Cristina Aramă – Comunicare | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: PR manager “Kaufland Moldova”
Data și locul nașterii: 05.05.1990, or. Chișinău
Studii: Licență în Jurnalism, USM, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării; Master în Administrarea Afacerilor, ASEM, Facultatea de Business și Administrare a Afacerilor
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

Pentru Cristina Aramă anul 2020 a fost poate unul dintre cei mai importanți din cariera ei. Să faci comunicare într-o perioadă când incertitudinea face legea, e mare talent și dovadă de mult simț practic. Dar, a demonstrat că se poate. Asta și înseamnă profesionalism, flexibilitate multă, indiferent de circumstanțe.

DACĂ AȘ ÎNCERCA SĂ MĂ DESCRIU CA OM ȘI PROFESIONIST, aș spune despre mine că sunt perseverentă și implicată. Pentru că atunci când îmi place ceea ce fac, mă dedic trup și suflet pentru a obține cele mai bune rezultate. Nu-mi este frică de responsabilități, anume ele ne ajută să creștem și să devenim mai buni. Orice proiect sau activitate este nu doar o sarcină de lucru, dar și o posibilitate de a învăța ceva nou. De aceasta, mă strădui mereu să mă implic și să pun umărul, chiar și acolo unde aparent nu este responsabilitatea mea.

NU CRED ÎN „CELE MAI IMPORTANTE REUȘITE”, AZI ȘI ACUM. Noi trăim o viață foarte intensă și plină de evenimente. Orice zi iți oferă posibilitatea de a obține noi realizări, de a cunoaște noi oameni, de a trece noi limite. De asta, nu contează stația terminus, dar drumul pe care îl parcurgi până acolo, lucrurile și oamenii pe care îi întâlnești pe parcurs și desigur starea asta de bine, de împlinire.

EU CRED CĂ 2020 NE-A ÎNVĂȚAT FOARTE MULTE. Ne-a făcut să privim lucrurile dintr-un alt unghi. Am trecut împreună prin momente dificile, care ne-au schimbat viața și obișnuințele, așa cum le știam până acum. În calitate de companie internațională, noi conștientizăm rolul pe care îl avem nu doar în business, ci și în societate. De aceasta, în perioada de criză ne-am implicat imediat și am încercat să identificăm cele mai urgente nevoi ale comunității.

NE-AM ASUMAT CU RESPONSABILITATE rolul de parteneri ai binelui, iar toate lucrurile pe care le-am făcut, au pornit dintr-o convingere sinceră, că putem contribui la acest bine comun. M-am simțit copleșită de emoții fiind în mijlocul acestor proiecte, în această perioadă dificilă pentru noi toți. Acest an ne-a reamintit, că puterea noastră ca și comunitate este în unitate, implicare și solidaritate.

DIVERSE STUDII arată că mintea noastră are nevoie de provocări zilnice. Ca să fim în formă, trebuie să nu încetăm să învățăm ceva nou. Dorința de a învăța este pentru mine un motor care mă mișcă mereu înainte. Cred că doar așa putem să devenim mai buni, atât în plan profesional, cât și personal.

SUCCESUL ESTE UN LUCRU RELATIV, mai ales astăzi, într-o lume tot mai digitalizată. Pentru mulți oameni care lucrează, frica de a fi criticați este o piedică care îi ține pe loc. Este un lucru foarte nociv. Dacă te temi că vei fi criticat, dezaprobat, vei ajunge să faci mereu aceleași lucruri și să rămâi în același loc.

DUPĂ ANI BUNI ÎN JURNALISM, am reușit să lucrez și în TV și în online. La un moment dat am decis că vreau să merg de cealaltă parte a baricadei – în comunicare. Inițial nu am înțeles cât de interesant și dinamic poate fi acest domeniu. Dar, pofta vine mâncând, după ce guști din această „pâine”, nu mai există cale de întoarcere.

PANDEMIA mi-a arătat că planul de acasă nu se potrivește întoteauna cu cel de la târg. Au fost provocări care ne-au făcut să apreciem importanța lucrurilor simple din viața noastră. Să distingem dincolo de rutină, cât de prețioasă este sănătatea noastră și a oamenilor dragi, cât de puternic este dorul de oameni, de îmbrățișări calde, de zâmbete sincere și călătorii frumoase.

FOARTE DES, în decizii mă conduc după instinct. Uneori dau greș, alteori e –„Bingo”. Important că îmi asum și eșecul, nu doar succesul. Asta îmi ușurează viața și nu mă tem de momentul când trebuie să iau o decizie.

HM, DACĂ AȘ CÂȘTIGA UN MILION DE EURO…probabil i-aș investi în afaceri, și mai ales în proiecte de responsabilitate socială. Eu cred că lumea aceasta este construită pe un sistem de echilibru. Dacă ai și îți poți permite, trebuie să te împărți cu cei care au nevoie de ajutor.

FIECARE DINTRE NOI ARE MULTE TALENTE ASCUNSE, poate și neobișnuite. Eu cred că, cel mai bine îmi reușește să împac oamenii și să calmez spiritele într-un conflict. Uneori chiar cu un simplu zâmbet !

DE LA 2021 nu am mari așteptări. Dar în același timp, cumva este firesc să ne uităm pozitiv la acest an, să ne așteptăm la unul mai bun. La drept vorbind, lucrurile nu se vor schimba brusc și nu ne vom întoarce imediat la viața de până acum.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin