Corina Muntean despre business și educație prietenoasă | #40under40

Nu concurez cu nimeni și nimic - procesul e prea istovitor și fără rezultat

CORINA MUNTEAN

Fondator școala de engleză Friendly School

I-am cerut un autoportret. Oh…, a zis, e greu. Și îmi dau seama de ce. Pentru că atunci când o femeie este puternică, latura ei sensibilă mereu se ascunde pe undeva, și conturează o fire duală, pe care trebuie să înveţi să o controlezi, ca mai apoi să te transformi în cea mai bună versiune a ta. Așa sunt unele femei, trăind printre vise, iubire și ambiţii, reușesc să fie în același timp și responsabile, corecte și puternice. Corina Muntean este prototipul celor care știu să concureze, nu cu alţii, dar cu ea însăși. Pe drumul său spre succes, va alege să aibă grijă de propria grădină cu flori.

Educaţia este pasiunea mea dintotdeauna. Indiferent de statut, mi-am făcut munca cu dedicaţie. Ţin minte bine acel moment. Se întâmpla acum 5 ani. Predam într-un centru de limbă engleză. Eram într-o perioadă de regăsire de sine și a Corinei ca om în societate, după cei 5 ani de aventură în SUA și o depresie severă. Mi-am dat seama că sunt pregătită să intru în lumea antreprenoriatului și să-mi deschid propria școală de Engleză. Nu aveam cum altfel – cunoștinţele pe care le aveam la acel moment mă făceau net superioară șefului din faţa mea.

Niciodată concurenţa nu a fost un motiv care să mă oprească din drumul pe care l-am ales. Eu nu cred în ea și nu concurez, în general în viaţă. Procesul este prea istovitor și fără rezultat. Unica persoană de la care cer și am așteptări, sunt EU. Aleg să îmi investesc zilnic energia pentru a crește propria grădină cu flori. Cei care mă motivează sunt oamenii, visurile mele și proiectele legate de Friendly School.

Nu avem profesori buni sau răi. Deseori mi se cere să recomand un profesor bun și de fiecare dată răspund ferm că noi nu avem cadre didactice bune sau rele, echipa noastră este formată din personalităţi diferite, adevăraţi profesioniști pasionaţi de limba engleză.

După 5 ani de activitate, școala este cea care își „atrage” și „alege” oamenii conform valorilor pe care le promovează. Dragostea pentru oameni, răbdarea, simţul umorului, gândirea creativă, lucrul în echipă, abilităţile excelente de comunicare, ascultare și organizare, empatia, sinceritatea, talentul pedagogic sunt calităţile și principiile care completează profilul unui specialist din cadrul Friendly School.

cifra de afaceri - 1.000.000 de lei

În era vitezei și a schimbărilor, oamenii își doresc rezultate rapide, aici și acum. Noi am adaptat produsul conform cererii, astfel încât studenţii învaţă engleza rapid, în 5 săptămâni. Nu vreau să regizez răspunsurile lor la această întrebare, i-am întrebat direct. Cursanţii aleg Friendly School pentru: metode individuale de predare, profesori receptivi, prietenoși și competenţi, atmosferă plăcută în cadrul lecţiilor, receptivitatea managerilor, ore interactive, rezultate frumoase, prezenţă activă în mediul online, recomandări, oportunitatea de a studia la distanţă, cursuri intensive online și orar convenabil.

Friendly School este într-adevăr un concept prietenos în
Republica Moldova,
iar evoluţia lui o văd prin diferite programe educaţionale în școli și universităţi, emisiuni educative, podcast-uri, cărţi și cursuri noi. Îmi doresc să educăm o nouă generaţie de profesori cu valori prietenoase și o abordare caldă faţă de copii, pentru o educaţie de succes.

Înainte de pandemie îl vedeam crescut la nivel internaţional, însă datorită acestui fenomen, aspiraţia s-a realizat mult mai repede. Astăzi, Friendly School este locul unde își dau întâlnire la curs, zi de zi, studenţi din toate colţurile lumii Canada, Franţa, Italia, Irlanda, Germania, iar acest lucru mă face să fiu mândră de întreaga echipă. În ani, îl văd prosper, mare și de succes.

Uneori e greu să fii puternică… însă e și frumos. Eu nu pot trăi altfel… Am încercat, însă fără succes. Într-un final m-am acceptat și sunt fericită că îmi trăiesc puterea și pot zbura cu propriile aripi spre culmile pe care mi le doresc.

Momentul meu de respiro, în care sunt doar eu cu mine… e în plină conexiune cu marea, liniște și savurat alături de un pahar de vin, într-un restaurant. Sau, refugiată într-o ţară străină, departe de rutină. Atunci când obosesc, iar întrebările iau locul acţiunilor și viselor, aleg să mă retrag.

De la un timp, am început să iubesc singurătatea. Pe cât de mult ador oamenii și nu pot trăi fără ei, uneori sufletul are nevoie de absenţa lor și vrea un alt tablou. Momentul meu de respiro are gust de evadare, iubire, vin și cărţi.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin