Kapushon – OMUL ANULUI 2022

ARTISTUL ANULUI

Fişier

RAPPER

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 12.09.1981, TIGHECI, LEOVA

CARTEA PREFERATĂ: POVARA BUNĂTĂȚII NOASTRE DE ION DRUȚĂ

FILMUL PREFERAT: THE WOLF OF WALL STREET

COORDONARE: EUGENIA ION

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Kapushon

Emotiv, dar cu picioarele pe pământ

Anul acesta, artistul Kapushon a cucerit definitiv. Un rapper, care cântă despre iubire și valori umane. Albumul său „Ploaie Ciobănească” a emoționat și a demonstrat că rapul se potrivește chiar și cu folclor sau voci calde ale muzicii ușoare. Nu știm dacă mai are rost să spunem că este cel mai iubit rapper de la noi. Concertele și cifrele de pe platformele de streaming ne demonstrează asta.

Autoportret. M-aș descrie ca fiind iubitor de natură, concentrat pe scopurile mele, liniștit, dar impulsiv. Emotiv, dar cu picioarele pe pământ.

Reușitele anului 2022. Lansarea albumului „Ploaie Ciobănească”, format din 3 CD-uri și duetele cu o mulțime de artiști pe care îi admir. Totuși, ceva cu care mă mândresc în mod special este colaborarea cu legendara trupă de rap din Statele Unite – „Onyx”, trupă pe care am început s-o ascult încă din adolescență.

Critici? Sigur că există. Pe cele constructive le analizez și încerc să scot și o concluzie. Cele care nu au o reflecție reală, le trec cu vederea. Am imunitate deja.

Loc pentru rap în Republica Moldova? Sigur că avem. Asta o demonstrează numeroșii artiști de rap care există, care au mii de ascultători și concerte cu sălile pline în țară și în diasporă.

Mă menține în top faptul că activez doar în domeniul muzicii, chiar dacă nu neapărat doar pe segmentul rap. Asta îmi dă posibilitate să am timp destul să analizez următorul pas. Și desigur – fac ce îmi place. Uneori dau greș, alteori nu.

Da, simt iubirea publicului. Primesc o mulțime de mesaje de mulțumire pentru muzica pe care o cânt și pe care o produc. Primesc respecte și în față, fiind undeva în stradă. Vizionările, ascultările de pe platformele de streaming, iarăși, demonstrează asta. Lumea care cumpără un bilet la concert, la fel.

La societatea de astăzi mă deranjează falsitatea. Unii sau mulți se ascund din ce în ce mai mult după alte și alte măști, mai noi și mai noi.

Generației tinere i-aș transmite să fie mai simplă. Însă, până la urmă, nu tind să fiu un exemplu. Fiecare trebuie să decidă pentru el cum să trăiască.

Vise? Aș vrea să am posibilitatea să mă retrag, undeva aproape de natură și să-mi pot permite să locuiesc acolo.

Premiile contează, într-o măsură oarecare. Asta te înaripează, te bucură. Sunt om și am instincte și nevoia de recunoaștere socială persistă. N-are cum fi altfel. E plăcut, dar nu e cel mai important lucru. Contează cel mai mult, totuși, să fiu împăcat cu ce am realizat.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin