Află tainele frumuseții de la Doctor Lica

„Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o comoară”, spunea Napoleon. Există femei însă care întrunesc ambele calități, femei a căror lume interioară este atât de caldă, încât reușesc să o împartă și celor din jur. Cosmetologul Ecaterina Lica a reușit să creeze armonios o afacere în domeniul beauty din țara noastră, „Doctor Lica Salon”, continuând să o conducă într-un mod ce exprimă o feminitate deosebită.

Ecaterina știe să adauge plusvaloare lucrurilor de care se ocupă, iar despre aspectele domeniului care o pasionează, ne va vorbi chiar ea în interviul ce urmează.

În ce măsură vă regăsiți în domeniul frumuseții?

Frumusețea este „planeta” mea. Îmi place tot ce este frumos: oamenii, natura, tot ce ne înconjoară. Consider că în general viața este frumoasă. Sunt fericită că m-am regăsit în acest domeniu, deoarece ador procesul de înfrumusețare.

Performanțele din domeniul medical și estetic stimulează într-un oarecare fel tendința femeilor spre perfecțiune?

Momentan, medicina estetică se dezvoltă extrem de rapid. Aproape în fiecare an apare o metodă sau o tehnologie nouă pentru a menține frumusețea și absolut fiecare persoană poate găsi metoda potrivită pentru a-și corecta imperfecțiunile care îl deranjează.

Care sunt cele mai eficiente tratamente naturale pentru femei?

Cele mai eficiente tratamente naturale sunt zâmbetul și starea de bucurie, mișcarea și consumul suficient de apă. Sunt foarte ușoare, nu costă scump, dar sunt extrem de eficiente.

274a3041_optDe la natural la artificial e un singur pas. Care ar fi acesta?

Sunt de acord, este foarte important să menținem naturalețea. Este esențial să nu facem excese de tratamente estetice, pentru că astfel riscăm să ajungem la fețe ce par că nu redau emoții. Este minunat când cineva zice: „Arăți foarte bine, ce ai făcut?” decât „Ți-ai mărit buzele? Sunt frumoase.”

În ce mod un cosmetolog reprezintă și un sprijin moral pentru pacient?

Frumusețea exterioară este condiționată de cea interioară. Atât timp cât nu te simți frumoasă din interior, nici un tratament nu poate fi perfect. Și, invers, când te iubești din interior, chiar și un simplu masaj facial face minuni. Noi, în salonul „Doctor Lica”, cu scopul de a înfrumuseța sufletul, oferim consultații în colaborare cu un psiholog.

Ce se întâmplă atunci când părerile cosmetologului și ale clientului nu coincid?

Este foarte important să se ajungă la un numitor comun și ambele păreri să coincidă. Atât timp cât acest lucru nu este efectuat, nu facem niciun tratament.

274a3061_optCe proceduri estetice recomandați?

Acum, în perioada caldă, cele mai importante sunt protecția solară și tratamentele de hidratare intensivă, atât cu mezoterapia virtuală, cât și cu cea injectabilă. Este necesar să pregătim pielea pentru sezonul cald, să prevenim apariția petelor și a ridurilor.

Care sunt trendurile pentru viitorul apropiat în materie de frumusețe?

Sunt extrem de apreciate naturalețea, starea de bine pe care o emanăm și, în general, îngrijirea întregului corp, nu doar a feței.

Putem să ajungem la rezultate bune doar printr-o abordare complexă, prin îmbinarea tratamentelor interioare și exterioare. La fel de importantă este normalizarea somnului. Prin somn suficient și de calitate putem menține frumusețea și tinerețea.

 

Text: Virginia Braga. Foto: Andrian Irimca. Locație: Radisson Blu

Abonează-te la articolele

Vip Magazin