Conversații cu Ilie și Tatiana Maxian: Realitatea versus Instagram

CÂND NU AU TIMP, MUNCESC. CÂND AU TIMP, ALEG SĂ EVADEZE ÎNTR-O VACANȚĂ. ILIE ȘI TATIANA MAXIAN SUNT CUPLUL CARE CUCERESC MII DE PRIVIRI PE TOATE PAGINILE DE SOCIALIZARE. DINCOLO DE ENERGIE, CĂLĂTORII, GLAMOURUL DE PE INSTAGRAM – NE PROPUNEM, PRIN PUTEREA ACESTOR CONVERSAȚII, SĂ-I CUNOAȘTEM ALTFEL. NU DE ALTA, DAR BĂNUIM CĂ ÎN SPATELE LA TOT CE SE ARATĂ PERFECT, ESTE MULTĂ MUNCĂ CU IMPERFECȚIUNILE CARE SE ȘLEFUIESC CA SĂ DEVINĂ PIETRE SCUMPE.

Apreciez sinceritatea lui Ilie, faptul că este puternic, dar și răbdător.

DISCUTĂM ONLINE. EI – ÎN BALI, EU – LA CHIȘINĂU. AMBII ZÂMBESC ȘI VOR SĂ REUȘEASCĂ PESTE TOT. SAU PRINȘI ÎN DISCUȚIE CU MINE. SAU SĂ RĂSPUNDĂ LA ÎNTREBĂRILE PICILOR DE CEALALTĂ PARTE. ÎI ÎNTREB CE APRECIAZĂ UNUL ÎN CELĂLALT, IAR EI NU STAU MULT PE GÂNDURI.

Tatiana: Apreciez sinceritatea lui Ilie, faptul că este puternic, dar și răbdător. Muncește cu dedicație maximă, este înalt, frumos și înțelept.

Ilie: Tatiana este foarte iubitoare și sensibilă, gospodină și descurcăreață în toate. Este cea mai frumoasă femeie pe care am văzut-o în viața mea, unică și aproape sufletului meu.

Autoportretul de cuplu începe bine. Le crește inima de laudă unul pentru celălalt. Chicotesc ca doi copii, dacă intrăm un pic în amintirile de altă dată. La prima discuție, înțeleg că Ilie a fost acel care s-a impus mai mult în relație. Tatiana era o fetiță finuță, ascultătoare și care-și dorea să muncească. O perioadă au lucrat ambii la Moscova, dar nunta au făcut-o la Florești. S-au schimbat multe de atunci.

Tatiana: Dacă aș repeta nunta, cu siguranță aș schimba moderatoarea. Este important omul care-ți organizează şi conduce evenimentul.

Ilie: Tatiana, în dimineața de după eveniment, a plâns pentru că nu i-a plăcut prezentatoarea și eu nu o puteam liniști. Unii se ceartă și se supără pe soacre, noi am găsit alt motiv. (zâmbește)

Tatiana: Oricum, am avut o seară de vis, fiindcă situația financiară de la sat, pe atunci, era destul de dificilă, iar noi am organizat nunta în restaurant. Nu mi-am imaginat că ar fi posibil acest lucru. Totuși, mai bine schimbam rochia miresei, coafură și machiajul.

Ilie: O, Doamne, când privesc acum înapoi, parcă suntem ambii din anii 60. Eu cu siguranță aș schimba costumul și coafura.

Tatiana: Erai și atunci tânăr și frumos.

Poți schimba ziua care vine, dar nicidecum ce a fost. În timp, rochiile Tatianei au devenit foarte stilate și ea are grijă de ținutele familiei. Despre imagine vorbesc fotografiile lor, iar noi încercăm să transmitem ceea ce Instagramul poate nu știe.

Acum o alint mai mult. În adolescență să te alinți era o temere, acum e o necesitate. Tatiana iubește să-o oferi timpul ei de afecțiune.

Tatiana: În cele mai dese cazuri, eu îl supăr pe Ilie. Recunosc. Vreau mereu ceva mai mult. Probabil asta e natura femeilor.

Ilie: Eu niciodată nu am timp suficient. Mereu sunt griji în plus pe care mi le asum cu responsabilitate. Grijile nu încap pe Instagram.

Tatiana: Motivele mele de supărare sunt adesea de la fleacuri. Poate la început de relație nu ne cunoaștem prea bine și eram prea sfioși să ne spunem în față ceea ce credem.

Ilie: Acum o alint mai mult. În adolescență, să te alinți era o temere, acum e o necesitate. Tatiana iubește să-i oferi timpul ei de afecțiune.

Femeile sunt femei ca să fie iubite, protejate, ascultate. Mulți îl judecă pe Ilie că în loc de lucruri serioase se ocupă de filmulețele Tatianei. Nu e ușor să-ți dublezi viața din realitate pentru a o face consumabilă pe rețele.

Tatiana: Adevărul este că noi muncim extrem de mult. Sunt zile când practic nu dormim deloc, iată acesta este adevărul, nu putem reda absolut totul pe internet, din acest motiv nu toți ne înțeleg și doar ne judecă. Uneori mă impun să fac față comunității mele de peste 200.000, alteori cedez, îmi iau o pauză și apoi o iau de la capăt.

Ilie: Lumea mereu căută motive de vorbă. Una știu, noi nu am furat niciodată nimic, tot ce am obținut este doar prin muncă.

Tatiana: Noi suntem foarte simpli, nu suntem aroganți sau mândri. Am îndrăgit în timp lucrurile frumoase și calitative, am început să ne schimbăm gândirea față de lucrurile ieftine și, odată cu asta, apar idei și diverse colaborări. Cerințele noastre față de noi sunt altele. Atunci când muncești, ai și rezultate frumoase.

La cât de multă lume se arată iubitoare, cu comentarii mieroase și dulci, hate-ul rămâne la ordinea zilei și poate chiar uneori necesar pentru un pas înainte. Tatiana se arată mult mai afectată de tot ce se întâmplă în spațiul online, pentru că, totuși, Instagramul este și un job care generează venituri financiare.

Tatiana: Adesea mă indispun comentariile răutăcioase, dar Ilie îmi dă curaj să merg mai departe și să nu atrag atenția.

Ilie: Știu că nopțile mele sunt lungi și grele pentru ai casei atunci când cânt la evenimente, dar fac asta de mult timp și îmi aduce satisfacție. Încerc să o susțin pe Tatiana în toate pornirile ei. Mereu a fost ambițioasă și tot ce și-a dorit a dobândit mai devreme sau mai târziu.

Uneori se prind în imagini dezgoliți frumos. Acceptarea și iubirea de sine prinde tot mai multă încredere cu fiecare like. Dar oare asta atrage mai multă audiență…?

Ilie: E diferit. Adevărul e că niciodată nu trebuie să te dezgolești până la capăt, mă refer și la starea de suflet. Oamenii rămân oameni, indiferent de sinceritatea cu care îi abordezi.

Tatiana: Este important să simți iubirea celui de aproape și asta deja te motivează să vrei mai mult. Împreună gestionăm și un restaurant. Ne place să ne implicăm la maxim și să oferim calitate și preț bun.

Certurile în familie nu rămân trecute cu vederea. Fără ele, tot te plictisești. Însă mereu trebuie să le știi măsura. Stau acum ca într-o poartă în care prind mingile. Tatiana spune că mereu susține împăcarea, iar Ilie – că cedează întotdeauna primul. Dacă vom întreba copiii, poate chiar vom afla adevărul.

Tatiana: Când ne certăm, avem grijă să nu fie copiii prin preajmă. Asta e o lege a familiei.

Ilie: Nici nu ascundem că suntem supărați și ne prefacem că totul e magie. Ei trebuie să știe că este un curs firesc al unei familii. Dar încercăm să evităm aceste momente. Cearta nu face bine nimănui.

Într-o măsură mai mare sau mai mică, fiecare îi este recunoscător universului. Pentru că orice viață are un preț. Unii plătesc mai mult, alții mai puțin.

Tatiana: Mulțumesc Universului pentru tot ceea ce avem, pentru familia noastră minunată, pentru că ne-am găsit unul pe celălalt. Cu toate vorbele care s-au adunat în timp, eu cred că noi am fost și suntem predestinați să fim împreună. Nimic nu e întâmplător.

Ilie: Cine nu se bucură și nu se mulțumește cu ceea ce are, adesea rămâne cu nimic. Sunt recunoscător pentru copiii mei, pentru dragostea noastră adevărată, și pentru fiecare zi pe care o petrecem împreună.

Adevărul este că noi muncim extrem de mult. Sunt zile când practic nu dormim deloc, iată acesta este adevărul, nu putem reda absolut totul pe internet, din acest motiv nu toți ne înțeleg și doar ne judecă.

Foto: arhiva personală

Interviu: Zina Bivol

Abonează-te la articolele

Vip Magazin