Alina Moldovan-Madan a dezvoltat o afacere din pasiunea pentru domeniul imobiliarelor!

Să ai studii în finanțe și fiscalitate, având ca bază Universitatea Sorbona din Franța, cu Master 1 și Master 2 la Paris și să revii în Moldova predând cu drag și dedicație studenților de la ASEM în limba franceză. Să pășești în domeniul imobiliarelor, lansând propria agenție și să o menții în topul încrederii din 2016 încoace, într-o lume destul de dură și a bărbaților, dacă facem referire la piața Republicii Moldova. Să aduci pe lume, în aceeași perioadă, doi copii și să le oferi toată grija ta… Să fii femeie iubitoare la brațul unui bărbat puternic. Sunt semne de putere mare într-o femeie fină.

Alina Moldovan – Madan: proprietara și fondatoarea companiei imobiliare „O’Key Imobil”

Poate că aș fi vrut să nu se afle niciodată despre mine că sunt o fire foarte emotivă și orice se întâmplă în jurul meu trece prin mine. Dar mi-a fost descoperit acest „călcâi al lui Ahile”, nu l-am putut păstra sub aparențe, doar că, în timp, am înțeles că nu este o slăbiciune, este un atu și felul în care trăiesc prin emoție este una din premisele reușitei. Și dacă în rezultat mă atașez mult de oameni și sunt prea bună cu ei, nu-mi rămâne decât să culeg roade sau dezamăgiri din asta, cele din urmă devenind lecții.

Savurez mai mult când dăruiesc decât când primesc. Deși, cadourile sunt mereu binevenite în ambele sensuri. Plăcerea din ochii oamenilor apropiați este un catalizator pentru mine, o forță mult mai plină de energie decât plăcerea mea personală. Așa că încerc zi de zi să bucur și să împlinesc.

Niciodată nu mă tem să iau totul de la capăt, când vorbim de afaceri. Mi-am construit singură cariera, bazându-mă pe cunoștințele personale, deci aș putea să o iau de la capăt de câte ori va fi necesar și acest lucru nu mă sperie. Cunoștințele și experiența nimeni și niciodată nu ți le poate fura.

Afacerea mea mă reprezintă în totalitate, de mică mă pasiona lumea imobiliară… La un moment dat, visam să devin arhitect, dar nu a fost să fie. Totuși, viața m-a adus în acest domeniu și mulțumesc Universului pentru asta. Lucrez cu plăcere și multă pasiune și cred că aceasta e cheia succesului.

Etapa cea mai grea din cariera mea a fost începutul. Am intrat într-o piață care se credea la moment monopolizată și, mai mult ca atât, am intrat cu un concept diferit de ce era obișnuită lumea să vadă în acea perioadă.

Cel mai mult m-a susținut soțul. Cred că el a avut rolul decisiv în afirmarea carierei mele. Este un bărbat foarte puternic, căruia nu i-a fost frică să-și încurajeze soția în afaceri.

Mă descurc foarte bine într-un mediu preponderent masculin, am mulți bărbați în birou, lucrez cu ei de la început și nu au nimic împotrivă că au ca boss o doamnă, ba dimpotrivă, cred că sunt mai înțeleaptă și tolerantă decât, probabil, ar fi fost un bărbat. Până acum, faptul că sunt femeie mi-a adus doar atuuri.

Urăsc ipocrizia și falsitatea și respect mult când oamenii se țin de cuvânt. Deseori am avut prea multă încredere în oameni și am rămas dezamăgită, dar, totuși, continuu să cred cu la fel de mult avânt și să aleg calitativ persoanele care trec demn prin momente ademenitoare.

În timp, am învățat că visurile se păstrează pentru sine și iubesc tăcerea. Mereu am noi țeluri, noi culmi pentru a fi cucerite și noi proiecte, îmi place să experimentez câte ceva nou, iar toate aceste visuri se fac cunoscute după ce se transformă în realitate.

În ultimii ani, mi-a reușit o transformare pe care anterior nu o puteam contura – să combin și să-mi repartizez cât mai eficient timpul între viața de familie și cea profesională. Acum mă simt în echilibru și plină de energie în ambele direcții. Având un copilaș de un an căruia îi dedic toată atenția, reușesc să fiu în prima linie la birou.

Cărți care mă inspiră: „Atitudinea este totul”, am recitit-o de foarte multe ori și intenționez în curând să revin la ea, și „Screw it, let do it – Lecții de viață” de Richard Branson. Îmi place că niciodată nu cedează, duce la bun sfârșit orice ar începe.

Da, sunt un om liber! Gândesc liber, aleg liber, acționez liber.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin