CĂLĂRAȘI – Top Branduri 2021

Brandul „Călărași Divin” reprezintă cea mai veche fabrică de divinuri din Republica Moldova, care continuă să-și scrie istoria chiar și după 100 de ani. Ţine pasul cu inovațiile şi tratează cu mare atenţie fiecare produs. Perla brandului este divinul „Imperiul Călărași 50 ani”, lansat în toamna lui 2017. Această capodoperă a fost prezentată la concursul internațional de degustare Eurasia Wine&Spirits Competition 2018, care a avut loc la Tbilisi, de unde s-a întors cu Marele Premiu, obținând 96,9 puncte din 100!

0 %
ciclu complet de producere

PAGINI DE ISTORIE

Fabrica Călărași Divin a fost fondată în 1896 de savantul și omul de afaceri David Sarajishvili, iar primul divin, cu denumirea oficială „3 Stele”, a fost produs în 1972. Patru ani mai târziu, a fost lansat şi primul divin de epocă „Călărași 7 ani”. De atunci, fabrica continuă să-și îmbogățească asortimentul cu divinuri de până la 50 de ani. Unul dintre avantajele companiei, este deținerea propriilor distilate vechi, începând cu anul 1967.

CALITATE VERIFICATĂ DE SECOLE

Este sloganul companiei care accentuează valorile de mai mult de un secol. Cu atât mai mult, graţie respectării procesului tehnologic clasic, calitatea băuturilor rămâne a fi impecabilă.

„Călărași Divin” cultivă propriile plantații de viță-de-vie. Cele cca 600 ha de struguri albi se întind în zona Codru, un loc înzestrat cu condiții climaterice și de sol unice, favorabile pentru obținerea materiei prime ecologic pure. Utilajul modern, tehnologiile avansate, rețetele unice, tradițiile seculare și munca inspirată a tehnologilor de la „Călărași Divin”, fac posibilă crearea unor băuturi excepționale, care concurează lesne cu branduri de talie internațională.

În subsolurile întreprinderii sunt peste 6000 de butoaie de stejar. Întreaga gamă de produse Călărași Divin cuprinde peste 25 denumiri de divinuri, cu vârstă cuprinsă între 3 și 50 de ani. La acest portofoliu impresionant, se mai adaugă brandy, rachiul de vin, băuturile alcoolice aromatizate tari și vinurile perlante.

Calitatea producției Călărași Divin a fost apreciată înalt la diverse concursuri și degustații naționale și internaționale, obținând peste 50 de trofee, medalii de aur și de argint.

2021 ÎN CIFRE

Pe lânge cele 11 magazine specializate „Călărași Divin”, în 2021 au mai fost deschise încă trei, în orașele Bălți, Hâncești și Căușeni. Au fost renovate și modernizate sălile și linia de îmbuteliere. A fost reînnoit parcul auto, atât în sectorul agricol, cât și cel destinat distribuției. „Călărași Divin” a oferit locuri de muncă pentru peste 250 de persoane din localitățile rurale, peste 100 dintre acestea – în sectorul viticulturii.

Călărași Divin a obținut în 2021 încă 9 medalii la diverse concursuri internaționale prestigioase, unde au concurat cu divinuri/coniacuri de top din întreaga lume. Printre aceste medalii se numără și cea de „Master”, obținută de Divinul „Ștefan Vodă” 25 ani Colecția de aur, în cadrul concursului „The Luxury Masters 2021”.

VIZIUNI PENTRU 2022

Ca un adevărat lider, tind să fie primii în toate! Astfel, în 2022 își propun să lanseze Primul și Unicul Divin cu IGP (Indicație Geografică Protejată) din Republica Moldova, din motiv că este o performanță la care muncesc din 2017. Anual, ONVV înregistrează suprafața propriilor lor plantații din regiunea Codru, cantitatea strugurilor culeși de pe aceste suprafețe, cantitatea distilatelor obținute din acești struguri și distilatelor rămase după fiecare an de maturare (deoarece anual se evaporă o anumită cantitate de distilate), astfel, prin acest divin își doresc trecerea la un alt nivel. Printre obiective, se mai regăsește modernizarea proceselor de producere, fapt ce va conduce și la modernizarea condițiilor de lucru ale angajaților companiei.

Se vor bucura de schimbări și magazinele specializate ale companiei. Pentru a-și surprinde consumatorii, „Călărași Divin” pregătește o gamă largă de produse noi. Nu în ultimul rând, se va pleda pentru menținea calității indubitabile a produselor deja existente pe piață.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin