Adriana Ochișanu – un interviu cât jocul de șah

Caută pe Google „Adriana Ochișanu”. În rezultat – lecturi picante… despre ce face fostul ei soț, că s-a despărțit de actualul și, mai nou, dacă e gata de o altă relație. Viața Adrianei a devenit subiect de discuție în lumea virtuală, dar și acolo unde ochii privesc în ochi. E adevărat, interpreta a reușit de-a lungul carierei să-și facă prieteni, dar și dușmani. Și totuși, în muzică, locul nu i-l poate lua nimeni. Vocea sa a cucerit multe inimi, asta o dovedesc și concertele ei cu sălile pline, nemaivorbind de faptul că emisiunile la care merge depășesc sute de mii de vizualizări pe online.

Viața artistei este ca pe o tablă de șah, cine înaintează, acela învinge. De la alb la negru, ea își păstrează rolul reginei, în care nu uită să se iubească și să țină mereu capul sus.
Eu merg cu „pionul”, ea bate cu „regele”. Ne scuzați dacă nu respectăm cu exactitate regulile șahului.

Text: Zina Bivol
Foto: Natalia Mitereva
Make up: Carolina Petrov

Adriana, numele tău a devenit subiect de discuție activă pe rețelele de socializare, începând de la familie și continuând cu cariera…

Mda, cred că eu și Corneliu am fost cel mai mediatizat cuplu, toți și-au dat cu părerea. Dar vârsta de acum îmi impune alte valori. Nu cred că el și-ar fi dorit să se bârfească atât, dar au avut grijă alți oameni de acest lucru. Nu vreau să revin în trecut, atât timp cât spiritele ușor s-au liniștit.

Nu ți-ai ales un altfel de nume de scenă… și astăzi numele tău rezonează cu visurile tale profesionale?

Când eram mai mică nu prea îmi plăcea numele meu, eram mai timidă. Dar faptul că pe strada noastră erau niște rusoaice cărora părinții nu le interziceau mai nimic și ele erau mai libere, mai descătușate la minte și la vorbă, m-a motivat și mi-a format caracterul. Mai târziu, am început să-mi iubesc numele și să mă apreciez. Am luptat pentru asta, chiar cu prețuri care nu se răscumpără, dar a meritat. Da, astăzi sunt acea femeie care mi-am dorit să fiu dintotdeauna.

Tu ești născută în martie, te-ai gândit cumva că primăvara ar putea începe cu tine?

Întotdeauna mi-a plăcut martie, în această lună este ziua mea, sunt multe sărbători, Mărțișorul, 8 Martie. Este un anotimp minunat, până și oamenii se dezmeticesc din niște iluzii și aprind lumina. Reînvie totul!

De câte ori ai reînviat? Mă refer la viața personală, familie, dragoste. Vreau să pornim de la cifra 17…

La 17 ani, m-am căsătorit. Eram un copil. Ce puteam să înțeleg la acea vârstă? Deși din start am înțeles că mirele meu era un băiat răsfățat, fiind singur la părinți, dar pe atunci aveam alte viziuni. Eram niște copii sub aripile părinților, greu a fost să-ți faci vânt cu ale tale. La un moment, mergeam după inerție, dar cu cât creștem și ne maturizăm, vedem altfel lucrurile. Am avut întâmplări de tot felul. Ne-am crescut unul pe altul, dar ce a fost mai frumos din toată această poveste este Cristi. Și, ca să închei tot cu 17, după 17 ani de căsătorie, am divorțat. Am reînviat după fiecare luptă și am știut că, dacă nu mă ridic eu, nimeni nu o poate face în locul meu.

Ai avut curajul să te rupi de zona ta de confort?

Confortul pentru mine înseamnă să mă simt bine acolo unde sunt, iar dacă nu s-a întâmplat acest lucru, am plecat!

Te-ai recăsătorit la scurt timp după primul divorț…

Crezând că voi avea o familie, dar nu a fost să fie. Nu vreau să comentez. Dar, iarăși, din toată povestea… este fetița mea. Îmi iubesc copiii, sunt cei care mă motivează să merg prin viață. Atunci când îi văd în casa mea la masă, este o mare bucurie. Diferența de vârstă dintre ei este 17/18 ani, dar petrec împreună momente frumoase. Cristian colorează cu ea, se joacă. Casa mea este și casa lui, casa lor.

Ești pregătită pentru a 3-a relație?

Viața personală și dragostea întotdeauna au iubit liniștea. Am învățat, cred, să nu-mi expun viața personală în public. Cred în aceste superstiții și mai bine tac și mă mărit (este așa o vorbă). Sunt fericită, atât pot să vă zic. Oricând gata de o nouă experiență. Fiecare femeie trebuie să iubească și iubesc și eu… doar atât vă spun pentru moment. Dacă în prima căsătorie a fost o iubire copilăroasă și în a doua m-am hrănit cu iluzii, la a 3-a aș pune accent pe alte valori, mai spirituale. Asta dacă dă viața și-mi refac familia.

Cum arată bărbatul perfect în viziunea ta?

Un bărbat adevărat niciodată nu bârfește viața anterioară, niciodată nu se va lăuda. Va tace și va face. Un bărbat adevărat o va proteja pe soția lui și o va primi în suflet așa cum este.

Dar femeia?

Trebuie întotdeauna să rămână o enigmă.

În ce gen muzical te regăsești cel mai mult, dat fiind faptul că abordezi cu ușurință atât muzica populară, cât și cea ușoară?

Niciodată nu am pretins că sunt interpretă de muzică ușoară. Eu sunt cântareață de muzică populară. Asta știu să fac cel mai bine. Muzica ușoară care a îndrăgit-o publicul a fost o provocare, dar mă regăsesc în cea populară. Dacă lumea iubește ceea ce fac, merg mai departe. Cânt muzica ușoară în felul meu, dar oricum se simte că sunt interpretă de muzică populară, asta am făcut tot timpul.

Ce nu cunosc încă admiratorii despre tine?

Am câțiva interpreți pentru care fac cântece. Și majoritatea pieselor mele mi le fac singură. Linia melodică, textul, îmi place să improvizez. Cântecele, chiar și cu Corneliu erau împărțite la doi, mereu ne consultam. Sunt un om creativ, iar muzica înseamnă creație. Dacă tot sunt din zodia Pești, mă simt în muzică ca peștele în apă.

Dacă ar fi să prinzi peștișorul de aur, acel din povestea copilăriei, care ar fi visul tău de ieri, azi și de mâine?

Dacă ar putea fi IERI, aș sta mai mult cu băiatul meu. A fost o perioadă când umblam din concert în concert, încât nu am conștientizat că deja era mare. AZI visez să realizez ceva, acel ceva care MÂINE mi-ar aduce liniște sufletească și stabilitate. Dacă peștele ar fi femeie, m-ar înțelege.

Pandemia?

Sincer, am intrat într-o depresie profesională. Poate aveam și noi nevoie de o pauză când să ne punem gândurile în ordine…

ACCESEAZĂ VIPMAGAZIN.MD/SHOP ȘI CUMPĂRĂ REVISTA ONLINE PENTRU A PUTEA CITI INTERVIUL INTEGRAL.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin