Aurelia Balan: Cea mai frumoasă zi de vară din tinerețea părinților mei| #womeninspire

Este femeia care reușește cu ușurință să pătrundă în sufletul nostru. Și pentru că e psiholog, dar și pentru că emană un vibe care te absoarbe și te face să crezi că minuni există. Minunea ascunsă în cuvântul care te ajută să depășești orice stare de neliniște. Aurelia Balan are menirea să ne racordeze GPS-ul spiritual la realitatea pe care, spune ea, ne-o creăm singuri. Ziua de mâine, susține dna psihologă, a început ieri.

Funcția: Decan Facultatea de Psihologie și Asistență Socială, Doctor în psihologie,Psihoterapeut

Locul nașterii: Brânzeni, Edineț

Femeia mileniului trei este una dintre cele mai complexe femei care se dezvoltă pe Pământ, rolul ei nu este nici pe departe cel mai ușor de experimentat. Iar acele femei care reușesc să își asume, să înțeleagă și să integreze rolul propriei feminități, ajung să inspire, să emane bucurie, dragoste de viață, îmbinând în mod armonios puternicia cu gingășia!

Relații toxice nu există, ci doar parteneri nevindecați ale căror traume se atrag. Relația ta cu partenerul tău, de exemplu, nu e nimic altceva decât relația ta cu tine. Dacă tu nu te știi a alege sănătos, cum vrei să o facă celălalt?

Nu am avut niciodată depresie profundă sau episoade depresive, doar m-am confruntat, în diferite perioade, cu provocări de diferită intensitate. Dar le-am dus „pe picioare”, bine camuflate, ulterior lucrate în terapii sau cu supervizorii mei.

Vreau să cred că tot mai multă lume, datorită progresului și autodezvoltării, a conștientizat că atât fericirea, cât și nefericirea sunt doar o chestie de atitudine personală și nicidecum responsabilitatea altcuiva. E eronat să credem că cineva e dator să ne facă fericit.

Fericirea este mai degrabă parcurs decât o destinație, care împletește reușit o stare de bine emoțională și mintală, caracterizată de o senzație de bucurie, satisfacție și mulțumire. Este o experiență subiectivă și personală, iar ceea ce aduce fericire unei persoane, poate varia semnificativ de la una la alta.

Zenul general e o utopie! Nu ai cum fi într-o stare de zenitate constantă în viața de zi cu zi, deoarece suntem supuși la diverse provocări care cer reacții pe măsură. Agitația, stresul, traumele, ne trezesc din mahmureala pozitivității toxice, iar scopul nu e o stare de zen permanent, ci dobândirea de abilități și practici care să ne ajute să gestionăm cât mai bine valurile de emoții și să ne echilibrăm liniștea interioară atunci când e cazul.

Stările care ne domină, le înțelegem. Mai exact, ne înțelegem. Suntem milioane de părți componente, iar stările noastre fac parte tot din noi. De multe ori tot noi le hrănim și creștem, ca un scut de apărare.

Divorțul poate fi o experiență dificilă și emoțională, resimțită ca o pierdere profundă, asemeni unei perioade de doliu. Este important să acordăm timp pentru vindecare și să căutăm sprijinul și resursele necesare pentru a face față emoțiilor și schimbărilor care vin odată cu divorțul. Poate fi vorba de un cerc de încredere creat din prieteni și membrii familiei. Un consilier sau terapeut poate fi, de asemenea, de mare ajutor pentru a te ajuta să faci față stresului și emoțiilor.

Drogul actual cel mai periculos este concurența iluzorie și consumerismul, alimentat mai ales de rețelele sociale.

Bărbații nu sunt nici motivul suferințelor noastre și nici măcar al fericirii depline. Bărbații sunt importanți, avem nevoie de ei pentru a înțelege multe în viață. Până la urmă toți ne naștem din și cu masculin și feminin. Dar nu putem pune pe umerii bărbaților toată nefericirea noastră.

Toți psihoterapeuții învață tehnici și abilități de coping pentru a face față emoțiilor puternice și transferului, care pot apărea în timpul lucrului cu pacienții. E un întreg arsenal, pornind de la stabilirea limitelor, actul de etică profesională, respectarea rolurilor terapeutice și continuând cu orele de supervizare, terapie personală obligatorie sau suportul colegial.

Sunt omul muntelui, zorii de vară, sus, printre crestele brăzdate de pârâiașe, deschid tot soiul de note, fructate, florale, rășinoase. Acest gen de prospețime cu de toate, mă definește cel mai mult.

Mâine va fi exact cum ai decis și te-ai implicat astăzi ca să fie! Previzibil?

GENERAȚIA MEA – ÎNCĂ ÎNVĂȚĂM SĂ CREDEM ÎN NOI, PE LÂNGĂ VALORILE ȘI FORMA DE DIVINITATE LA CARE NE-AU CONECTAT PĂRINȚII

#suflet

Abonează-te la articolele

Vip Magazin