Ana Cernicova – OMUL ANULUI 2022

VOCEA FEMININĂ

Ana Cernicova

Fişier

SOPRANĂ

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 24.06.1991, OR. CHIȘINĂU

AUTORUL PREFERAT: DOSTOIEVSKI

COORDONARE: EUGENIA ION

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Vocea ei inconfundabilă a cucerit nu doar publicul de la Chișinău, dar și pe cel din România. Anul acesta artista a fost invitată la Opera din Iași, unde a făcut furori. Anul 2022 a fost foarte generos cu soprana, pe toate planurile. A scos multe melodii noi și a spus un „DA” ferm actorului Cătălin Lungu.

Am demonstrat că pot îmbina opera cu muzica pop

Anul 2022 a fost unul frumos, cu excepția momentului când am aflat că a început războiul în țara vecină. Nu credeam că în secolul XXI mai pot fi războaie. În acea perioadă aveam câteva concerte în cadrul Festivalului „Mărțisor” și-mi era foarte greu să cânt, iar după aceia am făcut o pauză. Peste câteva luni, aceste trăiri s-au concluzionat într-o melodie nouă, prin care mi-am dorit să transmit un mesaj de pace. Datorită versurilor scrise de Cătălin, am creat piesa „Împreună”. A fost prima noastră colaborare. După care, în decembrie am lansat cântecul „Altfel de Crăciun”, pe care l-am cântat în duet cu fetița mea. Recent, a apărut și piesa „Pierduți în vals” – o dedicație pentru toți îndrăgostiții. 

Drumul către operă. Când eram adolescentă, profesoara mea de canto mi-a zis că am voce de cântăreață de operă. Pe atunci câștigam concursuri internaționale de muzică pop cântând Whitney Houston și Celine Dion, iar părerea profesoarei m-a făcut un pic confuză. Până atunci știam doar de concertul celor trei tenori (Pavarotti, Domingo, Carreras). Însă, după ce am studiat patru ani la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, la muzicologie, am înțeles că ar fi o provocare interesantă pentru mine – să sparg tiparele celor care spun că este imposibil ca un cântăreț să combine aceste două domenii diametral opuse. Opera este un gen foarte complex, iar profesorii la academie îmi interziceau să cânt pop. Până la urmă, fiind de șapte ani solistă la Teatrul de Operă, am reușit să demonstrez că pot să le fac pe ambele bine.

Succesul de peste Prut. Am avut onoarea și norocul să lucrez cu unul dintre cei mai buni regizori din România – Andrei Șerban. Acesta a devenit celebru în America montând spectacole care au revoluționat lumea teatrală mondială. Și uite că norocoasa de mine a ajuns să lucreze cu el în remontarea spectacolului „Văduva Veselă”, unde trebuia să cânt rolul central – miliardara Hanna Glavari. În acest rol trebuia să cânt în patru limbi. Totodată, am avut și texte pe care trebuia să le recit ca o actriță de teatru dramatic. Și pentru că e operetă, a trebuit să și dansez. A ieșit un spectacol modern, practic un adevărat musical. Andrei Șerban a reușit să scoată tot ce e mai bun din mine. M-am simțit foarte bine să lucrez împreună cu artiștii de la Iași. Spectacolul a avut mare succes, de aceea se va mai juca.

Cătălin. E un bărbat extraordinar, cu o inteligență emoțională și bun simț rar întâlnite în zilele noastre. E deștept, grijuliu, responsabil, mă susține în toate. Alături de el mă simt protejată. Cum să nu te îndrăgostești de așa bărbat? Dar, recunoașteți, are și el noroc (râde). Când l-am cunoscut pe Cătălin, nu mai eram supărată pe toți bărbații din lume, chiar dacă eram încă fricoasă. El a fost înțelegător și nu a pus presiune. Astfel, relația noastră de prietenie a evoluat lin, cu pași foarte mici, dar siguri. Fiecare treaptă a fost asumată și conștientă. De aceea am spus „Da” – cu inima deschisă. 

Amelia. Am o relație foarte frumoasă cu fiica mea. Ea îmi încredințează secretele ei, iar eu mă bucur că pot să-i fiu oricând alături. Faptul că nu o judec și nu-i impun părerile mele o fac să-și dezvolte personalitatea. O respect și o admir din toată inima.

Planuri pentru 2023? Nu vreți mai bine să fiți surprinși?

Abonează-te la articolele

Vip Magazin