Alexandrina & Ion Jardan despre viața de părinți

Se spune că anii bisecți sunt cu adevărat speciali. Și toată omenirea pare să se fi convins de acest lucru în ultimele 12 luni. Pe lângă faptul că multe planuri ne-au fost date peste cap din cauza pandemiei, totuși pentru mulți 2020 rămâne a fi cel mai frumos cadou. Și asta pentru că anume în acest an au devenit părinți. Cum au aflat despre marea noutate, ce prenume au ales pentru bebelușii lor, cu cine seamănă aceștia, dar și ce mesaje le-ar transmite copiilor lor în ziua când vor deveni maturi cu acte în regulă, veți afla de la eroii acestui proiect. Cine sunt ei, rămâne să-i descoperiți în câteva clipe. Dar, atenție! Urmează imagini care vor stârni multe amintiri și emoții. Sunteți gata?!

 

10.12.2020
3.900 kg
52 cm

În ziua când am aflat că vom avea un copil am ținut neapărat să știe și Bogdan despre asta. Toată perioada sarcinii i-am povestit despre baby, cum arată de la o lună la alta, ce face acolo în burtică și că el tot așa a apărut.

Este foarte important să vorbești cu copilul tău și niciodată să nu crezi că sunt prea mici ca să înțeleagă. Înțeleg. Mult prea multe decât ne putem da seama noi. Așa că, atunci când am venit cu Răzvan acasă era curios să vadă ce face, voia mereu să-l mângâie și cuprindă. Era mai emoționat ca noi.

Viața noastră acum are o altă intensitate și un alt ritm. Mult mai grăbit și alert. Am înțeles că timpul este prea nemilos, iar copiii noștri ne cresc prea repede. Ne bucurăm totuși că Răzvan a apărut în decembrie. Când zici „Decembrie” pare deja o sărbătoare. Iar serile le petrecem la luminițele bradului dansând și cântând colinde deja în patru.

La început înveți cum să trăiești în doi și când parcă ceva îți iese – ajungi în trei. Atunci, lucrurile încep să se complice și o iei iar de la început cu învățarea. La 4 uiți tot ce-ai învățat și te bucuri de fiecare gângurit. Înțelegi că fericirea se poate cuprinde, se poate atinge și tot ea te trezește când somnul ți-e mai dulce.

Asta s-a întâmplat și cu noi. Când lockdownul a lovit dureros o întreagă planetă, noi ne-am trăit în tihnă noutatea despre sarcină. Iar ca să condimentăm așteptarea, am decis să nu aflăm sexul copilului până la naștere.

Abia la maternitate am hotărât că micuțul nostru va avea prenumele Răzvan. O fuziune între numele Jardan și prenumele fratele său mai mare – Bogdan. Pe lângă asemănarea numelor, cei doi au aceleași trăsături: ochii albaștri și gropițele moștenite de la tati. Tot de la tati, ne-am dori ca peste ani să aibă din chibzuiala și perseverența lui, dar și din curajul și istețimea mamei. Iar înainte de toate, să fie niște copii liberi și fericiți.

La ai tăi 18 ani nu-ți lua viața prea în serios. Învață, citește, călătorește, descoperă, dansează… trăiește!
Fii tu și nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu ai putea face ceva, nici măcar pe noi.

Te iubim! Mami și tati…

Abonează-te la articolele

Vip Magazin