Aur pentru R. Moldova! Serghei Tarnovschi a devenit campion mondial la kaiac-canoe

Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a devenit în premieră campion mondial la kaiak-canoe, după competiţia de aseară desfăşurată la Mondialul din Canada.

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur în proba de 5000 de metri. Tarnovschi a înregistrat timpul de 23 de minute, 37 de secunde și 85 de sutimi de secundă și l-a devansat cu doar 9 sutimi de secundă pe cubanezul Serguey Madrigal, iar bronzul a fost obținut de germanul Sebastian Brendel.

Ultima perioadă s-a dovedit a fi plină de roade pentru sportivul moldovean. Anul trecut în luna august, Serghei a luat medalia de bronz în proba de 1000 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul a fost felicitat de președinta Maia Sandu printr-un mesaj public:

„O veste îmbucurătoare a venit ieri seara din Canada – canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la distanța de 5000 de metri la Campionatul Mondial de canoe sprint. Titlul de campion mondial a fost câștigat de Serghei exact la un an după ce obținea bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl felicit pentru că-și continuă parcursul de succes și-i mulțumesc pentru că, datorită efortului și perseverenței sale, drapelul Republicii Moldova este arborat pe cele mai înalte podiumuri sportive din lume.
Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu, care s-au clasat pe locul șapte la distanța de 500 de metri. Mult succes tuturor și la cât mai multe victorii!”.

Serghei Tarnovschi  este un canoist moldovean de origine ucraineană.

Fratele său mai mare, Oleg, este și el un canoist de performanță. Amândoi au fost naturalizați de Republica Moldova în anul 2013.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin