Află de ce pilatesul este considerat sportul secolului XXI

Trăim într-o societate prea ocupată, când timpul personal este limitat la maximum chiar de noi. Iar stresul şi oboseala sunt tot mai mari. Totuși, uneori ne găsim refugiul la o sală de sport, dar apare întrebarea: Cât de reușită este această alegere? În ultimul timp, pilatesul are tot mai mulţi adepţi, fiind numit de unii chiar „sportul secolului XXI”, motivul fiind și mottoul acestuia: „Lucrează în interior pentru a vedea rezultate în exterior”.

Pentru a afla mai multe despre această tehnică, am vorbit cu soţii Maria și Eugen Vihori, cea dintâi fiind singura instructoare de la noi acreditată în practica respectivă. Împreună deţin PilatesM Studio din Chișinău, dotat cu toate cele necesare pentru a face acest sport.

Ce înseamnă pilates, în câteva rânduri?

Oricât de banal ar părea, niciodată nu pot da același răspuns la această întrebare. Pilatesul reprezintă optimizarea tuturor proceselor interioare posibile care pot avea loc în organismul unui om. Practicarea acestui sport face ca activitatea tuturor sistemelor corpului să lucreze la maximum în așa mod ca organismul să devină un sistem armonios de lucru în care fiecare detaliu este la locul său. Ca urmare, eficienţa corpului crește. Și asta, în schimbul unor costuri minime care oferă rezultate maxime.

Pilatesul reprezintă un sistem de exerciţii care nu pot fi realizate fără implicarea minţii și nici fără angajarea conștientului în acest proces. Prin urmare, pilatesul implică o dezvoltare și un antrenament perfecte și armonioase, atât la nivel fizic, cât și mintal, și spiritual, pentru că sunt abordate corpul, mintea şi sufletul, adică se aplică tehnica „Body, mind & spirit”.

274a8523_opt

De unde v-a venit ideea de aduce pe piaţa din R. Moldova acest serviciu și când aţi lansat afacerea?

Practicăm pilatesul de mai bine de zece ani, așa că ideea de a aduce acest sport și în Moldova am avut-o de mai mult timp. Dar, pentru a o transforma în realitate, am avut nevoie de ceva vreme. Cea mai complicată sarcină pentru a deschide un salon în acest domeniu a fost găsirea unor instructori pregătiţi. Până la urmă, i-am instruit eu (Maria – n.r.), doar datorită faptului că am obţinut această experienţă prin alte ţări. Restul a venit de la sine. Totuși, cel mai important lucru într-o afacere, oricât de mică ar fi ea, este echipa. Astfel, de aproape doi ani, PilatesM Studio și-a deschis ușile la Chișinău. Cei șase instructori de pilates care activează în prezent la noi au reușit să schimbe deja modul de viaţă a zeci de persoane din Moldova. Acestea, îndrumate de specialiștii noștri, au găsit echilibrul de care aveau nevoie și au demonstrat că pilatesul e mai mult decât un sport.

Pentru noi însă, pilatesul nu este un loc de muncă, or noi facem ceea ce ne place. Și, pentru că mai obţinem și un venit, plăcerea este și mai mare, stare pe care clienţii o simt.

274a8438_opt

Ce noutăţi aduce PilatesM Studio pentru clienţii săi în 2017?

Începând cu 2017, ne-am propus să introducem un nou curs de formare profesională a instructorilor de pilates, de la nivelul de începător la unul profesionist. Datorită acestui program, instructorii nu vor mai fi nevoiţi să plece peste hotare, astfel fiind scutiţi de cheltuieli în plus. Diferenţa dintre acest curs nou și altele, pe care tot noi le realizam, e faptul că acum nu vor fi organizate doar master classuri sau antrenamente de tip Pilates Ball, care nu sunt atât de eficiente încât să te facă să înţelegi pe deplin ce este pilatesul. Acum însă, am dezvoltat un sistem de pregătire pe etape și instructorii, pentru a trece la nivelul următor, trebuie să susţină un examen. Astfel, la final, doar cei care merită să se numească instructori de pilates profesioniști vor primi certificatele noastre de absolvire. Sunt sigură că în viitorul apropiat, ne vom bucura clienţii cu ședinţe susţinute de instructori competenţi.

Surprizele noastre nu se opresc aici. În curând, preconizăm să extindem numărul studiourilor de pilates, atât în R. Moldova, cât și peste hotare, mai ales că am obţinut experienţa necesară pentru aceasta și am trezit interesul multor persoane deschise spre o colaborare prin care să răspândim conceptul de armonie dintre minte, corp și spirit. 3547174.jpg

 

Adresa: 

Chișinău
str. Serghei Lazo 34
Tel.: 0797 27 279

Text: Svetlana Tataru. Foto: Andrian Irimca

Abonează-te la articolele

Vip Magazin