Amelia Uzun, câștigătoarea categoriei VIP JUNIOR, OMUL ANULUI 2018

Amelia Uzun, fetița cu vocea care a cucerit scenele nu doar din țară, dar și de peste hotare. Muzica îi este prietena care o însoțește peste tot, mai ales că părinții tot se învârt în industria artistică. E o fire muncitoare, a îndrăgit pianul și îi descoperă secretele în cadrul orelor de la Școala de Muzică „Maria Bieșu”. Începutul în lumea cântecului e destul de promițător, iar anul ce ne-a lăsat a fost generos cu mica vedetă. Lumea virtuală a internetului i-a adus vizualizări de milioane, fapt foarte important pentru un artist în ziua de azi. Îi place scena și are tot viitorul să evolueze pe cele mai renumite dintre acestea.

Amelia adoră să împărtășească dragostea pentru muzică cu cei din jur. Are capacitatea de a învăța piesa într-o zi – o performanță demnă de notat pentru vârsta ei. Cântă în diverse limbi, cea mai exotică de până acum fiind ebraica. Mica artistă a cucerit publicul din Israel interpretând piesa „Tsel etz tamar” (t.a.Umbra unui palmier). A cântat piesa „O, sole mio” în limba italiană, dar și în duet cu părinții săi. Anul 2018 i-a adus experiența de evolua pe scena cunoscutului show televizat „Românii au talent” unde, alături de mama sa, interpreta Ana Cernicova, au făcut un duet de milioane. Cele două vedete au ajuns tocmai în marea finală.

Amelia are „talentul” de a transmite emoții, de a face să fie atinse cele mai sensibile corzi ale spectatorilor, dar și ale celor care o urmăresc în mass-media. Chipul angelic și vocea cristalină te surprinde fără să vrei. Prin cântecele pe care le interpretează, micuța artistă transmite mesaje frumoase ce inspiră lumea să fie mai bună, mai iubitoare.

În timpul liber, se dedică nu doar activităților artistice. Nu uită nici de păpuși, de cărți, de pictură și dans. Apropo de cărți, ultima a fost „Pippi Șosețica”, de A. Lindgren. Părinții îi sunt cei care o ghidează și o inspiră pe Amelia, oferindu-i dragoste, sfaturi prețioase, împărtășirea cunoștințelor.

Abia așteptăm să vedem evoluții și mai spectaculoase ale Ameliei Uzun, pentru că suntem siguri că ele abia urmează să apară!

Fişier

Interpretă, elevă

Data și locul nașterii: 31 ianuarie 2010, or. Chișinău

Studii: elevă în clasa a III-a, școala „Prometeu Junior”; studii de pian la Școala de Muzică „Maria Bieșu”, clasa a II-a.

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Arhiva Personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin