulţi prieteni, cu care petrec toată ziua de minune, jocuri, comunicare, iar seara, după grădiniţă sunt implicată în mai multe activităţi, merg la clubul „Picături Muzicale” şi Clubul Sportiv de Dansuri „Codreanca”. În aceste instituţii primesc o satisfacţie enormă şi învăţ ceea ce îmi place.

Talentul meu cel mai mare este să dansez şi să cânt. Îmi place mult să învăţ, mereu vreau să cunosc lucruri noi. La 20 de ani aş dori să am cele mai frumoase rezultate la studii şi să fiu cea mai de succes dansatoare. Îmi doresc nespus de mult  să devin interpretă şi dansatoare renumită.

Luisa Priguza

Data și locul nașterii

Mama mea este Priguza Valentina. O zi din viaţa mea este foarte fructuoasă, cu multe activităţi interesante. Îmi place să merg la studioul „Picături Muzicale” şi la Centrul INDIGO. Aici îmi descoper talentele cu care sunt înzestrată şi am colege cu care împărtăşesc cele mai sublime taine.

Sunt talentată, îndeosebi în muzică şi pictură. În aceste domenii mă simt ca peştele în apă. Am performanţe şi în domeniul sportului şi surplusul de energie este valorificat la maxim.

La vârsta de 20 de ani îmi doresc să am succese mari la învăţătură ca să continuu studiile la facultate. Visez la scena mare, cu mulţi spectatori, să fiu admirată şi apreciată. Aş vrea să fiu o stea în lumea muzicii şi o personalitate armonioasă.


Amelia Damaschin

Data și locul nașterii:

5 mai 2018, Chișinău

Sunt o „picătură muzicală” dulce și talentată. Le mulțumesc pentru dragostea pe care mi-o oferă și pentru zâmbetul frumos de pe buze – părinților mei, Mariana și Petru Damaschin. Am toată susținerea fratelui meu, Petru, care îmi este mereu alături la bine și la greu, fratele meu Petru. El este cel care mă îndrumă în tot ceea ce fac și îmi oferă sprijin și emoții pozitive.

Universul meu este muzica, unde totul are ritm și dansează. Sub egida scumpelor noastre profesoare, familia „Picături Muzicale” este locul unde mă recreez și mă avânt în lumea artei. La 20 de ani aș dori să învăț la facultate și să devin polițistă. Îmi doresc să ajut oamenii, să îmi apăr părinții și bunicii de oamenii răi.

Ioann Vacarciuc

Data și locul nașterii:

11 septembrie 2018, Chișinău

Părinții mei dragi sunt Tatiana și Alexandr Vacarciuc, am o surioară mică și se numește Maria. Ei sunt cei care îmi sunt alături în orice moment. Fericirea și dragostea lor mă fac să fiu fericit. Am cinci ani și la moment sunt în căutarea talentului meu cel mare.

Îmi place să cânt și să dansez pe scenă și îmi place să joc fotbal cu tatăl meu și cu prietenii mei.

La 20 de ani vreau să fiu sănătos, înțelept și să câștig proprii mei bani.

Cosmina Donea

Data și locul nașterii:

2 noiembrie, Chișinău

Constantin și Cristina Donea sunt părinții minunați care m-au adus pe lume. Deocamdată, nu am frate sau soră, dar sunt în mare așteptare.

Ador grădinița cu lumea ei plină de distracții și jucării, dar și lumea „Picăturilor Muzicale”, unde îmi dezvolt zilnic abilitățile în muzică și dans. Acestea chiar mă reprezintă, cânt unde apuc și dansez chiar și când muzica nu cântă, ele sunt ocupația mea zilnică și, chiar dacă am doar 4 ani, consider că sunt talentată. Cu pași mici, merg spre scene mari și spre luminile orbitoare ale reflectoarelor.

Pe la vârsta de 20 de ani mă văd deja o vedetă adevărată pe o scenă mare alături de interpreți faimoși. Deocamdată, sunt mândră că fac parte din familia „Picăturilor Muzicale”, a dnei Iulia și a drei Julia.

Beatris Evtodiev

Data și locul nașterii:

10 februarie 2014, Chișinău

Prietenii mă numesc Bety.

Cea mai importantă activitate este frecventarea studioului Muzical-Coregrafic „Picături Muzicale”. În timpul liber pictez, dansez, fac gimnastică și privesc televizorul.

Talentul meu cel mai mare este să cânt. De multe ori, când nu cunosc versurile în limbă străină, cânt în limba mea născocită, numai să pot fredona piesa care îmi place. Poate nu este clar ce cânt, important însă e că părinților mei le place mult. Mă roagă de fiecare dată să repet. Pe lângă asta, îmi place să dansez, să compun versuri, să pictez, să aranjez frumos bucatele pe masă, să reinvetez diverse băuturi gustoase, pe care surioarele și frățiorul meu le adoră mult.

La 20 de ani aș vrea să fiu o domnișoară frumoasă, stilată, înțeleaptă, isteață, poate profesoară de dans sau veterinar, care să am grijă de animăluțe pufoșele.

Andreea Evtodiev

Data și locul nașterii:

11 aprilie 2015, Chișinău

Îmi place numele meu. Și ale fraților mei la fel. Părinții noștri au fost tare inspirați!

Părinții îmi zic că talentul meu cel mai mare este îngăduința mea, că mă deosebesc de surioare și frățior prin fapte înțelepte, în care aleg să fac plăcut celor din jur, apoi ce îmi place mie. Iar eu însă cred că talentul meu este să dansez.

La 20 de ani vreau să fiu o fetiță ordonată, bună și deșteaptă. Cândva visam să fiu medic stomatolog și educatoare. Ca și surorii mele, Bety, îmi place să fiu profesoară de dans și canto. Îmi plac mult exercițiile Iuliei Sandu, de la lecțiile de canto, și lecțiile de dans ale Juliei Sandu. Îmi doresc să ajung și sportivă.

Ion Romaniuc

Data și locul nașterii:

30 mai 2018, Chișinău

Mama se numește Eugenia, tatăl este Dumitru și împreună mi-au dăruit o surioară, pe Mihaela.

O zi obișnuită de-a mea începe cu trezitul la ora 7:00 cu toaleta de dimineață și igiena dentară. Apoi plec la grădiniță. Acolo joc fotbal și mă implic în alte activități. Seara vin părinții să mă ia acasă, facem lego, joc fotbal cu tata sau roblox.

Cred că unul dintre talentele mele este să fiu un bun portar.

În timpul meu liber îmi place să mă plimb cu ATV-ul, să mă joc în telefon, să pescuiesc.

La 20 de ani aș vrea să fiu ca tata. Să fiu cel mai bun fotbalist sau veterinar.

Pojoga Maxim

Data și locul nașterii:

8 ianuarie, 2015, Chișinău

„Am apărut pe lume la 8 ianuarie 2015, în Chișinău. Părinții mei sunt Cătălina și Nicolae Pojoga, am un frate, Nicolai.

Ca orice copil mă trezesc dimineața, mă spăl pe dinți, mă îmbrac, mănânc, mă duc la școală, După școală și prânz merg la școală muzicală la vioară și pian sau la fotbal și bazin. Când ajung acasă îmi fac temele, mă joc cu fratele meu și prietenii în jocuri online sau merg în parc cu tati să ne jucăm cu mingea. Seara, luăm cina cu familia și merg la somn.

Mă consider un copil talentat, dar cred că fiecare poate fi ca mine dacă va munci mult. Talentul meu este cel muzical, știu să cânt la pian și vioară și am învățat să joc fotbal un pic mai deosebit decât alții.

De aș avea un milion de dolari l-aș împărți celor nevoiași. Dar acum cât sunt copil, i-aș pune într-un cont bancar, iar când voi crește voi ști mai bine cui trebuie de dat. Aș susține aziluri de animale. Dacă ar fi posibil, unul de pinguini. Aș călători mult.”

Nicolai Pojoga

Data și locul nașterii:

20 august 2009, Chișinău

Am reușit să gust deja puțin din celebritate. Filme, videoclipuri, concerte. E faină senzația, dar e mult muncă la mijloc.

Așa că reușesc să mă bucur din plin de rutina în care pur și simplu merg la școală și am activități extrașcolare. În zilele mai libere merg în oficiu și ajut în activitățile de marketing și învăț lucruri noi.

În fiecare din noi este lăsat câte un talent de la Dumnezeu. În dependență de vârstă am avut pasiuni diverse, dans, actorie, muzică, șah, pictură, programare. Acum sunt apreciat ca actor și îmi place să pictez.

Fiecare copil e diferit, viața ideală e așa cum și-o vede el însuși, dar cu siguranță trebuie să fie curios și deschis către această lume.

De-aș avea un milion de dolari, l-aș direcționa la plantat copaci.

Peste 20 de ani voi fi un bărbat de 34 de ani, cu familie și urmându-mi pasiunile. Acum sunt pasionat de mașini și mi-aș dori să am un Ford Mustang și o Mazda RX-7. Dar sunt sigur că viața va avea surprize deosebite pentru mine și voi fi deschis spre ele.

Mădălina Lungu

12 aprilie 2009, Chișinău

Data și locul nașterii:

Părinții mei, Ion și Elena Lungu, sunt cei mai fericiți părinți din lume. Pentru că ne au pe mine și pe fratele meu, Călin. Iar eu le-am adus numele tocmai pe scena de la San Remo.

Cum e viața mea? În timpul anului școlar am un orar mai încărcat, însă acum, pe timp de vacanță sunt mai liberă. Dimineața mă trezesc și mă pregătesc cu dispoziție pentru o nouă zi. Merg la ore de canto, fac voluntariat sau petrec timpul cu prietenii. Seara stau cu familia și următoarea zi iau totul de la început.

Fiecare copil este deosebit în felul său și fiecare are calitățile sale care ne fac minunați. Eu sunt pentru o lume mai curată și eco, de aceea cu un milion de dolari aș dezvolta mai multe spații verzi urbane, cum ar fi parcuri, pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Cred că sunt talentată și nu o spun cu nicio aroganță sau laudă. Pe lângă cântat, ceva mai deosebit poate pentru mine ca o fată este faptul că îmi place sportul, în special fotbal și volei.

Nu cred că există un loc exact unde aș vrea să fac voluntariat, oriunde este nevoie de ajutor aș fi fericită să contribui.

În viziunea mea, viața ideală a unui copil trebuie să fie plină de momente de neuitat alături de cei dragi. Să fie liberi, cât mai copilăroși și să se ocupe cu ceea ce le place.

La moment este dificil să spun cum mă văd peste 20 de ani, pentru că totul depinde de cum vor decurge lucrurile de-a lungul timpului, dar nu încetez să visez și sper să ajung să interpretez propriile cântece pe scene din întreaga lume.”

Alika Katsif

Data și locul nașterii:

6 februarie 2016, Chișinău

Cred că am o familie mare și faină: mama Marina, tata Igal, frații, surorile și verișorii mei Ecaterina Prozorova, Arina Prozorova, Iana Prozorova, Kirill Prozorov, Mickey Katsif, Orel Katsif, Eli Katsif, Liel Katsif, Danel Katsif.

Altfel, am un program destul de încărcat pentru un copil. Mă trezesc dimineața, fac baie, mă duc la școală, îmi fac lecțiile, fac dansuri, pian, desen, mă joc cu frații și surorile mele.

Desenez și dansez frumos. Toți spun asta!

Îmi place să rezolv exerciții la matematică, să învăț engleza și să mă plimb prin parc.

Vreau să devin bună, deșteaptă, harnică și talentată. Poate că voi fi profesoară de dans. Ar fi frumos!

Daria Pîrău

Data și locul nașterii:

10 martie 2016, Chișinău

Mama Olga, tata Sergiu, frații Nichita, Petru, Damian, Serghei – sunt familia mea și îi iubesc.

Obișnuiesc să mă trezesc la 7:00, să fac exerciții de înviorare, să iau micul dejun și, plină de forță, să merg la școală. Am câteva activități extrașcolare care îmi completează necesitățile mele de dezvoltare: bazinul, dansul în cadrul „Picăturilor Muzicale”, muzica. Prefer să-mi fac singură curat în camera mea,
îmi ajut părinții.

Talentul meu de bază este să cânt. Simt că prind aripi și zbor lin spre cer. Îmi place mult să mă joc cu frații mei în jocuri logice, să glumim și să ne bucurăm împreună, să citesc cărți de aventuri și să pictez.

Aș vrea la 20 de ani să fiu mai înțeleaptă și să discern binele de rău. Să fiu frumoasă ca scumpa mea mămică. Orice profesie aș alege, îmi este important să rămân bună la suflet și omenoasă.

Am un vis măreț – să cânt. Și sper să-l realizez împreună cu profesoarele mele talentate – Julia și Iulia.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin