Cristina Eni – OMUL ANULUI 2022

ARHITECTURĂ & DESIGN

Fişier

DESIGNER

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 01.03.1990, OR. BĂLȚI 

STUDII: IMI-NOVA CHIȘINĂU, FACULTATEA BUSINESS ȘI ADMINISTRARE, ȘCOALA DE DESIGN „DCC”, CHIȘINĂU

FILMUL PREFERAT: THE NOTEBOOK

CARTEA PREFERATĂ: „LIDERII MĂNÂNCĂ ULTIMII”, DE SIMON SINEK

COORDONARE: CORINA-MARIA DREAGLĂ

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Cristina Eni

Îmi place să cuceresc

Blonda frumoasă, veselă și binevoitoare, care poartă în ea multă muncă și experiență, aceasta e Cristina Eni. O tânără ambițioasă, cu scopuri bine fixate și cu o carieră ireproșabilă, la puțin peste 30 de ani ai săi. Într-adevăr, nu se vedea designer în copilărie, dar a ajuns unul dintre cei mai buni de la noi, și unul dintre cei mai cotați din diasporă. This is life!

Amintiri. Copilăria mea a fost frumoasă și adevărată – la țară. Mereu am în minte acea copilă veselă, iubită și alintată de părinți. Când eram mică, visam să devin avocat. Vizionam cu tata filme detectiv și mă captiva acest domeniu. Nu acceptam nedreptatea.

Alegeri. Designul este o pasiune care a apărut în adolescență. E creativ, presupune socializare și, dacă știi cum să-l dezvolți, poate fi un business profitabil. Combini ușor dragostea de frumos cu utilul.

ENI design. Totul a fost ceva spontan. Familia a observat ca am succes, reușesc să creez interioare frumoase și am mers să fac studiile. Încă de la școala de design deja realizam proiecte de design… Astfel, m-am trezit într-o bună zi că am nevoie de o echipă și așa s-a lansat „ENI design”. Cred că designul m-a ales pe mine.

Emoții. Primul proiect, prima deplasare pe șantier… multe emoții de fericire și frică totodată. Erau mulți bărbați care mă priveau și zâmbeau, iar eu realizam că în clipe numărate apar glume pe seama mea, care nici nu s-au lăsat mult așteptate, de altfel. A fost dificil să demonstrez că știu și pot să fac design, dar am rezistat și am reușit.

Designerul diasporei. În ultimii trei ani realizez mai multe proiecte internaționale pentru moldovenii din diasporă. Pentru mine, „Designerul diasporei” nu este doar un apelativ, sună foarte responsabil, dar îmi place. Mă ambiționează!

Colaborări. Oamenii din diasporă sunt mai simpli, mai dornici de viață, mai degajați, mai moderni și au o încredere mai mare în noi – specialiștii. Se lasă mai ușor la provocări în design și combinații de culori, stilistici și planimetrii.

Tendințe. Un detaliu foarte important, care mă bucur că anul acesta se ia în considerație e – starea de bine. Lumina naturală, cât mai multă sticlă pentru a fi mai aproape de natură. Sustenabilitatea este noul trend global. Case eficiente energetic. Tonuri și nuanțe mai deschise, mai ales pentru lemn. Și, desigur, casele inteligente.

Realizări. Anul 2022 a adus ceva nou și interesant pentru echipa noastră. Ne-am lansat și în domeniul arhitecturii, atât în Moldova, cât și în afară.

Top trei calități: Talent, dedicație și multă muncă.

Succes. Drumul până aici a fost dificil și chiar mai este încă… dar tot efortul s-a meritat.

Schimbări. Dacă aș putea da timpul înapoi, mi-aș fi dorit ca uneori sa fiu mai severă, mai atentă și mai pregătită pentru orice situație imprevizibilă.

Lecția de viață în afaceri. Fii dinamic, sigur pe tine și planifică totul din start.

Așteptări. După anul 2022, care ne-a dat multe lecții de viață și în afaceri, îmi doresc un an mai stabil și mai liniștit. Astăzi sunt o persoană fericită! Rolurile ce-mi sunt dăruite de soartă și obținute prin efort: mamă, soție, fiică, designer, antreprenor – îmi completează viața. Fiecare rol reușesc să-l simt, iar împreună devin armonie. Îmi place să cuceresc! Această afirmație e valabilă pentru toate aspectele. Continui să învăț, să progresez și sunt deschisă pentru inovații…

Abonează-te la articolele

Vip Magazin