Lucian și Daniel Advahov – OMUL ANULUI 2022

VIP JUNIOR

Fişier

LUCIAN ADVAHOV

DATA NAȘTERII: 18.06.2012

STUDII:LICEUL REPUBLICAN DE MUZICĂ „CIPRIAN PORUMBESCU”, SPECIALITATEA VIOARĂ

CARTEA PREFERATĂ: „INSULA DELFINILOR ALBAȘTRI”

FILMUL PREFERAT: AVATAR

DANIEL ADVAHOV

DATA NAȘTERII: 9.03.2010

STUDII: LICEUL REPUBLICAN DE MUZICĂ „CIPRIAN PORUMBESCU”, SPECIALITATEA – ACORDEON

CARTEA PREFERATĂ: „RĂZBOIUL CARE MI-A SALVAT VIAȚA”

FILMUL PREFERAT: BLACK ADAM

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: NATALIA MITEREV

Ceea ce semeni, aceea culegi. Încă de micuți, frații Lucian și Daniel pășesc pe marea scenă alături de tatăl lor Vasile Advahov. Au cucerit publicul din Suceava și tot în acest an i-am putut admira la Concertul „O seară în parc”, unde au evoluat alături de mari artiști. Ei sunt Frații Advahov în alte timpuri, dar cu același drag de muzică și bagaj de valori.

Noua generație a „Fraților Advahov”

Lucian și Daniel Advahov

Studii și joacă. Suntem plini de energie și tot ce ne dorim sunt rezultatele bune la școală, dar totodată și timp liber pentru hobby, pentru întâlniri cu prietenii, pentru a reuși să explorăm lumea.

Cum ne vedem azi. Mici, dar voinici. Ambițioși și cu vise mari, totodată copilăroși și puși pe șotii. Suntem frați, prieteni, dar și concurenți în același timp. Semănăm în foarte multe aspecte, dar tot pe atât suntem de diferiți!

Rezultate. Cu siguranță ar fi locurile obținute la concursurile naționale și internaționale de muzică, pentru care am muncit foarte mult. Aceste rezultate ne-au adus bursă școlară și invitații de a cânta la concerte. Cel mai important este că ne motivează să muncim în continuare și să ne autodepășim.

Tata. Să cântăm alături de tatăl nostru este o mare plăcere și onoare. În acele momente, știm că absolut nimic nu ni se poate întâmpla, împreună suntem în siguranță. Astfel, emoții sunt mai puține, pentru că avem o mare susținere din partea lui. Adesea când tata se află în public, el se emoționează chiar mai mult decât noi.

Atuul nostru. Probabil ar fi ambiția, perseverența și că nu ne este frică să experimentăm. Suntem doi frați care știu să se joace și să învețe împreună.

Tata este acel care, în fiecare zi, ne reamintește cât a muncit de mult și cât a jertfit să aibă rezultatele pe care le are astăzi. Mereu ne repetă: „Toată viața înveți și te perfecționezi.”, iar noi ne străduim să îi urmăm exemplul.

Pe urmele Fraților Advahov? Pentru noi este devreme să ne gândim la scene atât de mari. La moment este doar un vis frumos pentru care trebuie să muncim foarte mult și pe viitor vom vedea ce surpriză ne oferă activitatea muzicală.

Timp și dedicație. Exersăm la instrumente cel puțin 2-3 ore pe zi. Chiar dacă este vacanță, nu trece o zi fără vioară și acordeon. Dacă mergem la odihnă pentru perioade mai lungi, ele tot ne însoțesc. Pe lângă distracție, mereu se găsesc câteva ore să le dedicăm muzicii.

Popularitate? Credem că un artist trebuie să nu se ambiționeze anume să devină popular! Orice persoană care lucrează asupra sa, învață, se dezvoltă, este îngrijit, sociabil și prietenos cu cei din jur, muncește și are idei interesante. Dacă iubești ceea ce faci, atragi în jurul tău oameni frumoși.

Noile tehnologii. Părinții ne lasă să folosim gadget-urile în primul rând pentru a studia la școală, pentru a asculta muzică și pentru a acumula informații noi. Desigur că trebuie să avem grijă ce consumăm din mediul online.

Cedare și Curaj. Lucian: Gândul „cedării” vine în momente când trebuie să cânt un concert foarte lung și complicat, iar la final profesoara îmi zice: „Bravo, acum încă o dată de la început.” Daniel: Nu ne-am gândit vreodată să cedăm, dar au existat momente extrem de obositoare. Recunosc că uneori obosesc din cauza acordeonului dus în spate, pentru că este foarte greu.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin