Top 100 Branduri 2016. Moldtelecom /Furnizor de Internet / TV/

Moldtelecom este Operatorul Național de Telecomunicații din Republica Moldova, care a fost înfiinţat pe 1 aprilie 1993 și care a evoluat cu multe eforturi, dar inteligent, de la o companie tradiţională de stat la o companie inovatoare şi social responsabilă. Moldtelecom şi-a demonstrat competitivitatea pe piaţa telecomunicaţiilor, prin tranziţia de la oferirea inițială a serviciilor de telefonie fixă la servicii de ultimă generație, precum servicii de telefonie mobilă 3G+, internet mobil cu viteză de până la 175 Mbps în rețea 4G+, internet fix de bandă largă cu viteză de până 1 Gbps, televiziune digitală cu funcții interactive, astăzi disponibilă și pe smartphone, tabletă și laptop prin serviciul Multiscreen.

Istoria brandului

Ani la rând, Moldtelecom își menține poziția de lider pe piața serviciilor de internet fix, telefonie fixă și revoluționează piața serviciilor de televiziune digitală cu lansări de servicii noi, astfel contribuind permanent la dezvoltarea sectorului de comunicații electronice din țară și a economiei în general.

În anul 2004 începe să presteze servicii de internet fix MaxDSL. În continuare Moldtelecom realizează o altă performanţă în anul 2010, când pe piaţa televiziunii din Republica Moldova este lansat Serviciul televiziune digitală IPTV. Spre finele aceluiaşi an, Moldtelecom lansează, fără precedent pentru ţara noastră, formatul HD, iar mai apoi, şi cel 3D.

Serviciile de televiziune digitală de la Moldtelecom au permis oamenilor să controleze și să administreze mai bine conținutul televiziunii de acasă. Abonații au primit un cinematograf ultramodern în propria casă, disponibil oricând își doresc.

Istorie şi rezultate

Începând cu anul 2011, serviciile de televiziune digitală au devenit intercative prin lansarea funcțiilor precum: pauză, reluare, înregistrare, arhiva TV, ghid electronic de programe, schimbarea limbii de difuzare sau a subtitrelor, control parental, liste favorite de canale etc.

Un alt succes a fost implementarea reţelei 100 G, prima de acest gen din ţară, ea fiind disponibilă pe baza infrastructurii de fibră optică. A fost o etapă importantă pentru sectorul telecomunicaţiilor. Acest upgrade al rețelei de la 10 la 100 GB a permis accesul abonaților la internet fix cu viteză sporită și stabilă indiferent de numărul de conexiuni. Astfel, infrastructura Moldtelecom de fibră optică, de zece ori mai rapidă decât oricare alta din ţară, oferă cea mai stabilă şi eficientă tehnologie de internet fix, permițând abonaților să acceseze internetul la o viteză de până la 1 Gbps.

65% cota de piață după numărul de abonați la internet fix în bandă largă

3372504Dan Mitriuc, directorul general al S. A. „Moldtelecom”: Moldtelecom este un jucător important în sectorul de telecomunicații din Republica Moldova, dar și în economia țării în general, care își propune să devină alegerea numărul 1 a clienților prin oferirea unei experiențe superioare în utilizarea serviciilor.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin