Ana Platonov: „Nu e loc de regrete. Există doar decizii corecte și lecții învățate.”

Poate spune „Nu” când e cazul și mereu își setează obiectivele astfel încât să ajungă acolo unde și-a propus, asemenea unei feline, că doar nu în zadar e și în această zodie de foc. Iar ăsta e și motivul pentru care, de mai bine de doi ani, Ana Platonov conduce unul dintre cele mai performante și îndrăgite saloane de frumusețe din Republica Moldova – Daria Room.

1.M-am născut ca să reușesc să fac lucrurile mai bine acolo unde ajung, să construiesc frumos ceea ce fac și să bucur oamenii din jurul meu. Asta mă face să mă simt împlinită.

2.Nimeni și nimic nu poate opri o femeie din calea sa. Cred că gândurile și autosugestia au o importanță majoră în acest caz. Nu te poate opri nimeni decât tu însăți – restul poate trece neobservat.

3.Nu e loc de regrete. Există doar decizii corecte și lecții învățate.

4.Pentru mine, nu există sintagma „femeie de succes”. Cred că fiecare femeie, fiecare om se remarcă prin lucrurile pe care le face cel mai bine, fie vorba de prepararea bucatelor sau de meșteșugărirea unui obiect din lemn. Omul de știință Hans Rosling și-a luat concediu de paternitate în primii ani de viață ai copilului său pentru a fi alături de el. Asta nu l-a împiedicat să devină, ulterior, unul dintre cei mai celebri oameni din lume. E ceva perfect valabil și în cazul femeilor. Succesul nu reprezintă neapărat doar cariera.

274a2814_opt
Directoarea salonului „Daria Room”    Data și locul nașterii: 23 iulie 1984, s. Ișnovăț, r-nul Criuleni Studii: Facultatea de Design Vestimentar a UTM, 2006

5.M-aș asocia cu SUA sau China când am mari planuri de afaceri sau de dezvoltare. Când mizez pe eficiență, pot fi Japonia sau Germania, dar, în mare parte, sunt Moldova – plăcută și primitoare.

6.Eu nu alerg după timp. Da, el e foarte prețios. Însă un management eficient al acestuia te ajută să îl „păcălești” și, astfel, să câștigi clipe prețioase pentru relaxare, iar mie îmi place să savurez, să trăiesc momentul. Când reușesc să „obțin” o bucată mai mare din el, în mare parte mă dedic familiei. Timpul trece atât de repede, încât e păcat să scapi anumite momente. Recunosc că îmi plac și momentele când sunt doar eu cu mine însămi, mă laud și mă critic deopotrivă. Am și momente în care prefer gălăgia, ieșirile cu prietenele sau pur și simplu un ceai relaxant. Cert e că timpul liber e tot mai puțin.

7.Sunt oameni care mi-au marcat existența fără ca ei să știe acest fapt. Apreciez persoanele care ies din tipare prin ceea ce fac sau gândesc, prin acțiuni sau fapte. Aș menționa-o pe Marilyn Monroe, pentru pielea ei catifelată, cât și pe Prințesa Diana, pentru caritatea sa. Ele ar fi doar două dintre personajele ce m-au marcat.

8.Aș vrea ca fiecare femeie să fie împăcată cu ea însăși, cu acele imperfecțiuni pe care le are și să-și găsească timp pentru ele, pentru a merge la un salon de frumusețe doar pentru ele, pentru a se relaxa și a se simți femeie.

9.Sunt mamă a trei copii. Zilele în care aceștia au apărut pe lume sunt cele mai memorabile din viața mea. Trăiesc bucuriile vieții alături de soțul meu, de fiecare dată altfel, de fiecare dată cu o altă intensitate. Cu zâmbet, cu lacrimi de împlinire și cu multă speranță în viitorul copiilor noștri. Și mă bucur enorm că el, chiar și după zece ani de căsnicie, nu încetează să mă surprindă zilnic, să mă cucerească – ăsta e farmecul unei relații.

10.Vreau să încerc un salt cu parașuta sau o nouă destinație de călătorie, chiar dacă asta sună banal… Consider că mereu trebuie să ne punem scopuri mari spre care să tindem cu pasiune și să uităm de limite.

Text: Svetlana Tataru

Foto: Andrian Irimca

Abonează-te la articolele

Vip Magazin