Anatolie Taran – maestrul chirurgiei estetice

Chirurgul plastician Anatolie Taran se poate mândri cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul chirurgiei plastice și estetice. A căpătat notorietate datorită iscusinței prin care remediază și înlătură defectele fizice, un lucru deloc ușor dacă luăm în considerare și implicarea emoțională a pacienților. Anatolie Taran este adeptul perfecționării continue, fiind la curent cu ultimile tendințe în domeniul chirurgiei plastice, pe care de altfel le pune în aplicare în cadrul clinicii Terramed, unde acesta își desfășoară activitatea. (Foto: Natalia Mitereva)

Bineînțeles, competența tehnică este foarte importantă pentru ­pacient, însă decizia finală de a-și încredința corpul medicului, pacientul o ia abia după consultație, iar baza acesteia este comunicarea. O relație bazată pe încredere pornește de la atitudinea medicului față de pacient, al respectului față de acesta, de la abilitatea medicului de a asculta și înțelege nevoile, așteptările și percepția pacientului față de frumos.

Chirurgia estetică, plastică și reconstitutivă poate îmbunătăți viața unui om, dar și s-o schimbe radical spre bine. Datorită chirurgiei plastice și reconstitutive, mulți pacienți cu malformații congenitale, cicatrici mari rămase în urma unor traume profunde sau care au suferit pierdera unor părți ale corpului, cum ar fi în cazul mastectomiei, au șansa de a duce o viață normală și integră din punct de vedere fizic, psihologic și social.

Chirurgia estetică este o ramură a medicinei care se dezvoltă vertiginos și este greșit să considerăm că are la bază interese pecuniare. Oamenii dintotdeauna au tins spre perfecțiune, spre căutarea frumosului și au apreciat ceea ce este plăcut privirii, încercând diverse metode de realizare a acestor scopuri. Așadar, chirurgia estetică este un produs al societății.

În societatea contemporană, chirurgia estetică devine din ce în ce mai populară, tocmai pentru că oferă metode eficiente și accesibile de rezolvare a multor probleme, nu doar de ordin medical, dar și psihologic și social. Faptul că solicitările de servicii de chirurgie estetică sunt în continuă creștere arată că pacienții au nevoie de aceste tratamente, că există un grad de satisfacție crescut al beneficiarilor de aceste intervenţii medicale și că ele sunt indispensabile, în condițiile în care alte metode nu au fost eficiente.

În ceea ce privește persoanele de vârstă medie și în etate, chirurgia estetică este o cale de a păstra aspectul tânăr, de a scăpa de riduri, pungile sub ochi, pleoapele ptozate etc. Acest lucru contribuie la prelungirea perioadei de activitate profesională, aprecierea familiei și menținerea unui spirit pozitiv. Viața socială activă este un factor important în creșterea calității vieții, îmbunătățirea relațiilor de familie și cu cei din jur.

Mulți pacienți, din cauza aspectului atipic (urechi clăpăuge sau deformări ale nasului), rămân din copilărie cu sechele psihologice, din cauza hărțuirii colegilor, de exemplu. Odată cu repararea unor astfel de neajunsuri, aceste persoane scapă definitiv de amintiri, emoții și sentimente negative, soluționând și multe probleme psihologice. În cazul copiilor, acest lucru poate fi remediat încă din copilărie, evitând astfel multe probleme care pot apărea ulterior.

Chirurgia estetică este o opțiune sigură și accesibilă pentru toți cei care doresc să-și schimbe viața în bine. Beneficiile sunt evidente pe toate planurile și, în final, pacienții devin mai fericiți.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin