Cristina Moldovanu, detalii din culisele casei sale

După luni întregi de schițe pe hârtie, întâlniri cu designeri, vizite în centre comerciale, visuri… în ziua în care am pășit pentru prima oară pragul casei mele, am simțit un soi de fericire inexplicabilă… senzația că lumea mea interioară, asemeni unui foc de artificii, a umplut spațiul din jur. Era atât de mult EU în acea casă… Și primul gând ce mi-a venit în minte a fost să adaug în ea miros de flori abia rupte din grădină, să pregătesc cafeaua mea preferată cu vanilie, să pășesc desculță pe covorul moale din living și să mă arunc într-o nouă visare…

Pentru o femeie, acasă înseamnă emoție, ambianță, hârjoana copiilor, îmbrățișarea caldă a bărbatului iubit, confort, încredere. Astfel, a construi o casă sau a amenaja un apartament înseamnă o misiune complexă ce însumează visuri din copilărie, aspirații, viziune, gust, tradiție.

În jurul acestei idei s-a conturat proiectul „Femei și interioare” – să descoperim, în tandem, frumusețea unor livinguri amenajate în mod inspirat cu cea a patru femei împlinite, mame și soții… a căror privire șopteșe o împlinire caldă.

Cristina Moldovanumoldovanufin_6993mod

Livingul este locul care a văzut cele mai multe săruturi. Săruturi de „să ai o zi frumoasă” și săruturi de „bine ai revenit acasă”. Dar și multe îmbrățișări. Aici se întâlnesc toți membrii familiei și petrec timpul împreună, e locul în care se întâmplă cele mai frumoase lucruri, locul în care zâmbim și în care ne încărcăm bateriile din energia familiei. Leagănul lui Alex, mai tot timpul, stă în living, de aceea, tot aici, Alex, pentru prima dată, ne-a zâmbit, pentru prima dată s-a rotit de pe spinare pe burtică, pentru prima dată a zis „ma-ma-ma-ma”…

Pentru mine, living înseamnă o canapea foarte mare și confortabilă, pe care să încăpem toți, chiar și în poziție orizontală. Și, neapărat, un cămin, fie el și electric. Atmosfera o fac și luminile, care, neapărat, trebuie să poată trece la modul de seară, un semiîntuneric care să fie completat și de niște lumânări parfumate.

Casa visurilor noastre, pe lângă tot ce am menționat anterior, va însemna culori pastelate și stil neoclasic. Un alt criteriu ar fi spațiul mare și deschis, în care să putem aduna toți membrii familiei, de la părinți până la străbunei. Și bucătăria va fi o parte adiacentă a livingului, astfel încât să nu facem un drum lung pentru a aduce sticla de șampanie și paharele.moldovanufin_7076mod

În livingul nostru se regăsesc două obiecte cu valoare sentimentală, pe care le-am primit în dar la nuntă – un talisman tumarsha, pe care l-am primit de la niște prieteni din Kazahstan și are rolul de a proteja familia noastră de energiile negative, precum și un suvenir frumos care reprezintă soțul și soția încorporați într-o sferă, în care arde un foc. Simbolic!

Dimineața ne prinde, de regulă, la bucătărie pentru micul dejun și apoi fiecare își vede de treabă. Soțul, la serviciu, Alex, la plimbare, iar eu, la cumpărături sau în alte momente de rutină. Ne reîntâlnim la prânz – atunci când luăm masa acasă, și apoi seara; așa cum se cuvine, livingul ne adună din nou pe toți împreună.

 

*Articolul integral poate fi găsit în revista Casa Mia*

Text: Rodica Ciorănică  

Proiect foto de Diana Rudenco, AVASDESIGN

Loc: Home Italy

Ținuta Emiliei: Vivi Art Boutique

Abonează-te la articolele

Vip Magazin