Angela Gladei, desemnată Omul Anului 2016 în management

Pentru Angela Gladei, anul 2016 a fost unul care a testat compania condusă de ea, „Total Leasing & Finance” S.A. Cifrele pe care aceasta le-a înregistrat arată că „proba” a fost susţinută numai datorită dedicației și profesionalismului echipei.

Totalul activelor – 26 de milioane de euro; capitalul propriu – 6,7 milioane de euro; profitul net – 900 de mii de euro.

Angela Gladei posedă o experiență de 16 ani în sectorul financiar-bancar şi mai mult de șase ani în sectorul financiar-nebancar, peste zece ani ocupând diverse poziţii manageriale.

Din 2010 până în prezent, deține funcția de CEO în cadrul companiei „Total Leasing & Finance” S. A, unde este responsabilă de asigurarea managementului companiei, de stabilirea obiectivelor de dezvoltare, de elaborarea strategiei instituţiei şi ajustarea acesteia la schimbările mediului, de asigurarea calităţii portofoliului de credite şi leasing printr-un management echilibrat al riscului, de negocierea contractelor de finanţare cu creditorii locali şi internaţionali, de gestionarea eficientă a resurselor materiale, financiare, informaționale și umane în vederea realizării obiectivelor strategice.

Este absolventă a programului Master and Business Administration (MBA) oferit de Grenoble Graduate School of Business (GGSB) și vorbește fluent în trei limbi: română, rusă, engleză, fiind o adevărată doamnă de fier în domeniul cifrelor.

Anul 2016 şi-a arătat unele capricii şi în activitatea Angelei Gladei, dar ea a reuşit să menţină trendul de creştere, de calitate ireproşabilă a portofoliului de leasing şi credite în raport cu cea înregistrată anterior în sectorul respectiv.

„Cred că pot să mă consider un manager de criză, astfel încât am probat în diferite instituţii, în diferite situații, că atunci când mediul macroeconomic nu este tocmai favorabil businessului, eu pot exploata oportunităţile, astfel făcând faţă provocărilor”, spune Angela.

În 2016 TLF a reuşit să atragă fonduri de la creditorii internaţionali în valoare de 11,4 milioane de euro, chiar şi în condiţii economice precare pentru Republica Moldova, investind aceste resurse în sectoarele economice ale ţării.

Tot în acel an, succesele au fost frumoase pentru companie, aceasta devenind prima instituţie financiară-nebancară după valoarea cifrei de afaceri, atingând cea mai mare cotă de piaţă.

Toate aceste reuşite nu ar fi existat dacă ar fi lipsit efortul și loialitatea unei echipe bune și ale unui manager pe măsură.

gladei1Fişier

CEO al „Total Leasing & Finance” S.A

Data și locul naşterii: 3 august 1972, Pietrosu, Făleşti

Studii: Facultatea de Istorie a USM; Bănci şi Burse de Valori în cadrul ASEM; GGSB-MBA

 

 

 

 

 

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Andrian Irimca

Abonează-te la articolele

Vip Magazin