Alina Radu, cel mai bun Manager de presă al anului 2016

Dacă e să vorbim la general despre anul 2016, „Ziarul de Gardă” a avut parte de un an foarte productiv. Peste 50 000 de ediții de ziar au fost distribuite în limba română, dar tot atâtea și în limba rusă. A crescut considerabil și numărul de abonați ai ziarului, de la 6 500 lunar la 7 500 și odată cu ei a apărut și „Pădurea Ziarul de Gardă”, în care echipa ZdG a plantat puieți pe un teren de câțiva ari, în cadrul unei campanii frumoase. O altă noutate a fost introducea paginii „Diaspora” în ziar, după alegerile din noiembrie 2016, la cerințele celor din grupul „Adoptă un vot”, și a fost implementată abonarea online, pe care o poți face doar utilizând cardul. Cât privește varianta online a ziarului, care se actualizează zilnic, a adus acel milion de vizualizări din partea cititorilor, o performanță demnă de apreciat pentru un ziar de investigații. Nu putem ignora nici zecile de reportaje video realizate de „reporterii de gardă”, fiind difuzate la diverse posturi TV , dar nici emisiunile radio care au apărut și în acest an.

Și asta se datorează ei, pentru că vrea să schimbe ceva în societate și să facă auzit cuvântul celor nedreptățiți. Pentru asta o apreciază și colegii de breaslă, dar și cei de birou. Nu este o șefă, este colega mai mare gata să răspundă la orice întrebare și să te îndrume acolo unde ai nevoie. De aceea, mereu acceptă orice invitație de a-și trimite echipa la vreun training de perfecționare, iar aceasta aduce doar beneficii. Zecile de premii oferite de organizațiile de profil o pot confirma.

Nu prea are timp de concediu, e mereu pe la conferințe și în căutare de proiecte. Deseori vine și în weekend la birou. Totuși, nu ezită, ce-i drept că foarte rar, să mai meargă și pe la teatru sau la orgă și, din când în când, să își alinte familia cu niște capodopere culinare și să le răspundă cu drag celor care întreabă unde poate fi folosită leurda înghețată.

La anul are mult de lucru, afirma Alina Radu pe pagina sa de Facebook la sfârșit de 2016. Moldova rămâne printre cele mai corupte ţări din regiune, aici calitatea vieții nu se îmbunătățește. „Noi însă vom lucra asupra acestor probleme, dar vom continua să căutăm și vești bune, oameni deosebiți, care merită să fie cunoscuți, care inspiră curaj de a schimba în bine R. Moldova”, ne asigură ea.

Alina Radu, de aproape 13 ani, conduce un ziar care scrie istorie în Republica Moldova. „Ziarul de Gardă”, de fapt, este unica instituție media din țară care are ziar, site, face emisiune TV – „Reporter de Gardă” – mai nou, realizează și emisiuni radio. Și, pe lângă asta, demonstrează că jurnalismul independent poate exista și în Republica Moldova.

15289226_1248115828568_fmtFişier

directoarea publicației „Ziarul de Gardă”

Data nașterii: 24 august 1967

Studii: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM

 

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin