Top 100 Branduri 2016. Lafarge Moldova /Companii de construcţie/

Membru al Grupului LafargeHolcim, Lafarge Moldova este lider pe piaţa locală a cimentului, aducând cimenturi inovatoare şi diferenţiate (CEMPLAST, CEMFORT, CEMFORT EXTRA), produse și soluții pentru proiectele de infrastructură a drumurilor (liant hidraulic rutier (HRB E2), praf mineral pentru asfalt (FILLER), beton vibrocilindrat (BVC), ciment rezistent la sulfaţi). Compania propune, în general, o gamă largă de soluţii şi servicii pentru industria construcţiilor, pentru clădirea unor oraşe mai frumoase şi mai bine conectate.

Lafarge Moldova

Prezent în R. Moldova din 1999, grupul activează în momentul actual prin intermediul celor trei locaţii: Uzina de Ciment din Rezina, Centrul de Încercări ale Betoanelor din Chişinău şi Terminalul din Comrat. Conform angajamentului de dezvoltare durabilă, tehnologia de fabricare a tuturor produselor Lafarge Moldova permite reducerea emisiilor de CO2. În toate diviziunile în care este prezent Lafarge Moldova, muncesc 208 angajaţi şi circa 400 de contractanţi. Lafarge Moldova a obţinut experienţă în domeniul proceselor industriale eficiente, susţinând conservarea resurselor naturale, protecţia mediului ambiant şi respectul faţă de comunităţile locale.

Lafarge Moldova are ambiţia de a fi un actor angajat şi responsabil în construirea unor oraşe mai bune, ceea ce este posibil prin produsele cu valoare adaugată, prin soluţiile constructive inovatoare şi prin experienţa mare internaţională. Materialele, serviciile şi sistemele de construcţie inovatoare pe care le propune compania contribuie la clădirea unor oraşe mai primitoare, mai compacte, mai durabile, mai bine conectate şi mai frumoase!

LafargeHolcim

Este lider mondial în industria materialelor de construcţie, cu o prezență în 90 de țări, punând accentul pe activităţile de producţie a cimentului, a agregatelor şi a betoanelor. LafargeHolcim (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) are 100.000 de angajaţi în întreaga lume şi vânzări nete combinate de 29,5 miliarde de franci elveţieni în 2015. LafargeHolcim este reperul industriei în domeniul cercetării și al dezvoltării, care servește atât constructorii de case individuale, cât și cele mai mari și mai complexe proiecte, oferind cea mai largă gamă de produse cu valoare adăugată, servicii inovatoare şi soluţii pentru construcţii.

overview_fmt
Lafarge Moldova: uzina de ciment Rezina

Uzina de Ciment din Rezina,
30 de ani de istorie

Una dintre unităţile de bază ale Lafarge Moldova, Uzina de la Rezina a produs primul ciment la 30 decembrie 1985, iar la 11 mai 1999, pachetul de control de acţiuni al acesteia a fost achiziţionat de Grupul Lafarge. Ca urmare, s-a simţit o creştere intensivă a capacităţii de producere, uzina beneficiind în toţi aceşti ani de un amplu program de modernizare.

Având un angajament puternic față de clienții săi, Lafarge Moldova a stabilit un proces regulat de dialog şi şi-a intensificat eforturile spre crearea de noi soluţii şi servicii, adaptate la doleanţele acestora. Ca urmare şi ca recunoaştere, Lafarge Moldova a câștigat două titluri Mercuriul de Aur în cadrul Concursului Naţional „Marca Comercială a Anului” – în 2009 şi în 2010, iar în ediția anului 2011 – Medalia de Aur a aceluiaşi concurs. Lafarge Moldova se implică activ în programele sociale pentru comunitatea din R. Moldova, contribuind la realizarea proiectelor sociale, cum ar fi sprijinul pentru orfani şi pentru şcolile din comunităţile locale, susţinerea afacerilor locale, plantare de copaci pentru comunitate și altele.

kp5a1175_fmt
Secvenţă din cadrul evenimentului „8 ani de lucru în siguranţă!”

8 ani fără accidente

Recent, Lafarge Moldova a împlinit opt ani de lucru fără accidente de muncă, fapt devenit posibil graţie atenţiei şi eforturilor zilnice ale angajaţilor companiei, ale contractanţilor şi ale transportatorilor de ciment. Rezultatul a fost obţinut datorită implementării standardelor de sănătate şi securitate, 12 la număr, datorită angajamentului şi prezenţei managementului în şantier, implicării personale a tuturor angajaţilor în procesul de îmbunătăţire a condiţiilor de securitate, perfecționării permanente a cunoştinţelor în materie de sănătate şi securitate. Este implementat un proces continuu de formare, astfel că 208 angajaţi ai Lafarge Moldova beneficiază lunar de aproape 1800 de ore de training, aproximativ 400 de angajaţi din 16 companii subcontractante primesc lunar circa 650 de ore de instruire, la uzină activând şi o sală de training pentru simulări şi exerciţii practice.

Realizările companiei în domeniul securităţii muncii au fost recunoscute de autoritățile naționale din R. Moldova: începând cu 2013, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova acordă anual companiei ­Lafarge Moldova „Trofeul de Excelenţă pentru performanţe deosebite în domeniul sănătăţii și al securităţii”.

60 de mil. de euro reprezintă suma aproximativă a investiţiilor Lafarge Moldova în diverse proiecte de modernizare începând cu 1999.

 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin